Ν. Σαντορινιός – Α. Μιχαηλίδης – Γ. Ραγκούσης: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του έτους 2021 στους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στη Βουλή έφεραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σαντορινιός Νεκτάριος, Μιχαηλίδης Ανδρέας και Ραγκούσης Γιάννης, την Ανοιχτή Επιστολή του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (Π.Σ.Υ.Υ.Ε.Ν.), με την οποία οι εκπρόσωποί του ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών τους για το έτος 2021 και προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ.

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Σαντορινιός Νεκτάριος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Χίου, Μιχαηλίδης Ανδρέας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσαν σήμερα ως Κοινή Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, την από 18.10.2022 Ανοιχτή Επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (Π.Σ.Υ.Υ.Ε.Ν.), με την οποία οι εκπρόσωποί του ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών τους για το έτος 2021 και προτείνου λύσεις για τα προβλήματα λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ.

Συγκεκριμένα και με αφορμή σχετικό υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου του Υπουργείου, ζητούν την αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ, την έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη των οργανικών κενών, τη σύσταση Δ/νσης Οικονομικών Θεμάτων και την ολοκλήρωση και έκδοση του νέου Οργανισμού του Υπουργείου και εκφράζουν την διαφωνία τους για την εξαίρεση του Υπουργείου από τη σύσταση θέσης Υπηρεσιακού Γραμματέα.

Καταληκτικά ζητούν την άμεση επίλυση τω ανωτέρω θεμάτων, επισημαίνοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου, καθώς πέραν του βασικού μισθού δε λαμβάνουν επιδόματα, δώρα και η καταβολή των δεδουλευμένων τους αποτελεί ζήτημα επιβίωσης γι’ αυτούς.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό

Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (Π.Σ.Υ.Υ.Ε.Ν.) ζητά να παύσει η υπουργική αδιαφορία και να προχωρήσει η άμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών τους για το 2021.

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Σαντορινιός Νεκτάριος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Χίου, Μιχαηλίδης Ανδρέας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, καταθέτουν ως Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας την από 18.10.2022 Ανοιχτή Επιστολή του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΣΙΛΙΑΣ (Π.Σ.Υ.Υ.Ε.Ν.), με την οποία οι εκπρόσωποί του ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών τους για το έτος 2021 και προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ.

Συγκεκριμένα και με αφορμή σχετικό υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου του Υπουργείου, οι εκπρόσωποι του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΣΙΛΙΑΣ (Π.Σ.Υ.Υ.Ε.Ν.), ζητούν την αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ, την έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη των οργανικών κενών, τη σύσταση Δ/νσης Οικονομικών Θεμάτων και την ολοκλήρωση και έκδοση του νέου Οργανισμού του Υπουργείου.

Καταληκτικά ζητούν την άμεση επίλυση τω ανωτέρω θεμάτων, επισημαίνοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου, καθώς πέραν του βασικού μισθού δε λαμβάνουν επιδόματα, δώρα και η καταβολή των δεδουλευμένων τους αποτελεί ζήτημα επιβίωσης γι’ αυτούς.

Επισυνάπτεται το αναφερόμενο έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας για τις σχετικές ενέργειές σας.

Αθήνα, 20.10.2022

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Σαντορινιός Νεκτάριος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Ραγκούσης Γιάννης

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης σε Μονάδες της ΠΑ

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ),

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22»

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22». Η άσκηση έλαβε χώρα από