Να ανησυχεί ο μέσος Έλληνας;

Βαθιά ανησυχία κι ακόμα βαθύτερο προβληματισμό προκαλεί  το σημερινό δημοσίευμα  του Δημήτρη Δανίκα στο protothema.gr, που αναδημοσίευσαν τα Λ.Ν.

 

Κι αυτό, όχι γιατί “…. το γνωστό ιστιοπλοϊκό…από τις ακτές της Τουρκίας διέσχισε το μισό Αιγαίο…ανεμπόδιστο…με περίπου εκατό πενήντα ανθρώπινα ερείπια…κατέληξε σε ακτές της Μυκόνου…)…”, όπως γράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος.

 

Ούτε επειδή ο ίδιος ορθότατα διερωτάται: “…Σκεφτείτε δηλαδή πάνω σ αυτό το ιστιοπλοϊκό να επέβαιναν Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων.  Σκεφτείτε να τους «αδειάζανε» και εκείνοι με τη σειρά τους να επιδίδονταν σε δολιοφθορές.  Που;  Στο πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας. Αδιανόητο…”.

 

Αλλά διότι ουδείς μπόρεσε ως τώρα έδωσε πειστικές απαντήσεις στο εκκωφαντικά αναπάντητο ερώτημα του Δ. Δανίκα:  “Και οι λιμενικοί τι ακριβώς έκαναν; Το ναυτικό; Τα ραντάρ; Οι εντεταλμένοι των μυστικών υπηρεσιών; Τίποτα;  Μα αν είναι έτσι τότε η Ελλάδα ανοχύρωτη και απροστάτευτη.  Και ουδείς αναλαμβάνει ευθύνες.  Ουδείς στη σέντρα.  Τίποτα.  Όλα καλώς καμωμένα…”.

 

Η μόνη απάντηση που δόθηκε είναι το στερεότυπο ότι, “…το Λιμενικό σώζει ανθρώπινες ζωές…κλπ. κλπ.”, δηλαδή μια απάντηση για τους τρίτους και όχι την ουσία του πράγματος.

 

Ο αρθρογράφος με αφορμή το ακραίο αλλά τελευταία σύνηθες περιστατικό,  εστιάζει κυρίως στα θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας επισημαίνοντας ότι  “…ο Ερντογάν θα συνεχίσει και θα κορυφώνει τις προκλήσεις του…(και ότι δεν θα)…μείνει μόνο στα λόγια…κι ότι ούτε η τουριστική περίοδος πρόκειται να τον εμποδίσει…(αφού)…ο εθνικισμός και τα όνειρα τα αυτοκρατορικά συσπειρώνουν τον λαό της Τουρκίας…” .

 

Όλα τα σοβαρότατα ζητήματα κι ερωτήματα, που θέτει το δημοσίευμα και που “τσακίζουν κόκκαλα”… χρήζουν απάντησης με άμεσες πρωτοβουλίες και κατάλληλες δράσεις,  με πράξεις και όχι στάση ένοχης σιωπής!!!

 

Μην τρέφουμε αυταπάτες…

 

Στην διαμόρφωση της πολιτικής για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να έχουν τον πρώτο λόγο οι διάφοροι δικαιωματιστές και ΜΚΟ που εξυπηρετούν τα δικά τους  συμφέροντά τους και όχι αυτά  της χώρας μας.

 

Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε, πριν να είναι πολύ αργά…!!!

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας

 Με το από 01-04-2022 Προεδρικό Διάταγμα «Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας», το οποίο εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υποπερ. ββ) της περ. β) και της υποπερ. ββ) της περ. γ) της παρ. 2

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις αυξήσεις στις τιμές

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά – Στις 11:00 η κινητοποίηση Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  οργανώνουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών. Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%,

Πυροσβεστική: 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο -Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και την Τρίτη

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου. Οι περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα για φωτιά την Τρίτη (5/7) είναι η Αττική, η Στερεά

Καταγγελία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εργοδότες δίνουν οδηγίες για παραβίαση ωραρίου

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει «ανορθογραφίες» στην πρεμιέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας Σε καταγγελία για «παρατράγουδα» όσον αφορά το μέτρο της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας προχώρησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μεταφέροντας μαρτυρίες εργαζομένων για οδηγίες παραβίασης του ωραρίου. Συγκεκριμένα η καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών κάνει λόγο για: