Να ανησυχεί ο μέσος Έλληνας;

Βαθιά ανησυχία κι ακόμα βαθύτερο προβληματισμό προκαλεί  το σημερινό δημοσίευμα  του Δημήτρη Δανίκα στο protothema.gr, που αναδημοσίευσαν τα Λ.Ν.

 

Κι αυτό, όχι γιατί “…. το γνωστό ιστιοπλοϊκό…από τις ακτές της Τουρκίας διέσχισε το μισό Αιγαίο…ανεμπόδιστο…με περίπου εκατό πενήντα ανθρώπινα ερείπια…κατέληξε σε ακτές της Μυκόνου…)…”, όπως γράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος.

 

Ούτε επειδή ο ίδιος ορθότατα διερωτάται: “…Σκεφτείτε δηλαδή πάνω σ αυτό το ιστιοπλοϊκό να επέβαιναν Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων.  Σκεφτείτε να τους «αδειάζανε» και εκείνοι με τη σειρά τους να επιδίδονταν σε δολιοφθορές.  Που;  Στο πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας. Αδιανόητο…”.

 

Αλλά διότι ουδείς μπόρεσε ως τώρα έδωσε πειστικές απαντήσεις στο εκκωφαντικά αναπάντητο ερώτημα του Δ. Δανίκα:  “Και οι λιμενικοί τι ακριβώς έκαναν; Το ναυτικό; Τα ραντάρ; Οι εντεταλμένοι των μυστικών υπηρεσιών; Τίποτα;  Μα αν είναι έτσι τότε η Ελλάδα ανοχύρωτη και απροστάτευτη.  Και ουδείς αναλαμβάνει ευθύνες.  Ουδείς στη σέντρα.  Τίποτα.  Όλα καλώς καμωμένα…”.

 

Η μόνη απάντηση που δόθηκε είναι το στερεότυπο ότι, “…το Λιμενικό σώζει ανθρώπινες ζωές…κλπ. κλπ.”, δηλαδή μια απάντηση για τους τρίτους και όχι την ουσία του πράγματος.

 

Ο αρθρογράφος με αφορμή το ακραίο αλλά τελευταία σύνηθες περιστατικό,  εστιάζει κυρίως στα θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας επισημαίνοντας ότι  “…ο Ερντογάν θα συνεχίσει και θα κορυφώνει τις προκλήσεις του…(και ότι δεν θα)…μείνει μόνο στα λόγια…κι ότι ούτε η τουριστική περίοδος πρόκειται να τον εμποδίσει…(αφού)…ο εθνικισμός και τα όνειρα τα αυτοκρατορικά συσπειρώνουν τον λαό της Τουρκίας…” .

 

Όλα τα σοβαρότατα ζητήματα κι ερωτήματα, που θέτει το δημοσίευμα και που “τσακίζουν κόκκαλα”… χρήζουν απάντησης με άμεσες πρωτοβουλίες και κατάλληλες δράσεις,  με πράξεις και όχι στάση ένοχης σιωπής!!!

 

Μην τρέφουμε αυταπάτες…

 

Στην διαμόρφωση της πολιτικής για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να έχουν τον πρώτο λόγο οι διάφοροι δικαιωματιστές και ΜΚΟ που εξυπηρετούν τα δικά τους  συμφέροντά τους και όχι αυτά  της χώρας μας.

 

Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε, πριν να είναι πολύ αργά…!!!

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Βίντεο από την στιγμή που διακινητές πετούν μετανάστες στη θάλασσα – Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο πνίγηκαν όταν διακινητές τους έριξαν στη θάλασσα λίγα μέτρα από παραλία της Κάντιθ, στη νότια Ισπανία. Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν. Βίντεο που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν

Παναγιώτης Tσάκος: Eπίτιμος Διδάκτορας του EAΠ – H αναγνώρισή του ως Πρεσβευτής της Eλληνικής Nαυτιλίας και του Eλληνισμού

Σε Eπίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Aνθρωπιστικών Eπιστημών του Eλληνικού Aνοικτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πάτρα αναγορεύτηκε το περασμένο Σάββατο (18 Nοεμβρίου) ο καπετάν Παναγιώτης Tσάκος. O καπετάνιος, ως ιδρυτής του Iδρύματος «Mαρία Tσάκος», στο Mοντεβιδέο της Oυρουγουάης, με κύριο σκοπό

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Μετάβαση στο περιεχόμενο