Nαυτιλία και νέες δεξιότητες

Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας γεννά την ανάγκη για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με τον Δ.Σ. της Capital Product Partners LP, κ. Jerry Καλογηράτο.

Αφιερωμένη στη ναυτιλία ήταν, μεταξύ άλλων, η δεύτερη ημέρα στο Delphi Economic Forum, όπου συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι στόχοι της επόμενης μέρας για τον κλάδο.

Οπως ανέφερε και ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Product Partners LP,κ. Jerry Καλογηράτος, είναι γνωστό ότι η απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας δεν θα είναι εύκολη, ενώ με τη σταδιακή υιοθέτηση νέων τεχνολογιών θα επηρεαστεί και το ανθρώπινο στοιχείο του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογηράτος επισήμανε πως θα δημιουργηθεί η ανάγκη για περισσότερο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με διαφορετικά σετ δεξιοτήτων. Μια μετάβαση σε νέες δεξιότητες που πρέπει να υποστηριχθεί τόσο μεμονωμένα από τις εταιρείες όσο και από υπερεθνικούς οργανισμούς, και ιδιαιτέρως την ΕΕ.

Παράλληλα, η αυξανόμενη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και νέων τεχνολογιών μπορεί να δημιουργήσει νέους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, οπότε καθίσταται αναγκαία η σωστή εκπαίδευση των εργαζομένων για την ασφάλειά τους, προσφέροντας επίσης νέες ευκαιρίες προκειμένου να αυξηθούν η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη στο εργατικό δυναμικό του κλάδου.

Συνέπεια

Στον τόπο αυτόν δεν είμαστε συνηθισμένοι στη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί τα τελευταία χρόνια το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας, ο οδικός χάρτης της οικονομικής διπλωματίας που δείχνει να φέρνει αποτελέσματα.

Σχέδια

Με σταδιακή απόκτηση ποσοστών μέσω εταιρειών στις οποίες το Δημόσιο έχει την πλειοψηφία, όπως ο ΑΔΜΗΕ, σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ.

Ετσι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», το κράτος θα μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τα τεκταινόμενα στην αγορά του ηλεκτρισμού. Ξεδιπλώνοντας τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη όλες οι υποδομές ενέργειας να περάσουν σε κρατικά χέρια, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει ένας δημόσιος πυλώνας ενέργειας.

Το ζητούμενο είναι πόσο εύκολο είναι να διευρυνθεί το μερίδιο του Δημοσίου στη ΔΕΗ. Και αυτό διότι βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεν επιτρέπεται εταιρείες που ελέγχουν δίκτυα να δραστηριοποιούνται παράλληλα και στην εμπορία.

Οσο για το κόστος μιας πιθανής εξαγοράς του 17% που έχασε η ΔΕΗ το 2021 (μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η συμμετοχή του Δημοσίου περιορίστηκε στο 34,12% από 51,12%), μπορεί να φτάσει τα 520 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας με την τρέχουσα τιμή της μετοχής (περί τα 7,9 ευρώ).

Εγκρίσεις

Το πράσινο φως για να ενταχθούν στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων έξι έργα έδωσε την Παρασκευή το ΔΣ του Enterprise Greece. Πρόκειται για το κέντρο αποθήκευσης και διανομής του αμερικανικού fund HIG Capital στον Ασπρόπυργο, το τουριστικό «Project Bali Creta – Cretan Tale», την επίσης τουριστική επένδυση «Scarlet Beach» στο Πόρτο Χέλι, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Santorini Volcanic Spa και άλλο ένα στην Ιο, καθώς και την επένδυση στον Σκορπιό.

Πηγή: Το Βήμα

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο