Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων: Τίμησε την Ελληνική Ναυτιλία και Χιώτες, εν ενεργεία, Αξιωματικούς

«Στο πρόσωπο τους, υποκλινόμαστε, τους ευχαριστούμε και τιμούμε τον καθημερινό αγώνα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε Αέρα, Ξηρά και Θάλασσα για την εγγύηση της ασφάλειας και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας» είπε ο πρόεδρος της Λέσχης, κάπτεν Αντώνης Πιτσιλός

Αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Marine Club-Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Για τον λόγο αυτό η Λέσχη τίμησε τους Χιώτες εν ενεργεία, Ανώτατους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας για την πολυετή προσφορά τους.

Πρόκειται για τους: – Υποναύαρχος Π.Ν. Στέλιος Κωστάλας,

-Υποναύαρχο Λ.Σ. Γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Αργυράκης,

-Πλοίαρχος ΠΝ Παράσχος Κατσούλης

-Υποναύαρχος ΛΣ διευθυντής στη Διεύθυνσης Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΛΣ Νικόλαος Πασσάδης

-Ταξίαρχος ΓΕΕΘΑ, Αρίστος Περρής

– Αρχιπλοίαρχος ΛΣ-Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Γιώργος Σκανδάλης

-Αρχιπλοίαρχος ΛΣ-Διοικητής 8ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ Παντελής Χαμέτης

«Στο πρόσωπο τους, υποκλινόμαστε, τους ευχαριστούμε και τιμούμε τον καθημερινό αγώνα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε Αέρα, Ξηρά και Θάλασσα για την εγγύηση της ασφάλειας και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας» είπε ο πρόεδρος της Λέσχης, κάπτεν Αντώνης Πιτσιλός και προσέθεσε:

«Τιμούμε την Ελληνική Σημαία και την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία.

Για τον λόγο αυτό, επιλέξαμε για το εξώφυλλο του ημερολογίου μας για το 2022, την Ελληνική Σημαία, η οποία είναι υψωμένη και κυματίζει περήφανη, στη πρύμνη ενός Ελληνικού Εμπορικού πλοίου μας».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, η πρόεδρος της HELMEPA, Σεμίραμις Παληού, η Αλεξάνδρα Μαμαλίγκα-Προκοπίου, ο Δημήτρης Τσιάδης, Ναύαρχος (εα) ΛΣ, Επίτιμος Υπαρχηγός ΛΣ, ο Κωστής Φραγκούλης πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus, ο Νικόλαος Μανωλάκος, Αντιστράτηγος εα-Βουλευτής Α’ Πειραιά

Στη συνέχεια έκανε απολογισμό των δραστηριοτήτων του Chios Marine Club:

Ξεκινώντας, θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για τις δράσεις της Ναυτιλιακής μας Λέσχης, κάνοντας παράλληλα μία σύντομη ανασκόπηση του 2021.

Παρά τους περιορισμούς που εδώ και δύο χρόνια υφιστάμεθα όλοι από την πανδημία covid -19, βρήκαμε τρόπους να μείνουμε ενεργοί, συνδεδεμένοι και να προσφέρουμε στην κοινωνία.

1- Συμμετείχαμε τον Μάρτιο του 21 σε Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα την Γαλάζια Οικονομία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και του έργου Blue Schools.

Εδώ θέλω να σημειώσω ότι η Λέσχη μας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, ώστε να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα και δημοτικά σχολεία της Χίου μας.

2- Συμμετείχαμε τον Απρίλιο του 21 στο webinar του BCA COLLEGE με θέμα: «Από την Γέφυρα στο Γραφείο» με την συμμετοχή εκλεκτών μελών μας

3- ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2021 πραγματοποιήσαμε την ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στον Ναυτικό Ομιλο Ελλαδος,

4- ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2021 Η ΛΕΣΧΗ μας ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ στη ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΝΑΡΗ που πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Χίου & την Αδελφότητα Ψαριανών στον Ι. Ναό Αγ. Αποστόλων Κυψέλης, Χοροστατούντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Μάρκου.

5- Τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ επίσης του 2021 εγινε η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ BLUE SCHOOLS.

Σε συνεργασία με την εταιρεία IDEC S.A. και στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ / Blue Schools η Λέσχη μας πραγματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα Μέλη μας, Στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών, Εκπρόσωποι της Πολιτείας, Εκπαιδευτικοί από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Δημοσιογράφοι και άτομα με ενδιαφέρον για την γαλάζια οικονομία.

6- Τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2021 πραγματοποιήθηκε η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ της Λέσχης μας στην περιοχή της ΜΑΝΗΣ με διαμονή μας στην ιστορική ΑΕΡΟΠΟΛΗ.

7- Τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ επίσης του 2021 εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο της Λέσχης για 12η συνεχή χρονιά, σε 600 αντίτυπα και διανεμήθηκε ΔΩΡΕΑΝ από την εταιρεία GOLDEN CARGO.

8- Τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2021 εγινε η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στά γραφεία μας, παρουσία πλήθος μελών και εκλεκτων φίλων της Λέσχης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας covid-19.

9- Σας παρουσιάζω τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ / ΔΩΡΕΕΣ της ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ μας ΛΕΣΧΗΣ για το ΕΤΟΣ 2021, σε ΦΙΛΑΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΧΙΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, και το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ. Είμαστε πάντα κοντά τους και στηρίζουμε το έργο τους.

10- Το σύνολο των ενεργών εγγεγραμμένων μελών μας είναι 270 άτομα και το σύνολο των εταιρειών 80.

Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων: Τίμησε την Ελληνική Ναυτιλία και Χιώτες, εν ενεργεία, Αξιωματικούς

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Στο σπίτι του αγνοούμενου βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και ανοιχτό το ραδιόφωνο

Κανένα ίχνος ζωής δεν έχει δώσει ο 69χρονος που αγνοείται από την παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια, ενώ φαίνεται ότι ο άτυχος άνδρας έχει χαθεί στη θάλασσα. Πλωτό του Λιμενικού και ένα περιπολικό όχημα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ συμμετέχουν

Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο για καπετάνιο και 12 μέλη του πληρώματος – Άφαντοι στο Καζακστάν οι ενοικιαστές

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος του σκάφους, από το οποίο εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά στο δάσος της Ύδρας. Η δίωξη

Σε 7 ημέρες στη Γαλλία η «μητέρα των μαχών»: Το Λαϊκό Μέτωπο, η Λεπέν και ο Μακρόν

Η δημιουργία του «Λαϊκού Μετώπου» της συμμαχίας Κεντροαριστεράς – Αριστεράς με τη συμμετοχή των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων, των Κομμουνιστών και της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λυκ Μελανσόν έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.

Οι ΗΠΑ ψηφίζουν τον «σούπερ Μάριο» Ντράγκι για την επόμενη μέρα στην ΕΕ

Κανονικά, ένας Ιταλός τεχνοκράτης που ζητά αλλαγές πολιτικής για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα είχε συγκέντρωνε μεγάλη προσοχή στις ΗΠΑ, όμως ο Μάριο Ντράγκι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Ευρωπαίος. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θα παρουσιάσει σύντομα το όραμά του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο