Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν»

«Όσο η Τουρκία οδεύει προς εκλογές η ένταση της ρητορικής της θα συνεχιστεί» είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Επ’ ουδενί δε θα επιτρέψουμε να ποδοπατηθούν τα δικαιώματά μας. Και αυτά δεν αποτελούν απειλή. Γι’ αυτό να έχετε σωφροσύνη. Να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά σας, μ’ αυτά που σας λένε τρίτοι, να είστε λογικοί και να πατάτε γερά στο έδαφος» είπε σε δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ τα τελευταία 24ωρα.

Η εκτίμηση του Σωτήρη Σέρμπου είναι πως όσο η Τουρκία οδεύει προς εκλογές η ένταση της ρητορικής της θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία συνεχίζει να μιλάει για το θέμα των ασκήσεων, το θέμα μπήκε και στη πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Τέθηκε ζήτημα κυριαρχίας για μεγάλα κατοικημένα ελληνικά νησιά, δεν μιλάμε καν για περιπτώσεις βραχονησίδων» σημείωσε ο Σωτήρης Σέρμπος και συμπλήρωσε:

«Πρακτικά, αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Τουρκία είναι περιφερειακή δύναμη που θέλει να έχει ζωτικό χώρο και κάτι από εμάς, το οποίο αφορά το Αιγαίο».

«Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ότι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν»

Από την άλλη, ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός τόνισε πως ενώ η γειτονική χώρα οδεύει προς τις εκλογές οι απειλές που εκτοξεύει κατά της Ελλάδας θα συνεχιστούν, ενώ εκτίμησε πως η κατάσταση θα κλιμακωθεί.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Παράλυση έφερε ο νόμος Κεραμέως – Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πρέπει να να αφήνουμε την Τουρκία να αναβαθμίσει τον ρόλο της γενικότερα στην περιοχή, με σκοπό να αισθάνεται ότι είναι μία περιφερειακή δύναμη η οποία δημιουργεί προβλήματα αντί να τα λύνει. Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ότι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν. Απειλές θα έχουμε, θα κλιμακωθεί η κατάσταση όσο πηγαίνουν προς τις εκλογές. Αυτό άλλωστε είναι το παιχνίδι που θέλει να παίζει ο Ερντογάν στο εσωτερικό του» εξήγησε.

Ακόμη, εκτίμησε πως ο Τούρκος πρόεδρος θα εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει κατηγορήσει ευθέως την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Είμαστε πάντα στο πεδίο. Τηρούμε το Διεθνές Δίκαιο, σώζουμε ζωές, αντίθετα με αυτούς που χρησιμοποιούν το κομμάτι της έρευνας και διάσωσης για να δημιουργήσουν γεωπολιτικά προβλήματα», κατέληξε.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των πεσόντων πιλότων του Phantom F-4

Μετά την σημαντική πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ για την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτεράρχου, έρχεται τροπολογία για την αποκατάσταση μίας αδικίας δεκαετιών. Τόσα χρόνια, χωρίς κάποιος να

Διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο στην Αθήνα

Με την παρουσία του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Kitack Lim πραγματοποιείται το «13ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum» στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Φεβρουάριου 2023. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και

Μηταράκης: Η Ευρώπη σε αναζήτηση μεταναστευτικής πολιτικής

Η Ευρώπη αναζητεί τη μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει, διαιρεμένη από ιδεολογικές διαφορές.  Χαρά για τους λαθροδιακινητές που θησαυρίζουν από την υφιστάμενη κατάσταση.  Κατάσταση που επηρέασε δυσανάλογα τα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.  Από το 2020, όταν συστάθηκε

Η Ευρώπη «κλειδώνει» τα σύνορά της

Αναμένοντας τις πιο αυξημένες ροές από το 2015 αυτή την άνοιξη, η μετανάστευση βρίσκεται στην ατζέντα της συνόδου των «27» την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Σε μια προσπάθεια να «ξεκολλήσει» το Μεταναστευτικό από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται