Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν»

«Όσο η Τουρκία οδεύει προς εκλογές η ένταση της ρητορικής της θα συνεχιστεί» είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Επ’ ουδενί δε θα επιτρέψουμε να ποδοπατηθούν τα δικαιώματά μας. Και αυτά δεν αποτελούν απειλή. Γι’ αυτό να έχετε σωφροσύνη. Να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά σας, μ’ αυτά που σας λένε τρίτοι, να είστε λογικοί και να πατάτε γερά στο έδαφος» είπε σε δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ τα τελευταία 24ωρα.

Η εκτίμηση του Σωτήρη Σέρμπου είναι πως όσο η Τουρκία οδεύει προς εκλογές η ένταση της ρητορικής της θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία συνεχίζει να μιλάει για το θέμα των ασκήσεων, το θέμα μπήκε και στη πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Τέθηκε ζήτημα κυριαρχίας για μεγάλα κατοικημένα ελληνικά νησιά, δεν μιλάμε καν για περιπτώσεις βραχονησίδων» σημείωσε ο Σωτήρης Σέρμπος και συμπλήρωσε:

«Πρακτικά, αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι η Τουρκία είναι περιφερειακή δύναμη που θέλει να έχει ζωτικό χώρο και κάτι από εμάς, το οποίο αφορά το Αιγαίο».

«Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ότι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν»

Από την άλλη, ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός τόνισε πως ενώ η γειτονική χώρα οδεύει προς τις εκλογές οι απειλές που εκτοξεύει κατά της Ελλάδας θα συνεχιστούν, ενώ εκτίμησε πως η κατάσταση θα κλιμακωθεί.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Παράλυση έφερε ο νόμος Κεραμέως – Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πρέπει να να αφήνουμε την Τουρκία να αναβαθμίσει τον ρόλο της γενικότερα στην περιοχή, με σκοπό να αισθάνεται ότι είναι μία περιφερειακή δύναμη η οποία δημιουργεί προβλήματα αντί να τα λύνει. Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ότι λένε οι Τούρκοι, γιατί συνήθως το κάνουν. Απειλές θα έχουμε, θα κλιμακωθεί η κατάσταση όσο πηγαίνουν προς τις εκλογές. Αυτό άλλωστε είναι το παιχνίδι που θέλει να παίζει ο Ερντογάν στο εσωτερικό του» εξήγησε.

Ακόμη, εκτίμησε πως ο Τούρκος πρόεδρος θα εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει κατηγορήσει ευθέως την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Είμαστε πάντα στο πεδίο. Τηρούμε το Διεθνές Δίκαιο, σώζουμε ζωές, αντίθετα με αυτούς που χρησιμοποιούν το κομμάτι της έρευνας και διάσωσης για να δημιουργήσουν γεωπολιτικά προβλήματα», κατέληξε.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ με τους περισσότερους νέους εκτός εργασίας και εκπαίδευσης

Οι NEETs, όπως αποκαλούνται, (ακρωνύμιο από τις λέξεις neither in employment nor in education or training) στην ΕΕ για το 2023 ήταν περισσότεροι από 1 στους 10 (11,2%). Όμως εννέα κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά ΝΕΕΤ άνω του μέσου όρου της ΕΕ που είναι 11,2 %

Αύξηση απασχόλησης ναυτικών

Η ανάκαμψη της ναυτικής απασχόλησης από την κρίση της πανδημίας συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ναυτικών (άτομα που είχαν έστω και μία ημέρα ασφάλισης στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο-ΝΑΤ ως μέλη πληρωμάτων πλοίων εντός του 2023) ανήλθε

Πάτρα: Φωτιά σε πλοίο μετά από έκρηξη σε αυτοκίνητο ΦΩΤΟ

Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, μετά την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά την επιβίβασή του. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν για διάσωση ατόμων από τη θάλασσα και παράλληλα ελήφθησαν μέτρα

Δύο χτυπήματα σε δύο ημέρες

Ενώ οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, την ανηφόρα τραβούν και οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια. Χθες, μόλις μία ημέρα μετά τη θανατηφόρα επίθεση σε ελληνικό φορτηγό πλοίο, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας ναύτης

Μετάβαση στο περιεχόμενο