Ναύαρχος Λ.Σ: Καπάκι στη θέση του κ. ΚΑΠΑΚΗ;

Σύμφωνα με έντονες φήμες στον 5ο όροφο του Υπουργείου Ναυτιλίας αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες σενάριο παραίτησης ανώτατου, που θα φέρει ντόμινο εξελίξεων στην ιεραρχία του ΛΣ.

Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο σενάριο ο προτιθέμενος να παραιτηθεί, διεκδικεί την ανάληψη κάποιου σημαντικού κυβερνητικού αξιώματος, στο οποίο δεν αποκλείεται και αυτό της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, προβάλλοντας και αυτός την προηγούμενη επιτυχή εμπειρία (;) του στην αντιμετώπιση και αποφυγή φυσικών καταστροφών (π.χ. Ρύπανση Σαρωνικού, Μάτι κ.λ.π.)

Δεν μπορούμε βέβαια, να γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό η πληροφορία αποτελεί μια προσχεδιασμένη διαρροή ή εάν αποτελεί ένα ακόμη σενάριο με προφανή σκοπιμότητα.

Σημασία έχει ότι με το σενάριό της ελπίζουν πολλοί σε κάποιο όφελος και ακόμη περισσότεροι αρνούνται να εκφραστούν φοβούμενοι την μήνιν του ανεκπλήρωτου στόχου

Σε κάθε περίπτωση, αναπτύσσονται τέτοιου είδους και στερούμενα οποιουδήποτε μέτρου σενάρια, γιατί απλά το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης το επιτρέπει. Γιατί ίσως έτσι το βολεύει.

Σήμερα πολλά στελέχη που ασκούν δημόσια εξουσία -με την ανοχή του κυβερνητικού σχηματισμού- δρουν με την αίσθηση, ότι κανείς πολίτης δεν παρακολουθεί την συμπεριφορά τους και ότι μπορεί ο πολίτης να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα την ικανότητα ή ανικανότητα τους στην διαχείριση δημόσιων υποθέσεων.

Έτσι μπορεί αβασάνιστα να δρομολογούνται διαδικασίες να γίνουν π.χ. Έκτακτες κρίσεις στο Λ.Σ ή και στην ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με ψιθύρους των διαδρόμων του 5ου ορόφου του ΥΝΑΝΠ ή σύμφωνα καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ, όχι για κάποιο σπουδαίο λόγο αλλά μόνο για την ανάσυρση στις πρώτες θέσεις της ιεραρχίας κάποιων, που είναι αρεστοί και «συνεργάσιμοι».

Κανέναν δεν ενδιαφέρει, ούτε νοιάζει το γεγονός, ότι η ομαλότητα στην εξέλιξη των αξιωματικών, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην διατήρηση της συνοχής και την εμπέδωση της πειθαρχίας σε ένα ένστολο Σώμα.

Κανέναν δεν ενδιαφέρει τι συνέπειες έχουν στο ηθικό των διοικούμενων όλες αυτές οι καλλιεργούμενες φήμες ή και πράξεις.

Αυτό που προέχει πάντα, είναι η διατήρηση του προτιμησιακού καθεστώτος των αρεστών και η εύνοια των αναγκαίων -και συνήθως κομματικών γυρολόγων- για την στήριξη του καθεστώτος αυτού.

Μάλλον πολύ θα ήθελαν, όλοι να συμφιλιωθούμε με όλα αυτά και να γίνουμε πιο ρεαλιστές…

Να μην μας ξενίζει τι θα κάνει στον δημόσιο βίο αύριο ο ανώτατος αξιωματικός του Λ.Σ. όταν αποστρατευθεί, ούτε αν επιδιώκει στο καπάκι την προηγούμενη θέση του κ. ΚΑΠΑΚΗ.

Άλλωστε, μέχρι να περάσει και η απαγορευτική τριετία για την απασχόληση σε νηογνώμονες, πρέπει να υπάρχει μια άλλη απασχόληση, τέτοια που ταιριάζει στους «καθώς πρέπει» σήμερα ασκούντες δημόσια εξουσία.

Η «προσωρινά απαγορευμένη» θέση στον Νηογνώμονα μπορεί να περιμένει.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος ΠΝ: Παρακολουθήσεις επικοινωνιών ΓΕΕΘΑ

ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ – ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Σήμερα το πρωί βρέθηκα σε τηλεοπτική συζήτηση στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” στον ANT1, όπου συζητήσαμε το ζήτημα της πληροφορίας που δημοσιεύθηκε, ότι παρακολουθούντο οι επικοινωνίες του Α/ΓΕΕΘΑ (οι Τούρκοι δεν έχασαν

ΣΑΣΜΥ: «Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει Επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας»

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει Επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας». Η ανακοίνωση της ΣΑΣΜΥ: Αξιότιμε κ. Υπουργέ Ο ΣΑΣΜ Υ(Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών) μετά από παρότρυνση των

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου – Οι νέες ημερομηνίες

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023 για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και

Κρήτη: Συναγερμός στο Ηράκλειο για ένα κοριτσάκι 2 ετών που ήπιε χλωρίνη

«Συναγερμός» σήμανε νωρίς το μεσημέρι στο ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε ένα παιδάκι που ήπιε χλωρίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών, το οποίο οι διασώστες παρέλαβαν από τον καταυλισμό των Ρομά στο Ηράκλειο. Το παιδάκι μεταφέρθηκε