Νέα άφιξη μεταναστών στη Γαύδο: 44 άτομα βγήκαν σε παραλία – Ξεπερνούν τους 510 οι συγκεντρωμένοι στην Αγιά

φωτογραφία αρχείου από παλαιότερο περιστατικό

Συνεχίζονται και τη νέα χρονιά οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη στα νότια της Κρήτης και της Γαύδου, αφού παρά τον έντονο κυματισμό στη Μεσόγειο, οι προσφυγικές λέμβοι καταφέρνουν να φτάσουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σήμερα το πρωί, μία ακόμα βάρκα με 44 άτομα εντοπίστηκε σε παραλία στο νησί της Γαύδου με τις τοπικές αρχές να τους μεταφέρουν στο λιμάνι του Καραβέ, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες, τροφή και νερό. Οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν το απόγευμα με πλοίο της γραμμής στην Παλαιόχωρα στα νότια των Χανίων και από εκεί στον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς.

Εντωμεταξύ, ο πρόχειρος χώρος πρώτης υποδοχής στην Αγιά ασφυκτιά και πάλι από κόσμο, καθώς οι 472 μετανάστες από παλαιότερες διασώσεις συνωστίζονται σχεδόν για 10 ημέρες στο σημείο, ενώ με τη σημερινή άφιξη ο αριθμός τους θα υπερβεί τους 510, καθιστώντας και πάλι επικίνδυνη την παρατεταμένη παραμονή τους στο σημείο.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα επιχειρηθεί η αποσυμφόρηση του εκθεσιακού κέντρου, καθώς η μεταφορά τους με τα πλοία της γραμμής καθίσταται αδύνατη λόγω των υψηλών πληροτήτων από την επιστροφή των εκδρομέων των γιορτών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του