Νέα Δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος των εκλογών και οι μεγαλύτεροι φόβοι των Ελλήνων

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών κατά σειρά, είναι με 85,3% η ακρίβεια, με 49,8% τα ελληνοτουρκικά, με 31,5% ο πόλεμος στην Ουκρανία, με 28,8% η πανδημία, με 28,7% η εγκληματικότητα, με 17,4% οι φυσικές καταστροφές.

Κάλπες το φθινόπωρο του 2022 περιμένουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, μόλις το 26,2% πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 67,3% περιμένει εκλογές το προσεχές φθινόπωρο. Αντίθετα, στην ερώτηση «πότε θέλετε να γίνουν εκλογές» το 48,3% απαντά στο τέλος της τετραετίας και το 46,5% το προσεχές φθινόπωρο.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών κατά σειρά, είναι με 85,3% η ακρίβεια, με 49,8% τα ελληνοτουρκικά, με 31,5% ο πόλεμος στην Ουκρανία, με 28,8% η πανδημία, με 28,7% η εγκληματικότητα, με 17,4% οι φυσικές καταστροφές.

Τέλος στην πρόθεση ψήφου: Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,8%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,9%, οι Έλληνες Γ.Τ.Π. με 2,1%, η Εθνική Δημιουργία με 1,4%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,4%.

Δείτε την πλήρη δημοσκόπηση:

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,8%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,9%, οι Έλληνες Γ.Τ.Π. με 2,1%, η Εθνική Δημιουργία με 1,4%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,4%.

Όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών, το 67,3% πιστεύει ότι θα γίνουν το προσεχές φθινόπωρο και το 26,2% στο τέλος της τετραετίας. Ωστόσο, το 48,3% απαντά ότι θέλει να γίνουβν στο τέλος της τετραετίας και το 46,5% το προσεχές φθινόπωρο.

Την κυβέρνηση αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά το 45,7% και αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 53,2%.

Την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά το 24,3% και αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 74,5%.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, την κυβερνητική στάση έναντι της Τουρκίας επικροτεί το 56,5%, ενώ διαφωνεί το 35,8%.

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο φοβάται το 52,1%, ενώ το 45,3% εκτιμά ότι δεν θα συμβεί.

Μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι σχετικά με το χρόνο των εκλογών – με τους μισούς να προτιμούν το το φθινόπωρο και τους υπολοίπους το τέλος της τετραετίας. Ωστόσο, μετά από τις τελευταίες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, δύο στους τρεις εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο.

Σχεδόν ένας στους τρεις επιθυμεί να προκύψει από τις κάλπες αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ένας στους πέντε πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα προκύψει τελικά. Αντίθετα, ένας στους τρεις πιστεύει ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, παρόλο που μόνον ένας στους δέκα θα επιθυμούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το ίδιο ποσοστό επιθυμεί μία κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις ένα 13% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μόνον το 7% πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα προκύψει τελικά από την κάλπη.

Όσον αφορά στην μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών:

-Η ακρίβεια συγκεντρώνει 85,3%
– Τα ελληνοτουρκικά 49,8%
– Ο πόλεμος στην Ουκρανία 31,5%
– Η πανδημία 28,8%
– Η εγκληματικότητα 28,7%
– Οι φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) 17,4%

 

Νέα Δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος των εκλογών και οι μεγαλύτεροι φόβοι των Ελλήνων

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, παρέστη στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τελέσθηκε στο Ναυτικό

Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων ΠΝ(φωτο)

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, επέδωσε τα ξίφη σε Αξιωματικούς Ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ (ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ) στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά. Στην τελετή παρέστησαν μέλη του

Η Ένωση Λιμενικών Κυκλάδων στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Οι μεταθέσεις έγιναν «για να τιμωρηθούν οι Κυκλάδες»

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταθέσεις στις υπηρεσίες των νησιών, έθεσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος νομού Κυκλάδων, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.  Δυστυχώς, οι περισσότερες λιμενικές αρχές των Κυκλάδων,

Νέο πρόβλημα με το Blue Star 1 στη Νάξο – Δύο ώρες προσπάθεια για να δέσει στο λιμάνι (ΦΩΤΟ)

Νέο πρόβλημα με το Blue Star 1 στη Νάξο – Δύο ώρες προσπάθεια για να δέσει στο λιμάνι (ΦΩΤΟ) Νέο πρόβλημα για το πλοίο Blue Star 1 στο λιμάνι της Νάξου… Μετά την χθεσινή πρόσκρουση στο ντόκο του λιμένα του νησιού,

Μετάβαση στο περιεχόμενο