Νέα επίθεση των Χούθι κατά του δεξαμενόπλοιου MADO στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης έκαναν γνωστό την Τρίτη ότι εξαπέλυσαν επίθεση κατά του δεξαμενοπλοίου MADO που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, σε μια ακόμη κίνηση της οργάνωσης για τη διατάραξη της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Παράλληλα, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σάρι, σημείωσε πως η οργάνωση εξαπέλυσε πυραύλους κατά της περιοχής Εϊλάτ του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το δεξαμενόπλοιο υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου (LPG) MADO, με σημαία Νήσων Μάρσαλ, κατευθυνόταν από τη Σαουδική Αραβία στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας. Οι Χούθι από την πλευρά τους χαρακτήρισαν το δεξαμενόπλοιο ως αμερικανικό.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι από τον Νοέμβριο έχουν εξαπολύσει επανειλημμένως επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης τους προς τους Παλαιστινίους και ως αντίποινα για τις στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι επιθέσεις της υεμενιτικής οργάνωσης έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, αναγκάζοντας τις ναυτιλιακές εταιρείες να αποφεύγουν τον διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας, επιλέγοντας εναλλακτικά τον περίπλου της Αφρικής, που έχει οδηγήσει σε αύξηση του κόστους αλλά και του χρόνου των ταξιδιών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν πραγματοποιήσει πλήγματα εναντίον στόχων των Χούθι ως απάντηση, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο