Νέες απεργίες προανήγγειλαν τα πληρώματα των ρυμουλκών

Νέες κινητοποιήσεις από την Τρίτη 27/12 προανήγγειλαν τα πληρώματα των ρυμουλκών

Την κήρυξη δύο νέων 48ωρων απεργιών, από τα ξημερώματα της Τρίτης 27/12, προανήγγειλε, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τις δύο εργοδοτικές οργανώσεις την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις βάσει πραγματικών συνθηκών στο πλαίσιο του πληθωρισμού, ενώ για το θέμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αύριο στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Μετά την τελευταία συνάντηση με την εργοδοσία, με τη θέση της για μηδαμινές αυξήσεις σε σχέση με τις υπάρχουσες συνθήκες, προχωράμε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στο μόνο μέτρο πίεσης που μας έχει απομείνει, αυτό της απεργιακής κινητοποίησης την οποία είχαμε αναστείλει» τονίζει στην ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων.

Προσθέτει εξάλλου, ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εμπλεκόμενους η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών είναι έτοιμη για νέο διάλογο και για εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο 17/12 η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών είχε αναστείλει τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις προσερχόμενη σε διάλογο με τους πλοιοκτήτες.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση είχε εκφράσει φόβους ότι μία ενδεχόμενη κινητοποίηση των ρυμουλκών εν μέσω εορταστικής περιόδου θα εγκλώβιζε εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια με ευπαθή προϊόντα στους εμπορικούς λιμένες της χώρας και είχε ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.