Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

Απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ στην φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «όσοι απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας»
Σε ένα νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας».

«Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη και πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτά τα λόγια». Ερωτηθείς για την πιθανότητα συνάντησης Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, απάντησε πως δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα ενοχλείται από τον «σημαντικό ρόλο της Τουρκίας». «Δεν υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση. Δεν υπήρξε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε, που η Τουρκία έχει λάβει ένα σημαντικό ρόλο. Πρώτα υπογράψαμε με την Λιβύη την συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών δικαιοδοσίας. Μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας».

Συνέχισε παράλληλα το παραλήρημά του λέγοντας ότι η Ελλάδα προκαλεί και απειλεί την Τουρκία. «Εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν (σ.σ. στην τουρκική υφαλοκρηπίδα) τα πλοία της Ελλάδας και των ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο. Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα. Για αυτό η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία. Οι παρενοχλήσεις, το κλείδωμα (με τα ρανταρ), είναι κάποια από αυτά τα παραδείγματα. Επιπλέον, η Ελλάδα αναφέρει συνεχώς, ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις και το θέμα τουριστών που έρχονται στην Τουρκία. Είναι ξεκάθαρο, ότι είναι πολύ ενοχλημένοι και για αυτό».

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο