Νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα και αύριο

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια σήμερα και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από σήμερα το βράδυ ως αύριο το μεσημέρι, θα προκαλέσει βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο ανατολικά.

Σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Αύριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες αύριο αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Επιπλέον, θα σημειωθούν ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές τους αύριο να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς Κελσίου, και παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Μ.Κ.

Φωτό: Χάρτης με το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού σε εκατοστά για αύριο Σαββάτο 13/01/2024, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατοικίες για τους λιμενικούς θα κατασκευάσει στο Καστελλόριζο το Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κατοικίες για τη στέγαση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα κατασκευάσει στο Καστελλόριζο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς του παραχωρήθηκε δωρεάν κατά χρήση από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων. Για το σκοπό αυτό

Συντάξεις Απριλίου: Πληρώνονται νωρίτερα οι δικαιούχοι – Γιατί άλλαξαν οι ημερομηνίες

Συντάξεις Απριλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:   Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες

Αμερικανικές κυρώσεις σε πλοία μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επέβαλε οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιρανού υπουργού Πετρελαίου Μοχσέν Πακνετζάντ, καθώς και σε πολλούς οργανισμούς και πλοία, στο πλαίσιο της πολιτικής των ΗΠΑ για άσκηση «μέγιστης πίεσης» στην Τεχεράνη. «Τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα

Νεκρή η 61χρονη επιβάτιδα πλοίου που αγνοούνταν

Νεκρή εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Περιστέρια Σαλαμίνας, η 61χρονη επιβάτιδα επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που αγνοούνταν από τις 12 Μαρτίου ενώ υπήρχαν πληροφορίες για πιθανή πτώση της στη θάλασσα. Η 61χρονη είχε επιβιβαστεί στο πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Μυτιλήνη, ενώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο