Neptune: Eπεκτείνεται στα logistics μέσα από την εξαγορά της FERST Logistics

Η εξαγορά ενισχύει τη θέση της NLS στην αλυσίδα μεταφοράς οχημάτων

Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της FERST Logistics, ανακοίνωσε η Neptune Land Services (NLS) της Οικογένειας Τραυλού. Η NLS, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, στο πλαίσιο ανάπτυξης του Ομίλου Neptune και στο πεδίο παροχής χερσαίων υπηρεσιών logistics.
Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο όραμα του Ομίλου Neptune να παρέχει με ταχύτητα και ευελιξία, αξιόπιστες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Η FERST Logistics, αποτελεί μια εταιρεία, με ιστορία 30 ετών στον τομέα υπηρεσιών logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με εγκαταστάσεις 400.000 τ.μ., στόλο 30 φορτηγών και ανθρώπινο δυναμικό 180 ατόμων, η FERST logistics έχει καθιερωθεί ως o κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών logistics οχημάτων στην Ελλάδα.

Η εξαγορά ενισχύει τη θέση της NLS στην αλυσίδα μεταφοράς οχημάτων. Όπως ανακοινώθηκε διατηρείται η έμπειρη διοικητική ομάδα της FERST και αξιοποιείται η πολύτιμη τεχνογνωσία της εταιρείας στο πεδίο της αποθήκευσης, διανομής, και κέντρων τεχνικών υπηρεσιών (PDI).

Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και το ηγετικό διεθνές θαλάσσιο δίκτυο της Νeptune Lines, δημιουργείται ένα ισχυρό ολοκληρωμένο σύστημα παροχής θαλάσσιων και χερσαίων υπηρεσιών logistics αυτοκινήτων. 

Συμφωνία – ορόσημο

Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο στην εφαρμογή της στρατηγικής της Neptune Land Services που εστιάζεται στην παροχή υπηρεσιών logistics υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Βασικοί πυλώνες δραστηριότητας της εταιρείας στο άμεσο μέλλον αποτελούν η ανάπτυξη σταθμών διαχείρισης αυτοκινήτων (car terminals) προσφέροντας όλο το πλέγμα σύγχρονων τεχνικών υπηρεσιών, καθώς και η παροχή βέλτιστων λύσεων διανομής των οχημάτων στους τελικούς παραλήπτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NLS, Craig Jasienski δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρήσαμε στην εξαγορά της FERST Logistics.

Αποτελεί μια συνεργασία που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της Ferst στα χερσαία logistics και να τη συνδυάσουμε με το ισχυρό θαλάσσιο δίκτυο διανομής μας. Μαζί, μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικά ελκυστικές υπηρεσίες logistics στους πελάτες μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FERST Logistics, Δημήτρης Κυμπιζής, δήλωσε: «Μπαίνουμε σε ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο στη μακρά πορεία της εταιρείας μας. Τόσο η Neptune όσο και η FERST μοιράζονται τις ίδιες κοινωνικές και εταιρικές αξίες. Αυτό δίνει στη διοικητική μας ομάδα το έναυσμα να συνεργαστεί στενά με τους έμπειρους επαγγελματίες της NLS, με στόχο την εδραίωση και την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας.»

Η κα.Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος του Neptune Group δήλωσε: «Η συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της FERST από την Neptune Land Services, αποτελεί ένα ισχυρό βήμα ανάπτυξης στο πεδίο του επιχειρηματικού μας μετασχηματισμού, που αφορά στις επενδύσεις μας στην ξηρά. Με οδηγό την ουσιαστική και αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια, με τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του Neptune Group, έχοντας τους πελάτες μας, πάντα, στο επίκεντρο. Ο Όμιλός μας ισχυροποιεί έμπρακτα το όραμά του για συνεχή και συνεπή εξέλιξη, κάνει πράξη την εταιρική μας φιλοσοφία “Wake Forward – Πρόσω Ολοταχώς” και επενδύει στην πατρίδα μας.»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι…

Ούτε οι δήθεν «θυμωμένοι» φταίνε μόνο ούτε οι δήθεν «χαρισματικοί» αρκούν. Αν η Αριστερά δεν κοιτάξει κατάματα τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δεν θα βγει σε ξέφωτο. Είναι άραγε τα πρόσωπα που ευθύνονται για την αδυναμία της Κεντροαριστεράς να βρει βηματισμό και κυβερνητική

Το τέρας και το ρίσκο

Το κόμμα της Λεπέν είναι φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές μετά την πρωτιά στις ευρωεκλογές, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Ηγαλλική πολιτική τάξη ξορκίζει αυτό το τέρας επί δεκαετίες. Το Εθνικό Μέτωπο του πατρός Λεπέν

Χανιά: Στην Σούδα το πρωί της Τρίτης το αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower

Μετά από πολύμηνη παραμονή σε Μεσόγειο και Ερυθρά Θάλασσα, το Σάββατο 22/6 το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower πέρασε από το Σουέζ και μπήκε στην ανατολική Μεσόγειο. Η επιστροφή του IKE στην βάση του στο Νόρφολκ των ΗΠΑ ήταν

«Κ@ρι#λ@» – Σοκάρει ο ξυλοδαρμός 43χρονης ασκούμενης από πασίγνωστο δικηγόρο – Όλο το φρικιαστικό χρονικό

Όλο το χρονικό του ξυλοδαρμού της γυναίκας από τον πασίγνωστο δικηγόρο Σοκ έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού με δράστη γνωστό δικηγόρο. Το 43χρονο θύμα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 69χρονου άντρα για ξυλοδαρμό και εξύβριση, με αποτέλεσμα την αναζήτησή του

Μετάβαση στο περιεχόμενο