Νοσοκομείο Ρίου: Ο Μεσολογγίτης Λιμενικός, Χρήστος Βούρβαχης έσωσε τον ασθενή που πήρε φωτιά

Τρόμο προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου Ρίου, εξαιτίας ενός τσιγάρου που άναψε νοσηλευόμενος.

Στην διάσωση του ασθενούς καταλυτικό ρόλο έπαιξε ένας Μεσολογγίτης που μπήκε στο δωμάτιο και τον τράβηξε έξω, σώζοντάς τον από τα χειρότερα. Ο ασθενής θέλησε να καπνίσει ένα τσιγάρο κρυφά μέσα στο δωμάτιο που νοσηλεύεται, όμως αυτό έπεσε και πήρε φωτιά το στρώμα, ενώ στην  συνέχεια λαμπάδιασαν και οι κουρτίνες. Το δωμάτιο γέμισε καπνό και ο ασθενής άρχισε να φωνάζει από τους πόνους, καθώς καιγόταν και ο ίδιος.

Για καλή του τύχη λίγο πιο πέρα βρισκόταν ο Μεσολογγίτης Λιμενικός Χρήστος Βούρβαχης, ο οποίος εκείνη την στιγμή συνομιλούσε με τους γιατρούς της ορθοπεδικής κλινικής, όπου έγινε το συμβάν, προκειμένου να κάνει εισαγωγή για ένα χειρουργείο στο χέρι του. Ακούγοντας τα βογκητά του ανθρώπου που καιγόταν, ζήτησε από μια νοσηλεύτρια να ανοίξει την πόρτα. Περιγράφοντας τον τρόπο που έδρασε, μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, αναφέρει ότι με το άνοιγμα της πόρτας είδε ένα σύννεφο καπνού που δεν άφηνε περιθώριο να δει ξεκάθαρα μέσα στο δωμάτιο. Η μυρωδιά καμένης σάρκας ήταν έντονη. Η νοσηλεύτρια, όπως ήταν φυσικό, τρομοκρατήθηκε και καλούσε σε βοήθεια.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και ο κόσμος προσπαθούσε να βγει έξω για να μην εισπνεύσει τον καπνό. Πήρα μια βαθιά ανάσα, μπήκα στο δωμάτιο και είδα τον άνθρωπο να καίγεται από τη μέση και πάνω. Δεν μπορούσα να πλησιάσω τα χέρια του από τη φλόγα και τον τράβηξα από το πόδι φωνάζοντας να φέρουν έναν πυροσβεστήρα.  Στη συνέχεια τον σήκωσα και μια γενναία νοσηλεύτρια μπήκε με έναν πυροσβεστήρα και τον άδειασε πάνω του. Δεν είχα άλλη ανάσα και βγήκα τρέχοντας έξω,  ξέροντας όμως ότι ο άνθρωπος σώθηκε», είπε ο ίδιος περιγράφοντας την επίμαχη στιγμή που στάθηκε σωτήρια για τον άνθρωπο που μάλλον αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα.

Αφού βγήκε από το φλεγόμενο δωμάτιο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και νοσηλεύεται διασωληνωμένος,  όπως λένε οι πληροφορίες,  έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα στα πλευρά και στην πλάτη. Φυσικά παρενέβη και η Πυροσβεστική και έσβησε την φωτιά στο δωμάτιο.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέγαρο Μαξίμου: Συναντήθηκαν Ιωάννης Σαρμάς και Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς δέχθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου τον αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής και επίτροπο προώθησης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα και εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα στο χρονικό ορίζοντα της υπηρεσιακής

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο