Ντράγκι: Στα 25 λεπτά του ευρώ το λίτρο η μείωση των φόρων στα καύσιμα στην Ιταλία

Στα 25 λεπτά του ευρώ το λίτρο θα είναι η μείωση των φόρων στα καύσιμα στην Ιταλία.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι, τελικά, «η μείωση των φόρων στα καύσιμα θα φτάσει τα 25 λεπτά του ευρώ το λίτρο».

Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης τη Ρώμης, προέβλεπε μείωση 10 λεπτών του ευρώ το λίτρο.

Στα 4,4 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης στην Ιταλία
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, υπογράμμισε ότι το σύνολο των νέων αυτών μέτρων (στήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, δυνατότητα διακανονισμού των λογαριασμών των επιχειρήσεων, βοήθεια στους τομείς της αλιείας, των μεταφορών και της γεωργίας) θα αγγίξει τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι σχεδόν όλο αυτό το ποσό θα προκύψει από έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών που κατέγραψαν οι εταιρείες στον τομέα της ενέργειας.

«Σημαντικό να έχουμε κοινή στάση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής»
«Στη συνάντησή μας (την Παρασκευή 18 Μαρτίου) με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, με θέμα την ενέργεια, συμφωνήσαμε ότι είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μια κοινή στάση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Εννοούμε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής με αυτή την κοινή θέση, και να την υπερασπίσουμε, όλοι μαζί», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η ουκρανική κρίση είναι μια ευρωπαϊκή κρίση και αξίζει ευρωπαϊκές απαντήσεις σε πολλούς τομείς, όπως του φυσικού αερίου, των πρώτων υλών και της άμυνας», ολοκλήρωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, αποφάσισε ότι η δημόσια διοίκηση της χώρας θα πρέπει να αντικαταστήσει τα προγράμματα «antivirus» που έχουν παραχθεί και πωληθεί από την Ρωσική Ομοσπονδία.

Ντράγκι: Στα 25 λεπτά του ευρώ το λίτρο η μείωση των φόρων στα καύσιμα στην Ιταλία

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Στο σπίτι του αγνοούμενου βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και ανοιχτό το ραδιόφωνο

Κανένα ίχνος ζωής δεν έχει δώσει ο 69χρονος που αγνοείται από την παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια, ενώ φαίνεται ότι ο άτυχος άνδρας έχει χαθεί στη θάλασσα. Πλωτό του Λιμενικού και ένα περιπολικό όχημα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ συμμετέχουν

Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο για καπετάνιο και 12 μέλη του πληρώματος – Άφαντοι στο Καζακστάν οι ενοικιαστές

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος του σκάφους, από το οποίο εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά στο δάσος της Ύδρας. Η δίωξη

Σε 7 ημέρες στη Γαλλία η «μητέρα των μαχών»: Το Λαϊκό Μέτωπο, η Λεπέν και ο Μακρόν

Η δημιουργία του «Λαϊκού Μετώπου» της συμμαχίας Κεντροαριστεράς – Αριστεράς με τη συμμετοχή των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων, των Κομμουνιστών και της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν Λυκ Μελανσόν έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.

Οι ΗΠΑ ψηφίζουν τον «σούπερ Μάριο» Ντράγκι για την επόμενη μέρα στην ΕΕ

Κανονικά, ένας Ιταλός τεχνοκράτης που ζητά αλλαγές πολιτικής για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα είχε συγκέντρωνε μεγάλη προσοχή στις ΗΠΑ, όμως ο Μάριο Ντράγκι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Ευρωπαίος. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θα παρουσιάσει σύντομα το όραμά του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο