Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, στη Διάσκεψη των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (European Police Chiefs Convention) 2022, στη Χάγη Ολλανδίας

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συμμετείχε στη Διάσκεψη των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (European Police Chiefs Convention) έτους 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της EUROPOL, στη Χάγη Ολλανδίας, κατά το χρονικό διάστημα 4 με 5 Οκτωβρίου 2022.

Στη Διάσκεψη, η οποία φιλοξενήθηκε από τη EUROPOL, από κοινού με την Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., συμμετείχαν Αρχηγοί, Επικεφαλής και εκπρόσωποι των Αρχών Επιβολής του Νόμου των κρατών μελών της Ε.Ε., Τρίτων χωρών καθώς και Οργανισμών και Υπηρεσιών της Ε.Ε., αλλά και Διεθνών Οργανισμών.

Κύριο αντικείμενο της Διάσκεψης αποτέλεσε η ενίσχυση της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης διαφόρων εκφάνσεων του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων:

  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και τελωνείων στα ακόλουθα επιχειρησιακά επίπεδα: Στρατηγικές έρευνες για το εμπόριο, πόλεμος στην Ουκρανία – ο ρόλος των Αρχών Επιβολής του Νόμου.
  • Η Ανθεκτικότητα της Επιβολής του Νόμου στο νέο παγκόσμιο σενάριο: Με ποιον τρόπο οι πρόσφατες κρίσεις (πανδημία COVID 19, κρίση στο Αφγανιστάν, σύρραξη στην Ουκρανία) άλλαξαν το παγκόσμιο σκηνικό ασφάλειας – Νέες ευκαιρίες που απορρέουν από τον Κανονισμό της EUROPOL.
  • Εγκλήματα και απαντήσεις στον κυβερνοχώρο. Μεγάλα δεδομένα (μεγάλα και σύνθετα σύνολα δεδομένων) – τρόπος βελτίωσης των δυνατοτήτων των Αρχών Επιβολής του Νόμου. Καινοτομία – αστυνόμευση στο «Metaverse».

Επίσης, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν διμερείς συναντήσεις με Αρχηγούς της Ισπανικής Αστυνομίας Guardia Civil, της Ρουμανικής Αστυνομίας, τον Υποδιευθυντή της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (DSS) και την Επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής , κατά τις οποίες επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο