Ο FDA ενέκρινε κολλύριο που μπορεί να αντικαταστήσει τα γυαλιά πρεσβυωπίας

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε ένα κολλύριο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών με πρεσβυωπία, μια πάθηση επηρεάζει περίπου 128 εκατομμύρια Αμερικανούς κυρίως άνω των 40 ετών.

Το Vuity, όπως ονομάζεται το φάρμακο, εγκρίθηκε τον Οκτώβριο και κυκλοφορεί ήδη στην αμερικανική αγορά. Το κολλύριο χορηγείται καθημερινά, δρα μέσα σε περίπου 15 λεπτά και βελτιώνει την κοντινή όραση έως και 6 ώρες και την ενδιάμεση όραση για έως και 10 ώρες. Οι σταγόνες εκμεταλλεύονται τη φυσική ικανότητα του ματιού να μειώνει το μέγεθος της κόρης του.

«Η μείωση του μεγέθους της κόρης διευρύνει το βάθος πεδίου ή το βάθος εστίασης και αυτό σας επιτρέπει να εστιάζετε σε διαφορετικές περιοχές με φυσικό τρόπο», δήλωσε στο CBS ο Τζορτζ Γουέρινγκ, κύριος ερευνητής των κλινικών δοκιμών του Vuity.

Στη δοκιμή συμμετείχαν 750 εθελοντές, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. «Μου άλλαξε τη ζωή», δήλωσε η Τόνι Ράιτ.

Το μηνιαίο κόστος του φαρμάκου ανέρχεται περίπου στα 80 δολάρια και λειτουργεί καλύτερα σε άτομα ηλικίας 40 έως 55 ετών, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι παρενέργειες που καταγράφηκαν κατά της διάρκεια των κλινικών δοκιμών περιλαμβάνουν πονοκέφαλους και κόκκινα μάτια και η εταιρεία επισημαίνει ότι οι σταγόνες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την οδήγηση τη νύχτα ή κατά την εκτέλεση δραστηριοτήτων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Προς το παρόν, το φάρμακο δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτό μάλλον δε θα αλλάξει στο μέλλον. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα είδος πολυτέλειας παρά αναγκαιότητας, καθώς τα γυαλιά πρεσβυωπίας είναι φθηνότερα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ