Ό. Γεροβασίλη: Η ασφάλεια και προστασία των πολιτών κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα

«Δεν με φοβίζουν οι προκλήσεις, ούτε οι ευθύνες που αναλαμβάνω. Η ασφάλεια είναι γένους θηλυκού, όπως και η δημοκρατία», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική προστασία του πολίτη είναι γένους θηλυκού».

Η κ.Γεροβασίλη επισήμανε ότι με ιδιαίτερη χαρά αναλαμβάνει το αυτοτελές πλέον υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και πως είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουν την ευθύνη γυναίκες. «Η ελευθερία και τα δικαιώματα του καθενός φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του άλλου πολίτη», υπογράμμισε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτηκαι πρόσθεσε: «Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα. Πρέπει να έχουμε αποτελεσματικότητα».

Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η χώρα μας, δεν προκλήθηκε ποτέ κρίση ασφάλειας. Μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και προβλήματα που οξύνθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Βούλησή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα με νηφαλιότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα. Όλοι μας ξέρουμε πως η μετάβαση στον 21ο αιώνα μάς έφερε αντιμέτωπους ως χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί πολλές φορές στις προκλήσεις της αντιμετώπισης της προσφυγικής και της οικονομικής κρίσης. Η χώρα μας, παρά την μνημονιακή στενωπό, δεν αντιμετώπισε ποτέ ως τώρα κρίση ασφάλειας. Μία απ’ τις βασικές φροντίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι η αποτροπή κάθε ανάλογης πιθανότητας». Αναφερόμενη, δε, στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε ότι οι κώδικες που θα αναπτύξουν θα κάνουν αποδοτική τη συνεργασία τους στο υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης στην αρχή της ομιλίας του αφού σημείωσε ότι «η ημερήσια διαταγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι γένους θηλυκού», έκανε ειδική μνεία στον πρώην αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Τόσκα, υπογραμμίζοντας ότι έκανε εξαιρετικό έργο και είχε αποτελεσματικότητα, κατά γενική ομολογία, ενώ και όσοι του άσκησαν κριτική παραδέχθηκαν το έργο του. Και πρόσθεσε ότι τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες έγινε η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μέσων και υπήρξαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Επίσης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της αστυνομίας όσον αφορά στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και των κυκλωμάτων των ναρκωτικών, ενώ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το μεγάλο έργο που έγινε. Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει το έργο που έγινε, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να είναι σάκος του μποξ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική». Είπε, δε, ότι θεωρεί τυχερές τις κ.κ.Γεροβασίλη και Παπακώστα, αλλά και όσους έχουν σήμερα κυβερνητικό πόστο, γιατί συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα. Οσον αφορά στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες που της αναλογούν και αδιαφορεί εάν έχουν το θάρρος να το κάνουν και άλλοι, ενώ είπε ακόμη: «Πρέπει να δούμε τι πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας και να στηρίξουμε τους πυρόπληκτους. Είναι ώρα να μιλήσουμε με αληθινά στοιχεία και να συγκρουστούμε με συμφέροντα οικοδομικής αναρχίας. Θα βρεθούμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, υπογράμμισε από την πλευρά της: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε το υπουργείο. Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Μια νέα εποχή ξεκινάει. Η εποχή που πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του ελληνικού συνόλου. Η αυτονόμηση του υπουργείου σηματοδοτεί το ενδιαφέρον που εμείς πρέπει να αναδείξουμε. Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί, υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας και τα κόμματά μας. Οι κώδικες συνεργασίας με την υπουργό είναι δεδομένοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτησε συγνώμη η παρουσιάστρια του BBC που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο «στον αέρα»

Την Τετάρτη (6/12/23), η Μάριαμ Μοσίρι, μία από τις βασικές παρουσιάστριες του BBC News, εμφανίστηκε στην έναρξη του μεσημεριανού δελτίου του BBC News, με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο και με τα φρύδια της ανασηκωμένα, αμέσως μετά το τέλος του σήματος για την

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Τι αναφέρει η Κοινή Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας

Τις συνεχείς εποικοδομητικές και ουσιαστικές διαβουλεύσεις με βάση τον Πολιτικό Διάλογο σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος, τις διερευνητικές/ Διαβουλευτικές συνομιλίες, την Θετική Ατζέντα, στο πλαίσιο του ενισχυμένου Κοινού Σχεδίου Δράσης, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης, καθώς

Συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων για την παράτυπη μετανάστευση

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου και του υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά. Ο κ. Γερλικαγιά φέρεται να είπε στους Ελληνες υπουργούς ότι

Απόφαση μετεγγραφών σπουδαστών Α.Ε.Ν. Α’ εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Εγκρίνονται οι μετεγγραφές των σπουδαστών/-στριών Α.Ε.Ν. (Πλοιάρχων – Μηχανικών) Α΄ εξαμήνου (νεοεισαγόμενων και Α’ διετών), σύμφωνα με τους πίνακες. Οι Α.Ε.Ν. στις οποίες φοιτούν μέχρι σήμερα οι μετεγγραφέντες σπουδαστές/-στριες  οφείλουν να τους ενημερώσουν ενυπογράφως σχετικά. Με μέριμνα των Διευθύνσεων Σπουδών

Μετάβαση στο περιεχόμενο