Ο “γιατρός” έπαιρνε τα λεφτά από τα… σκουπίδια

Έπειθε τα θύματα του ότι είναι γιατρός και απαιτούσε χρήματα για να πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις. Μέχρι που όπως και κάθε “έξυπνο πουλί” πιάστηκε από την μύτη.

Έτσι όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο μαϊμού γιατρός συνελήφθη στο νησί μας, ως μέλος κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης και της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Συνεργοί του, με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενών, τηλεφωνούσαν και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των -15.250- ευρώ, μία λίρα Αγγλίας, κοσμήματα αξίας -15.000- ευρώ περίπου και μικροποσότητα ηρωίνης.

Αναλυτικά στο σχετικό Αστυνομικό δελτίο σημειώνονται:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, συνελήφθη σήμερα (13-02-2025) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Χίο, ημεδαπός (48χρονος), ως μέλος κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης και της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, ο 48χρονος συλληφθείς εντάχθηκε σε εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τουλάχιστον -2- ακόμη άτομα, με συγκεκριμένη δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εξαπάτηση πολιτών, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ανυποψίαστους πολίτες, προσποιούμενα ιατρούς και επικαλούμενα την ανάγκη αντιμετώπισης ιατρικών θεμάτων κυρίως συγγενικών τους προσώπων, απαιτούσαν από αυτούς την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών, κοσμημάτων και τιμαλφών.

Για την υπόθεση αυτή, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, μέλος του κυκλώματος επικοινώνησε χθες (12-02-2025) τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή στη Χίο, προσποιούμενο ιατρό νοσοκομείου και με πρόσχημα την άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης της κόρης της, την έπεισε να εναποθέσει κάτω από κάδο σκουπιδιών κοντά στην οικία της, το χρηματικό ποσό των -15.250- ευρώ, μία λίρα Αγγλίας, καθώς και κοσμήματα αξίας -15.000- ευρώ περίπου, τοποθετημένα σε σακούλα.

Όπως ακολούθως διακριβώθηκε, στο συγκεκριμένο σημείο μετέβη ο 48χρονος συλληφθείς και παρέλαβε τη σακούλα. Κατά τον εντοπισμό του από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή του, το σύνολο του παραπάνω χρηματικού ποσού, η λίρα και τα κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Κατά την ερευνητική διαδικασία κατασχέθηκαν επίσης, -2- κινητά τηλέφωνα, καθώς και ποσότητα ηρωίνης βάρους -2,5- γραμμαρίων, που είχε στην κατοχή του ο δράστης.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χίου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστούν, οι διασυνδέσεις και όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού αυτού δικτύου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fintech: Η τεχνολογική επανάσταση που αλλάζει τα δεδομένα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι

Ο χρηματοοικονομικός τομέας βιώνει μια αδιάκοπη τεχνολογική μεταμόρφωση, με την παγκόσμια αγορά Fintech να εκτοξεύεται. Το 2025, η αξία της εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 310 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις επενδύσεις στον κλάδο να αυξάνονται εκθετικά. Οι ψηφιακές τράπεζες, το

Απαγόρευση εισόδου στους πολίτες 11 χωρών, αυστηρές προϋποθέσεις για άλλες χώρες εξετάζουν οι αμερικανικές αρχές

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν ή να θέσουν πολύ αυστηρούς περιορισμούς για την είσοδο στο έδαφός τους ταξιδιωτών από 43 χώρες, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα New York Times. Επικαλούμενη αξιωματούχους που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, η

Ανέλαβαν οι νέοι υπουργοί τα καθήκοντά τους

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεση του , στο Μέγαρο Μαξίμου, οι νέοι υπουργοί μετέβησαν στα υπουργεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης -παραλαβής. Κ. Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2024 έναντι στόχου 2,5% – Οι

Ο Ζελένσκι συγκρότησε αντιπροσωπεία για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συγκρότησε μια «αντιπροσωπεία» ενόψει της έναρξης διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας «δίκαιης ειρήνης» με τη Ρωσία, με βάση ένα διάταγμα που δόθηκε σήμερα, Σάββατο 15 Μαρτίου, στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, ο επικεφαλής

Μετάβαση στο περιεχόμενο