Ο Ιμάμογλου «αδειάζει» τις τουρκικές αρχές για Τζιτζικώστα:«Σοβαρό περιστατικό, θα ενημερώσω την κοινή γνώμη»

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αντέδρασε μετά το απαράδεκτο περιστατικό της παρεμπόδισης της εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη χώρα.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης μίλησε στην αναταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη ,για το περιστατικό:

«Κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση από τον φίλο μου Κώστα», είπε ο Ιμάμογλου αναφερόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη που είχαν μια σύντομη συνομιλία με αφορμή το περιστατικό.

Και συνέχισε: Αφού δω τις λεπτομέρειες θα ενημερώσω αύριο, τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις».

Αναγνώρισε και ο ίδιος ως «σοβαρό το περιστατικό».

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας παρέμεινε για ώρες «εγκλωβισμένος» στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα.

Το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Σμύρνη όταν ο Α.Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της πόλης προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).

Ωστόσο λίγο μετά την άφιξή του κρατήθηκε για 6 ώρες σε ένα γραφείο από τις Αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το τουρκικό πρακορείο Anadolu επικαλούμενο τις τουρκικές αρχές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρέμεινε εγκλωβισμένος με τη δικαιολογία ότι προέκυψε τεχνικό πρόβλημα στο τελωνείο, λόγω συνωνυμίας με άτομο του οποίου η είσοδος στη χώρα ήταν απαγορευμένη.

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με ανάρτηση του στο facebook έκανε γνωστό πως επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ύστερα από διπλωματικές ενέργειες τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και της ΕΕ, η τουρκικές αρχές επέτρεψαν τελικά την είσοδό του στη χώρα.

Ο ίδιος θεώρησε απαράδεκτη τη στάση της τουρκικής πλευράς και αποφάσισε να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη

«Εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

ΥΠΕΞ σε Αγκυρα: Απαράδεκτη και καταχρηστική η απαγόρευση εισόδου στον Τζιτζικώστα
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα», διαμήνυσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

«Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Ο Ιμάμογλου «αδειάζει» τις τουρκικές αρχές για Τζιτζικώστα:«Σοβαρό περιστατικό, θα ενημερώσω την κοινή γνώμη»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ευχαριστώ του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ…

Ευχαριστώ όλους τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες και ιδιαίτερα όσους συναδέλφου -φίλους ανταποκρίθηκαν στο προσωπικό  κάλεσμα που τους απηύθυνα με αποτέλεσμα σε  μόλις σε 3 ημέρες από την ανακοίνωση πραγματοποίησης του συνεδρίου να συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετοχών . Ευχαριστώ

Λιμενικό: Σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών – Το κόστος έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στους συνοδούς (!)

Οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση από τους συνοδούς χειριστές (Κ-9 ) συνδράμουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η αποτελεσματική όσφρηση τους εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες

Δωροεπιταγές για τα παιδιά των μελών της ΕΠΛΣΑΠΝ

Ανακοίνωση Ένωσης Αττικής: Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή χρονιά η ΕΠΛΣΑΠΝ θα προβεί στη χορήγηση δωροεπιταγών για τα παιδιά των μελών μας  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για τη φετινή χρονιά το σύνολο των παιδιών των μελών μας

Στην Αλεξανδρούπολη και ο Γαλλικός στρατός

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διπλωματικού και στρατιωτικού και της Γαλλίας, έχει μπει η Αλεξανδρούπολη. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη Patrick Maisonnave, τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας Sadrine Mouchet