Ο καλύτερος Απρίλιος όλων των εποχών για τη Ρόδο

Αφίχθησαν στο νησί 144.303 τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ και καταγράφηκε αύξηση 23% σε σχέση με πέρυσι

Με διψήφια αύξηση η οποία έφτασε το 23% «έκλεισε» τον Απρίλιο στη Ρόδο η τουριστική κίνηση όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece, για το αεροδρόμιο του νησιού μας.

Ο μήνας που πέρασε αποδεικνύεται ο καλύτερος όλων των εποχών καθώς έσπασε τόσο το ρεκόρ του 2022 όσο και το ρεκόρ του 2019 που μέχρι πέρσι θεωρούνταν η καλύτερη χρονιά.

Ειδικότερα τον Απρίλιο ήρθαν στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ 144.303 τουρίστες έναντι 111.057 πέρσι και έναντι 102.715 τον ίδιο μήνα του 2019, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 23% για το 2022 και 28,8% για το 2019.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που είχε ήδη φανεί κατά τη διάρκεια του μήνα με το μεγάλο αριθμό πτήσεων που είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όμως η διψήφια αύξηση στην κίνηση ήταν μία ευχάριστη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην πρώτη θέση κατατάχθηκαν οι Άγγλοι τουρίστες ενώ στη δεύτερη με αρκετά μεγάλη διαφορά, οι Γερμανοί και στην τρίτη θέση οι Ισραηλινοί τουρίστες που αποτέλεσαν τη μεγάλη έκπληξη. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γάλλοι και οι Φινλανδοί τουρίστες.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη πεντάδα των επισκεπτών μας πέρσι τον ίδιο μήνα δεν είχε αλλάξει κάτι, καθώς οι παραπάνω χώρες ήταν και πάλι οι κυριότερες αγορές του νησιού μας.

Σε ό,τι αφορά όμως το 2019, εκεί ο χάρτης των κυριότερων αγορών του νησιού μας ήταν κάπως διαφορετικός καθώς στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι Γερμανοί και στη δεύτερη οι Άγγλοι, ενώ Ισραηλινοί, Γάλλοι και Φινλανδοί μοιράστηκαν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά το μηνιαίο απολογισμό για τη διακίνηση των τουριστών μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου, αποτυπώνεται και εκεί διψήφια αύξηση καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία διακινήθηκαν 250.323 επιβάτες έναντι 190.806 τον Απρίλιο του 2022 με το ποσοστό να φτάνει το 31,2%.

Μαζί με την αύξηση που επίσης σημείωσε η κίνηση στις γραμμές εσωτερικού και η οποία κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, ο τελικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου μας έφτασε τον Απρίλιο τους 317.844 επιβάτες έναντι 245.818 πέρσι. Η αύξηση έφτασε το 29,3%.

Όσο για το τετράμηνο του έτους, η αύξηση στη διακίνηση επιβατών ανήλθε σε ποσοστό 35,6% στις πτήσεις τσάρτερ (265.819 φέτος έναντι 196.085 πέρσι) και συνολικά μαζί με την κίνηση στις γραμμές εσωτερικού η τελική αύξηση διαμορφώθηκε στο 34,6% (491.411 επιβάτες έναντι 365.116 πέρσι).

Σε υψηλά επίπεδα εκτοξεύτηκαν και οι πτήσεις καθώς στο τετράμηνο εξυπηρετήθηκαν 2.112 πτήσεις τσάρτερ έναντι 1.740 πέρσι το ίδιο διάστημα (αύξηση 21,4%) ενώ μαζί με τις πτήσεις εσωτερικού που επίσης σημείωσαν αύξηση, ανήλθαν συνολικά σε 4.260 έναντι 3.829 στο τετράμηνο με την αύξηση να έχει φτάσει το 11,3%.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο