Ο.Λ.Ε :Ενημέρωση των επιχειρήσεων της Δυτικής Αττικής για τα πλεονεκτήματα διακίνησης φορτίων μέσω του Λιμένα Ελευσίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Πρόσκληση προς τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική, να επιλέξουν την διακίνηση των εμπορευμάτων τους μέσω του Λιμένα Ελευσίνα ώστε να μειώσουν τον χρόνο και το κόστος μεταφοράς φορτίων προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους, απευθύνει η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς την Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης, ενημερώνει την επιχειρηματική κοινότητα για τα πλεονεκτήματα της μεταφοράς χύδην και γενικού φορτίου μέσω του κεντρικού εμπορικού Λιμένα Ελευσίνας στις συνδυασμένες εμπορευματικές μεταφορές (λιμάνι-οδικό δίκτυο).

Σε δήλωσή του ο κ. Καμαρινάκης αναφέρει

«Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ είναι ο πρώτος φορέας διαχείρισης δημόσιου εμπορικού λιμένα, που αναπτύσσει μάρκετινγκ για την προώθηση των λιμενικών υπηρεσιών του, στοχεύοντας στην αύξηση του κύκλου εργασιών του. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ πήρε πρωτοβουλία και ως μέλος της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής ενημερώνει τις εταιρείες για την εναλλακτική επιλογή διακίνησης εμπορευμάτων δια της θαλάσσιας οδού, μέσω των λιμενικών υποδομών της Ελευσίνας, ως μία αξιόπιστη και οικονομικότερη λύση».

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Λιμένα Ελευσίνας περιλαμβάνονται:

  •  άμεση πρόσβαση στα μεγάλα οδικά δίκτυα (Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, Αττική Οδός),
  • εγγύτητα με το Θριάσιο πεδίο όπου δημιουργείται το μεγαλύτερο logistics park της χώρας,
  • μικρή απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας (25 χλμ.),
  • εμπειρία και ευελιξία ωραρίου των λιμενικών υπηρεσιών Ο.Λ.Ε. ΑΕ για την άμεση εξυπηρέτηση της αγοράς.

Από την πλευρά της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής (ΕΕΒΙΔΑ), ο κ. Ηλίας Μουσταΐρας, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης, δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και πρόσκληση της Διοίκησης του Ο.Λ.Ε. ΑΕ προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Αττική προκειμένου να επιλέξουν να διακινήσουν τα εμπορεύματα τους μέσω του Λιμένα Ελευσίνας. Οι αμοιβαίες συνέργειες μεταξύ των δύο φορέων (ΟΛΕ – ΕΕΒΙΔΑ) είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθεια ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και σηματοδοτούν την κοινή προσπάθεια για εξυπηρέτηση και διευκόλυνση της αγοράς, κατά το δυνατό, στον τομέα παροχής λιμενικών υπηρεσιών για την μεταφορά χύδην και γενικού φορτίου μέσω του Λιμένα Ελευσίνας. Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις – μέλη μας στην Δυτική Αττική, που η δραστηριότητά τους άπτεται του σχετικού αντικειμένου, να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα αυτής της συνεργασίας ώστε να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ασφάλεια και οικονομία κλίμακος που επιζητούν από το μεταφορικό έργο τους από έναν καθόλα αξιόπιστο Φορέα όπως ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο “γιατρός” έπαιρνε τα λεφτά από τα… σκουπίδια

Έπειθε τα θύματα του ότι είναι γιατρός και απαιτούσε χρήματα για να πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις. Μέχρι που όπως και κάθε “έξυπνο πουλί” πιάστηκε από την μύτη. Έτσι όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο μαϊμού γιατρός συνελήφθη στο νησί μας, ως μέλος

Αίγυπτος: Σύγκρουση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν» με εμπορικό πλοίο

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman ενεπλάκη την Τετάρτη σε σύγκρουση με εμπορικό πλοίο κοντά στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό. «Η σύγκρουση δεν έθεσε σε κίνδυνο το Harry S. Truman (CVN 75), καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για εισροή

ΛΣ: Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Στυλίδα – Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο – Πτώση οχήματος στην θάλασσα στην Αλεξανδρούπολη

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας προέβησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 60 και 63 ετών, για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 4042/12 “Προστασία περιβάλλοντος“. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων αλιευτικής δραστηριότητας εντός περιοχής Natura στη θαλάσσια περιοχή

Σύγχρονους προσομοιωτές και εξοπλισμό εργαστηρίων τελευταίας τεχνολογίας αποκτά η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου

Σύγχρονους προσομοιωτές και εξοπλισμό εργαστηρίων τελευταίας τεχνολογίας, όπως εξοπλισμό εφαρμογών Φυσικής και Μετεωρολογίας αποκτά σύντομα η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές/στριες της Ακαδημίας θα αποκτούν επίπεδο κατάρτισης που ανταποκρίνεται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο