Ο Παύλος Μαρινάκης επανεξελέγη ομόφωνα γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ με τη νέα της σύνθεση.

Η Πολιτική Επιτροπή, όπως συγκροτήθηκε μετά το 14ο Συνέδριο, επιβεβαίωσε ομόφωνα την ανανέωση της θητείας του Παύλου Μαρινάκη ως γραμματέα της, έπειτα και από τη σχετική πρόταση του πρωθυπουργού.

Η Συνεδρίαση άνοιξε με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έγινε πρώτα η ανάγνωση και ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής.

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής γραμματέα, την οποία διηύθυνε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Τραγάκης.

Την Εφορευτική Επιτροπή συναποτελούσαν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Βασίλης Νέγρης και Όλγα Μαγγανά.

Με την ομόφωνη ανανέωση της θητείας του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη, πήρε ο ίδιος τον λόγο.

Παύλος Μαρινάκης, η ομιλία του:
«Σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ όλους!

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

Κύριοι Αντιπρόεδροι,

Αξιότιμε κ. Γενικέ Διευθυντά,

Κ. πρόεδρε της ΚΕΦΕΚυρίες και κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,

Φίλες και φίλοι,

Η εμπιστοσύνη του Προέδρου μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό μου, αλλά και η δική σας στήριξη, η δική σας εμπιστοσύνη με την ανάδειξή μου και τις υπογραφές για την υποψηφιότητά μου είναι για μένα τεράστια τιμή.Πριν πέντε μήνες, όταν εκλέχθηκα -για πρώτη φορά- Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής η εμπιστοσύνη αυτή εκπορευόταν περισσότερο από μια προσδοκία, ενώ σήμερα συνοδεύεται από την επιβράβευση ενός ομαδικού έργου. Που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται για το κόμμα. Μια ομάδα που δουλεύει αρραγής.Με το Γενικό Διευθυντή Γιάννη Μπρατάκο, τους γραμματείς του κόμματος, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τους βουλευτές και τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα.Πριν πέντε μήνες ευχαρίστησα τον πρόεδρο για αυτή την ευκαιρία ζωής. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, συνειδητοποίησα ακόμα περισσότερο το πραγματικό μέγεθος αυτής της ευκαιρίας, αφού ο ρόλος και η αξία που δίνει, -όχι σε μένα μόνο- αλλά ευρύτερα στο κόμμα μας, στη νέα γενιά και στα νέα στελέχη του δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της Νέας Δημοκρατίας.Θέλω εδώ να πω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλα τα νέα αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής για την εκλογή τους!

Πρόθεσή μου είναι, το ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος να κινηθεί πέραν του θεσμικού του ρόλου σε 3 κατευθύνσεις:

Να είναι:

Πομπός και δέκτης μηνυμάτων, προτάσεων και πολιτικών με έμφαση στον τόπο και την επαγγελματική ιδιότητα της καθεμίας και του καθενός από εσάς.
2. Να είναι συμπαραστάτες μας, μαζί με τον Στέλιο Κονταδάκη και όλα τα άξια στελέχη μας, στο οδοιπορικό μας σε όλη την Ελλάδα. Όχι μόνο στις δικές μας περιοδείες αλλά και στις επισκέψεις που -όπως είπε ο πρόεδρός μας- ετοιμάζονται από τους υπουργούς και τους βουλευτές.

3. Να συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος του προέδρου και του κόμματος μας ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Όλα αυτά αποτελούν για μένα μια τεράστια ευθύνη. Ευθύνη να ανταποκριθώ ακόμα περισσότερο στις απαιτήσεις της θέσης του Γραμματέα του πιο μεγάλου, του πιο προοδευτικού, του πιο δημοκρατικού κόμματος, ενός γνήσια λαϊκού και ιστορικού κόμματος της πατρίδας μας.

Και ευθύνη για να τιμήσω αυτή σας την εμπιστοσύνη. Και να γίνω και εγώ μαζί με όλους εσάς και με πρώτο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κομμάτι μιας ακόμα μεγάλης νίκης για την παράταξή μας.

Η προσωπική μου προτεραιότητα για τη ΝΔ περιγράφεται με αυτό που είπε ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα της εκλογής του: να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, να απευθυνόμαστε σε όλους, να βλέπουν όλοι ένα δικό τους κομμάτι σε μια πτυχή της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας.

Πριν από λίγες μέρες στην ομιλία μου στο μαζικό Συνέδριό μας είπα ότι με την αξιωματική αντιπολίτευση μας χωρίζει άβυσσος, ηθική και ιδεολογική. Η στάση της στα γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η απαράδεκτη δήλωση του γραμματέα της νεολαίας τους αποτελεί ακόμα μια μεγαλύτερη απόδειξη.

Εμείς με τους φοιτητές και τους καθηγητές και εκείνοι με τους μπαχαλάκηδες και με τους παραβατικούς.

Φίλες και φίλοι, θα σας μιλήσω συνοπτικά για τους 5 βασικούς μου στόχους για το κόμμα μας.

Πρώτον: Να εκπροσωπήσουμε τους ανθρώπους της εργασίας. Ήταν βασική μας επιδίωξη και το πετύχαμε και στην ΟΝΝΕΔ, όλη η διοίκηση αποτελείται από νέους από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας. Θα γίνει και τώρα. Τρανή επιβεβαίωση η σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, άνθρωποι όλων των ηλικιών με έμφαση στη νέα γενιά. Άνθρωποι που εργάζονται σε όλους τους κλάδους και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός είχε πει προεκλογικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι θέλει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς. Και έκανε πράξη τον λόγο του απαρέγκλιτα με τις πολιτικές που εφαρμόζει. Δική μας δουλειά να μιλήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους φέρουμε ακόμα πιο κοντά στο κόμμα μας, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και, να βρούμε από κοινού λύσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητά τους. Σημαντική σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η διεύρυνση της συμμετοχής στα συνέδρια μας των εκπροσώπων των επιμελητηρίων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των επαγγελματικών συλλόγων.

Στόχος δεύτερος: Να παραμείνουμε πρωτοπόροι. Η Νέα Δημοκρατία τολμά να επανεφευρίσκει τον εαυτό της για να παραμένει επίκαιρη και ωφέλιμη για τους πολίτες, την ώρα που όλοι οι άλλοι προσπαθούν να μιλήσουν με όρους αναπαλαίωσης. Η Νέα Δημοκρατία τολμά να εξελίσσεται, να ανανεώνεται, να καινοτομεί. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κόμματος μας είναι άλλη μια απτή απόδειξη. Στην πραγματικότητα είχε ξεκινήσει κάποια χρόνια πριν και από σήμερα έχει ξεχωριστή δομή και λειτουργία. Κάποτε οι περισσότεροι από μας κολλήσαμε αφίσες. Για να διαδώσουμε το μήνυμα μας τις ιδέες μας. Και είμαστε περήφανοι για τότε, γιατί αυτός ήταν τότε ο τρόπος. Όμως μόνο εμείς -δυστυχώς, μόνον εμείς-, όταν οι εποχές άλλαξαν αλλάξαμε και εμείς μαζί τους και καταργήσαμε την αφισοκόλληση, η οποία συνεπάγεται ρύπανση του περιβάλλοντος. Το ίδιο έκανε και η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια. Και σκεφτείτε την ειρωνεία, ότι μόνον εμείς το κάναμε και εκείνοι που για δεκαετίες παρουσιάζονταν ως ευαίσθητοι για το περιβάλλον έχουν μείνει, μαζί με τις αφίσες τους, κολλημένοι σε παλιές συνήθειες.

Στόχος τρίτος: Να σεβόμαστε την ιστορία μας. Τους αγώνες των ανώνυμων νεοδημοκρατών. Την παρακαταθήκη μας. Αυτές είναι και οι βάσεις για να είμαστε σήμερα εδώ. Όλα όσα συζητάμε σήμερα δεν θα είχαν γίνει αν δεν κάθε μέρα δεν αγωνίζονταν για τις αρχές και τις αξίες του κόμματός μας δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Βλέπω με χαρά τους πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ να συμμετέχουν στην ΠΕ μετά από πρόταση του προέδρου μας. Ένα κόμμα που σέβεται την ιστορία του, όχι απλά δεν θα σβήσει ποτέ -όπως κάποια κόμματα που μετακινούνται από το 3 στο 30 και μετά στο 20%-, αλλά θα πηγαίνει όλο και πιο περήφανα, όλο και πιο μπροστά. Και τιμάει τα στελέχη του που δούλεψαν καθημερινά. Που αντιλαμβάνεται κάθε γενιά ως έναν αναπόσπαστο κρίκο της μεγάλης αλυσίδας που όλοι μαζί συγκροτούμε.

Στόχος τέταρτος: Να διευρύνουμε κι άλλο το κόμμα μας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Η μόνη επιλογή. Το έχει διδάξει η ιστορία. Αυτός είναι και ο προορισμός της Νέας Δημοκρατίας. Δεν φοβόμαστε τη διεύρυνση και το άνοιγμα στην κοινωνία, δεν φοβόμαστε τις συγκλίσεις αλλά τις επιδιώκουμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι πατάμε σε μια στέρεη, αταλάντευτη ιδεολογική βάση που είναι ικανή να δεχτεί νέους συνοδοιπόρους. Άλλωστε, φίλες και φίλοι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή άνθρωποι που ενδεχομένως να υπηρέτησαν σε άλλους χώρους ή να πίστεψαν στο παρελθόν άλλες πολιτικές να έρχονται δίπλα μας και να συστρατεύονται μαζί μας. Είναι η μεγαλύτερη δικαίωση των πολιτικών και των αγώνων μας. Εμείς οφείλουμε να τους αγκαλιάσουμε και να πορευτούμε μαζί, επί ίσοις όροις, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε ότι η δικαίωση του παρελθόντος περνά μέσα από την ευημερία του παρόντος και την προοπτική του μέλλοντος. Η πρόκλησή μας είναι να ενώσουμε δυνάμεις. Να προσθέσουμε και να μεγαλώσουμε. Να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για τη χώρα.

Στόχος πέμπτος: …Και θεωρώ ο σημαντικότερος. Να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Να κοιτάξουμε μπροστά. Να γνωρίζουμε τι θέλει η κοινωνία. Ποιες είναι οι ανάγκες της οι ανησυχίες της. Να μην επιτρέψουμε ποτέ στους εαυτούς μας να κλειστούμε σε κομματικούς τοίχους, να ακολουθούμε τον παλμό της κοινωνίας και να μην ακολουθήσουμε στιγμή τη συζήτηση που διαρκώς ανοίγει η αντιπολίτευση για το χθες. Ο κόσμος θέλει να πάει η χώρα μπροστά. Οι γονείς θέλουν καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Οι παππούδες να καμαρώσουν τα εγγόνια τους. Και οι νέοι να κάνουν τη δική τους καριέρα και τη δική τους οικογένεια. Αυτή είναι η αποστολή μας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Γι’ αυτά μας επέλεξαν και για όλα οφείλουμε να τους δικαιώσουμε με τις πολιτικές μας. Το έργο αυτής της κυβέρνησης αποτελεί άλλωστε την απόδειξη για όλα αυτά.

Ήδη, εδώ και πέντε μήνες που έχω την τιμή να βρίσκομαι στη θέση του γραμματέα, έχουμε πραγματοποιήσει 23 περιοδείες σε νομούς της επαρχίας και σε δήμους της Αττικής, για τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είναι πάντα μαζί μας. Αυτό θα συνεχιστεί, θα πυκνώσει κι άλλο χρονικά, θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα και θα περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες συναντήσεις. Θα πάμε σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, θα μιλήσουμε με κάθε επαγγελματική και κοινωνική ομάδα. Θα προβάλλουμε περήφανα το κυβερνητικό έργο και θα ακούσουμε προβληματισμούς και προτάσεις. Και σας ζητώ κι εσάς ως μέλη της ΠΕ να το κάνετε ακόμα περισσότερο. Θα αποτελέσουμε έτσι τον δίαυλο κυβέρνησης και κοινωνίας των πολιτών, έναν δίαυλο που θα επιτρέπει την ουσιαστική επικοινωνία που θα βελτιώνει την καθημερινότητα για όλους. Θα προβάλουμε.

Διοργανώσαμε πέντε προσυνέδρια και προσυνεδριακές συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Αττική με μαζική παρουσία των στελεχών μας και βέβαια ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο συνέδριο του κόμματός μας. Από το 14ο Συνέδριό μας το συμπέρασμα είναι ένα: «Δίπλα σε κάθε πολίτη».

Κλείνω με τα εξής λόγια: ”Η μαχόμενη βάση της Νέας Δημοκρατίας, τα στελέχη, οι βουλευτές και η ηγεσία της παράταξης αυτής δεν φοβήθηκε ποτέ καμία πολιτική μάχη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που κοιτάει μπροστά. Που ανοίγει νέους δρόμους για τους νέους, τις γυναίκες, τους εργαζομένους, τους επιχειρηματίες, τους αγρότες, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό”. Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν το 2004 από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στην τελευταία του ομιλία ως ενεργός πολιτικός. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα όχι γιατί δεν άλλαξε τίποτα, αλλά γιατί ο ίδιος ο οργανισμός της Νέας Δημοκρατίας, η πολιτική και η στάση μας τα δικαίωσαν. Είναι και το δικό μας χρέος να τα διατηρήσουμε επίκαιρα, μέσα από τη στάση και την πολιτική μας. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου -και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε όλοι μαζί- για τις μάχες που έρχονται.

Όπως είπε ο πρόεδρός μας: ”Με πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας”. Για την Ελλάδα του 2030. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της κυβέρνησης για πολλά χρόνια ακόμα. Σας ευχαριστώ πολύ!».

Κατόπιν, τον λόγο έλαβαν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις κατά το 14ο Συνέδριο: η Όλγα Μαγγανά, ο Βασίλειος Κατσαρός, ο Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, η Μάρθα Σαμαρά, ο Αχιλλέας Κέλλας, ο Βασίλης Σιαδήμας, ο Γιάννης Παπαγεωργίου και η Φανή Αρβανιτίδου.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο