Ακρίβεια: Σα να μη συνέβη ποτέ η αύξηση του κατώτατου μισθού – Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

Τις επόμενες ημέρες θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης στις συγκεκριμένες περιοχές θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ.

Σε σύγκριση με πέρυσι, τον φετινό Απρίλιο για να αγοράσει το μέσο νοικοκυριό το ίδιο καλάθι αγαθών και υπηρεσιών έπρεπε να δαπανήσει μεγαλύτερο ποσό κατά 10,2%, εκμηδενίζοντας εκ των προτέρων την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τιμές που «καίνε»
Μέρα με τη μέρα, η μέση τιμή των καυσίμων τσιμπάει και από ένα λεπτό. Πανελλαδικά την Τρίτη η μέση τιμής της αμόλυβδης άγγιξε τα 2 ευρώ και 18 λεπτά, η κατοστάρα έφθασε τα δύο ευρώ και 33 λεπτά, ενώ το diesel κίνησης ξεπέρασε το ένα ευρώ και 90 λεπτά

Την ίδια ώρα, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές περιοχές της χώρας έχει αγγίξει τα δυόμιση ευρώ. Αρνητική πρωτιά κατέχουν οι Κυκλάδες και η Εύβοια, ακολουθούν η Σάμος, τα Δωδεκάνησα και η Λέσβος.

Τις επόμενες ημέρες θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης στις συγκεκριμένες περιοχές θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ.

Για να μειώσουν τα έξοδα μετακινήσεων, άλλοι πάνε τρεις – τρεις και άλλοι παίρνουν το πατίνι…

Η ακρίβεια «έκοψε» μέχρι και τα τεφτέρια
Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ένα τυπικό καλάθι σουπερμάρκετ έχει σημειώσει αύξηση κατά 4,2% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις σημειώνονται στο αλεύρι, με την αύξηση της μέσης τιμής στις 27 Απριλίου σε σύγκριση με την 1η Μαρτίου να φτάνει το 23,4%.

Αύξηση 14,2% καταγράφεται στη φέτα, 12,2% στα μήλα, 11,3% στο κοτόπουλο, 10,5% στο γιαούρτι, 8,2% στα μακαρόνια, 8% στο ηλιέλαιο.

30.000 πρόστιμο επιβλήθηκε σε σουπερμάρκετ για αισχροκέρδεια. Εντατικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα τα συνοικιακά μαγαζιά που εξυπηρετούσαν με βερεσέ, λόγω αυξημένων εξόδων έχουν αναγκαστεί να εξαφανίσουν τα τεφτέρια.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το σενάριο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής που περιλαμβάνει κάθε ελληνικό τραπέζι, όπως είναι το ψωμί.

Ακρίβεια: Σα να μη συνέβη ποτέ η αύξηση του κατώτατου μισθού – Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολή Αλεξιπτωτιστών: Απονομή πτυχίων και Διακριτικών Πτερυγίων σε Ευέλπιδες, ΣΜΥ και Οπλίτες

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα, σε Ευέλπιδες, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και σε Οπλίτες Θητείας της 2022 Β’ ΕΣΣΟ, οι

Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα! Η Ελλάδα δέχθηκε άφθονο αμερικανικό υλικό που αντικατέστησε ρωσικής κατασκευής οπλισμό

Καμπάνες για Ελλάδα-Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις αποθήκες όπλων των Ευρωπαίων λόγω Ουκρανίας και ξεπούλησαν οπλικά συστήματα πολλών δισ σε χώρες της ΕΕ Περίπου  10 ευρωπαϊκές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία το 100% της υποσχεθείσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία

Στρατός Ξηράς: Στην τελική ευθεία η προμήθεια των πρώτων 7 ταχύπλοων σκαφών των ειδικών δυνάμεων

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εξουσιοδοτείται ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της 1ης εκτελεστικής σύμβασης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Πλαισίου για το Υποπρόγραμμα «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη 41

Σκιάθος: Τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία λίγο πριν αυτοκτονήσει – Νέα στοιχεία για τα οικονομικά προβλήματά του

Είχε εξαντλήσει κάθε διέξοδο στις πόρτες των τραπεζών, που άρχισαν να βγάζουν στο «σφυρί» την περιουσία του και φέρεται να απευθύνθηκε σε τοκογλύφο ο επιχειρηματίας που αυτοκτόνησε στη Σκιάθο. Στο σημείωμα που άφησε ο επιχειρηματίας, ο οποίος κρεμάστηκε, κατονομάζει έναν