Ακρίβεια: Σα να μη συνέβη ποτέ η αύξηση του κατώτατου μισθού – Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

Τις επόμενες ημέρες θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης στις συγκεκριμένες περιοχές θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ.

Σε σύγκριση με πέρυσι, τον φετινό Απρίλιο για να αγοράσει το μέσο νοικοκυριό το ίδιο καλάθι αγαθών και υπηρεσιών έπρεπε να δαπανήσει μεγαλύτερο ποσό κατά 10,2%, εκμηδενίζοντας εκ των προτέρων την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τιμές που «καίνε»
Μέρα με τη μέρα, η μέση τιμή των καυσίμων τσιμπάει και από ένα λεπτό. Πανελλαδικά την Τρίτη η μέση τιμής της αμόλυβδης άγγιξε τα 2 ευρώ και 18 λεπτά, η κατοστάρα έφθασε τα δύο ευρώ και 33 λεπτά, ενώ το diesel κίνησης ξεπέρασε το ένα ευρώ και 90 λεπτά

Την ίδια ώρα, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές περιοχές της χώρας έχει αγγίξει τα δυόμιση ευρώ. Αρνητική πρωτιά κατέχουν οι Κυκλάδες και η Εύβοια, ακολουθούν η Σάμος, τα Δωδεκάνησα και η Λέσβος.

Τις επόμενες ημέρες θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης στις συγκεκριμένες περιοχές θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ.

Για να μειώσουν τα έξοδα μετακινήσεων, άλλοι πάνε τρεις – τρεις και άλλοι παίρνουν το πατίνι…

Η ακρίβεια «έκοψε» μέχρι και τα τεφτέρια
Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ένα τυπικό καλάθι σουπερμάρκετ έχει σημειώσει αύξηση κατά 4,2% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις σημειώνονται στο αλεύρι, με την αύξηση της μέσης τιμής στις 27 Απριλίου σε σύγκριση με την 1η Μαρτίου να φτάνει το 23,4%.

Αύξηση 14,2% καταγράφεται στη φέτα, 12,2% στα μήλα, 11,3% στο κοτόπουλο, 10,5% στο γιαούρτι, 8,2% στα μακαρόνια, 8% στο ηλιέλαιο.

30.000 πρόστιμο επιβλήθηκε σε σουπερμάρκετ για αισχροκέρδεια. Εντατικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα τα συνοικιακά μαγαζιά που εξυπηρετούσαν με βερεσέ, λόγω αυξημένων εξόδων έχουν αναγκαστεί να εξαφανίσουν τα τεφτέρια.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το σενάριο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής που περιλαμβάνει κάθε ελληνικό τραπέζι, όπως είναι το ψωμί.

Ακρίβεια: Σα να μη συνέβη ποτέ η αύξηση του κατώτατου μισθού – Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Η Βουλή… των ρεκόρ! Πρώτη φορά με 9 κόμματα

ο ρεκόρ των περισσότερων κομμάτων στη Βουλή… ισοφαρίστηκε στις εκλογές του Ιουλίου και, πλέον (με την εμφάνιση του νέου κόμματος, ονόματι Νέα Αριστερά)…. σπάει. Η επίδοση των β’ εκλογών του 2015, Σεπτέμβρη μήνα, λίγες εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα και το νέο

Μετάβαση στο περιεχόμενο