Ο Πλοίαρχος ΛΣ Κων/νος Μουτζουβής(ΠΕΑΛΣ) στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας(ΠΟΑΞΙΑ)

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) στο Βόλο, παρέστη ο Πλοίαρχος ΛΣ Κώστας Μουτζουβής μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΛΣ ,κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δ.Σ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Έλληνες αστυνομικοί και στη διαχρονική υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης τους .

Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, απαιτούν στήριξη από όλο τον πολιτικό κόσμο. “Ζητούμε Τα αυτονόητα! Σεβασμό στον Αξιωματικό εργαζόμενο και στα δικαιώματά του, στήριξη των οργανισμών που υπηρετούμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμός ΠΟΑΞΙΑ 2022:

“Κύριε Υπουργέ παρα τω Πρωθυπουργώ, κ. ΓΓ, εκπρόσωποι των κομμάτων , αγαπητοί προσκεκλημένοι, Συνάδελφοι

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ,

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος  συμπορεύεται επί σειρά ετών σε κοινά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Αγωνιζόμαστε σταθερά και με σθένος, για τους συναδέλφους μας κατ΄ εντολή τους.

Σταθερά, μαχητικά, έντιμα, με αξιοπρέπεια, διεκδικούμε για τον κλάδο μας, αλλά και για τους οργανισμούς που υπηρετούμε.

Ζητούμε Τα αυτονόητα!

Σεβασμό στον Αξιωματικό εργαζόμενο και στα δικαιώματά του, στήριξη των οργανισμών που υπηρετούμε.

Δυστυχώς, οι αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε, όπως πολύ εύστοχα κ. Πρόεδρε αναλύσατε στην τοποθέτησή της, η οικονομική, η προσφυγική και μεταναστευτική, η συνοριακή, η υγειονομική, η γεωπολιτική και ενεργειακή παράλληλα με τις συνέπειες τους, έχουν διογκώσει  τα προβλήματα που αφορούν στους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μέρος των προβλημάτων – διεκδικήσεων έχουν επιλυθεί ωστόσο πολλά παραμένουν ανεπίλυτα, παρ΄ όλες τις υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις. .

Εμείς όμως θα επιμείνουμε. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη.

Κοινή μας συνιστώσα τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και οι καταστάσεις που βιώνουμε από όποιο εργασιακό μετερίζι για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη και της Χώρας, εντός ή καθ’ υπέρβαση του νομίμου ωραρίου εργασίας. Αναφερθήκατε σε αρκετα από αυτά κ. Πρόεδρε στην ομιλία σας.

Είναι εμπεδωμένο στην συνείδηση των πολιτών, της κοινής γνώμης, όλων μας, ότι το έργο της ασφάλειας είναι συνυφασμένο με την επικινδυνότητα.

Τονίζουμε ιδιαίτερα την επικινδυνότητα του επαγγέλματος – λειτουργήματος του Αστυνομικού, του Λιμενικού του Πυροσβέστη.

Αναγνωρίζεται από όλους ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού, του Λιμενικού, του Πυροσβέστη είναι επικίνδυνο και αποτελεί διαχρονικό αίτημα μας η αναγνώριση του και τυπικά ως τέτοιο από την Πολιτεία.

Με τις σύντομες αυτές σκέψεις, χαιρετίζουμε τις εργασίες του 32ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου, ευχόμενοι τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν, να βοηθήσουν τους καθ’ ύλην αρμοδίους, στις αποφάσεις τους.”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος ΠΝ: Παρακολουθήσεις επικοινωνιών ΓΕΕΘΑ

ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ – ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Σήμερα το πρωί βρέθηκα σε τηλεοπτική συζήτηση στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” στον ANT1, όπου συζητήσαμε το ζήτημα της πληροφορίας που δημοσιεύθηκε, ότι παρακολουθούντο οι επικοινωνίες του Α/ΓΕΕΘΑ (οι Τούρκοι δεν έχασαν

ΣΑΣΜΥ: «Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει Επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας»

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει Επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας». Η ανακοίνωση της ΣΑΣΜΥ: Αξιότιμε κ. Υπουργέ Ο ΣΑΣΜ Υ(Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών) μετά από παρότρυνση των

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου – Οι νέες ημερομηνίες

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023 για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και

Κρήτη: Συναγερμός στο Ηράκλειο για ένα κοριτσάκι 2 ετών που ήπιε χλωρίνη

«Συναγερμός» σήμανε νωρίς το μεσημέρι στο ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε ένα παιδάκι που ήπιε χλωρίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών, το οποίο οι διασώστες παρέλαβαν από τον καταυλισμό των Ρομά στο Ηράκλειο. Το παιδάκι μεταφέρθηκε