Ο Πλοίαρχος ΛΣ Κων/νος Μουτζουβής(ΠΕΑΛΣ) στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας(ΠΟΑΞΙΑ)

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) στο Βόλο, παρέστη ο Πλοίαρχος ΛΣ Κώστας Μουτζουβής μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΛΣ ,κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δ.Σ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Έλληνες αστυνομικοί και στη διαχρονική υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης τους .

Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, απαιτούν στήριξη από όλο τον πολιτικό κόσμο. “Ζητούμε Τα αυτονόητα! Σεβασμό στον Αξιωματικό εργαζόμενο και στα δικαιώματά του, στήριξη των οργανισμών που υπηρετούμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμός ΠΟΑΞΙΑ 2022:

“Κύριε Υπουργέ παρα τω Πρωθυπουργώ, κ. ΓΓ, εκπρόσωποι των κομμάτων , αγαπητοί προσκεκλημένοι, Συνάδελφοι

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ,

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος  συμπορεύεται επί σειρά ετών σε κοινά αιτήματα και διεκδικήσεις.

Αγωνιζόμαστε σταθερά και με σθένος, για τους συναδέλφους μας κατ΄ εντολή τους.

Σταθερά, μαχητικά, έντιμα, με αξιοπρέπεια, διεκδικούμε για τον κλάδο μας, αλλά και για τους οργανισμούς που υπηρετούμε.

Ζητούμε Τα αυτονόητα!

Σεβασμό στον Αξιωματικό εργαζόμενο και στα δικαιώματά του, στήριξη των οργανισμών που υπηρετούμε.

Δυστυχώς, οι αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε, όπως πολύ εύστοχα κ. Πρόεδρε αναλύσατε στην τοποθέτησή της, η οικονομική, η προσφυγική και μεταναστευτική, η συνοριακή, η υγειονομική, η γεωπολιτική και ενεργειακή παράλληλα με τις συνέπειες τους, έχουν διογκώσει  τα προβλήματα που αφορούν στους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μέρος των προβλημάτων – διεκδικήσεων έχουν επιλυθεί ωστόσο πολλά παραμένουν ανεπίλυτα, παρ΄ όλες τις υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις. .

Εμείς όμως θα επιμείνουμε. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη.

Κοινή μας συνιστώσα τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και οι καταστάσεις που βιώνουμε από όποιο εργασιακό μετερίζι για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη και της Χώρας, εντός ή καθ’ υπέρβαση του νομίμου ωραρίου εργασίας. Αναφερθήκατε σε αρκετα από αυτά κ. Πρόεδρε στην ομιλία σας.

Είναι εμπεδωμένο στην συνείδηση των πολιτών, της κοινής γνώμης, όλων μας, ότι το έργο της ασφάλειας είναι συνυφασμένο με την επικινδυνότητα.

Τονίζουμε ιδιαίτερα την επικινδυνότητα του επαγγέλματος – λειτουργήματος του Αστυνομικού, του Λιμενικού του Πυροσβέστη.

Αναγνωρίζεται από όλους ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού, του Λιμενικού, του Πυροσβέστη είναι επικίνδυνο και αποτελεί διαχρονικό αίτημα μας η αναγνώριση του και τυπικά ως τέτοιο από την Πολιτεία.

Με τις σύντομες αυτές σκέψεις, χαιρετίζουμε τις εργασίες του 32ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου, ευχόμενοι τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν, να βοηθήσουν τους καθ’ ύλην αρμοδίους, στις αποφάσεις τους.”

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Γάζα στον διεθνή ενεργειακό και ναυτιλιακό τομέα

Εισαγωγή Ο πόλεμος στη Γάζα σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη αστάθεια στην Ερυθρά Θάλασσα, εξαιτίας των επιθέσεων των ανταρτών Houthis σε εμπορικά πλοία έχουν αναδείξει την οικονομική- ενεργειακή διάσταση του πολέμου στη Γάζα, ο οποίος αν παραταθεί για μεγάλο

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,5% στη δύναμη του εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο

Περαιτέρω μείωση κατά 0,5% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Δεκεμβρίου 2022, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 προς το 2021, και πλέον αριθμεί

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Αττικής στις 28 Φεβρουαρίου

Στις 28 Φεβρουαρίου οι ναυτεργάτες προχωρούν σε απεργία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 28 Φλεβάρη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ και καλούν τους ναυτεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά,

Ελληνική Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης

Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης εκδόθηκαν σήμερα από τον Υδρογραφικό Σταθμό Ηρακλείου. Το μεγαλύτερο ερευνητικό πλοίο του κόσμου, το RAMFON HYPERION, ξεκίνησε σήμερα την τελική φάση των ερευνών στη νοτιοδυτική Κρήτη, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31

Μετάβαση στο περιεχόμενο