Ο πόλεμος του… unlimited στην κινητή: Ποια είναι η φθηνότερη εταιρεία

Στα πακέτα απεριόριστου χρόνου ομιλίας και δεδομένων μετατοπίζεται ο ανταγωνισμός, με τη Nova να έχει πλέον το φθηνότερο πακέτο, τη Vodafone να ακολουθεί και τον ΟΤΕ να έχει την υψηλότερη χρέωση.

ΗNova έριξε την πρώτη βολή για τη «μητέρα όλων των μαχών» στην κινητή, προσφέροντας στους συνδρομητές το φθηνότερο πακέτο με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και δεδομένα, ενώ ακολουθεί σε κοντινή απόσταση η Vodafone και ο ΟΤΕ έχει την υψηλότερη χρέωση. Η αγορά δείχνει πλέον να ωριμάζει, καθώς οι καταναλωτές αυξάνουν συνεχώς τη χρήση δεδομένων και φέρνουν στο επίκεντρο του ανταγωνισμού προγράμματα που μέχρι πρόσφατα ήταν απλησίαστα.

Τα unlimited προγράμματα υπάρχουν στην ελληνική αγορά τα τελευταία τρία χρόνια, όταν και τα έφερε για πρώτη φορά η Vodafone το 2020. Ωστόσο η υψηλότατη τιμή τους, καθώς η Ελλάδα αποτελεί από τις ακριβότερες χώρες στις τιμές των mobile data, αποθάρρυνε τους περισσότερους καταναλωτές, που ήταν υποχρεωμένοι να επιλέγουν φθηνότερα πακέτα και να προσαρμόζουν τη χρήση στις υψηλές τιμές της αγοράς.

Ωστόσο, η μεγάλη κινητικότητα που έχει καταγραφεί την τελευταία χρονιά στην αγορά της κινητής και έχει οδηγήσει τις τιμές σε καθοδική πορεία, οι κινήσεις των παρόχων από την περασμένη χρονιά όταν και εισήγαγαν unlimited προγράμματα στην καρτοκινητή και η είσοδος ενός νέου «παίκτη» που επιδιώκει να αυξήσει πολύ γρήγορα τα μερίδιά του κάνουν το άλλοτε «άπιαστο όνειρο» ενός προγράμματος χωρίς περιορισμούς να γίνεται εφικτό για τους καταναλωτές.

Παράλληλα, καθώς τα νέα πακέτα της Nova αποτελούν την χαμηλότερη πρόταση στην αγορά, στελέχη της εταιρείας βλέπουν πως μπορούν να αποτελέσουν τον «κράχτη» για προσέλκυση συνδρομητών και στα προγράμματα σταθερής, ώστε να γίνουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη συνολική αύξηση των μεριδίων στην αγορά.

Η Nova είχε δείξει ήδη τις προθέσεις της από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και έφερε για πρώτη φορά τα δικά της προγράμματα unlimited στην καρτοκινητή, η οποία βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο, με τους παρόχους να προσφέρουν όλο και ελκυστικότερες προτάσεις στους καταναλωτές, καθώς ο ΟΤΕ έχει δημιουργήσει το Neo και η Vodafone έχει παρουσιάσει ακόμα πιο ευέλικτα πακέτα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών, εκτός από την εκτίναξη της χρήσης δεδομένων έχει οδηγήσει τις τιμές σε ιστορικά χαμηλά, υποχωρώντας κατακόρυφα σε σχέση με τα επίπεδα του 2015. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ το 2015 τα έσοδα των παρόχων ανά GB έφταναν τα 8,3 ευρώ, ενώ το 2021 το ποσό αυτό είχε περιοριστεί στα 0,98 ευρώ ανά GB.

Οι μάχες τιμών των παρόχων

Το πρόγραμμα Unlimited+ σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη Nova στα συμβόλαια κινητής, που γίνονται πλέον προσιτά σε όλους, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η σειρά προγραμμάτων κινητής Unlimited+ θα είναι η εμπορική «αιχμή του δόρατος» για τη Nova, καθώς περιλαμβάνουν βασικό πρόγραμμα με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και SMS, καθώς και 2GB data με 15 ευρώ τον μήνα. Το κορυφαίο πρόγραμμα αυτής της σειράς, Unlimited All, προσφέρει απεριόριστο χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα, έναντι 33 ευρώ τον μήνα. Όσοι είναι ήδη συνδρομητές της Nova θα έχουν έκπτωση μέχρι 6 ευρώ τον μήνα.

Από την πλευρά της, η Cosmote έχοντας λανσάρει την Neo από το 2021, έχει κάνει μια πολύ δυναμική κίνηση για να μεταφέρει τους χρήστες της καρτοκινητής σε ένα ευέλικτο ψηφιακό συμβόλαιο, ενώ παράλληλα προσφέρει αρκετά πακέτα στα συμβόλαια κινητής.

Ειδικότερα, η Cosmote ξεκινάει με το αρχικό πακέτο όπου προσφέρει unlimited ομιλία και 2,5 GB αντί 24 ευρώ το μήνα, ενώ αν ο συνδρομητής συνδυάζει κινητό και σταθερό στο Cosmote One διπλασιάζονται τα δεδομένα. Το αμέσως επόμενο πακέτο που προσφέρει αντί 29 ευρώ το μήνα δίνει 5 GB data με unlimited ομιλία για όσους δεν συνδυάζουν και σταθερή. Η Cosmote προσφέρει επίσης και πακέτα με 10 και 20 GB data αντί 34 και 44 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το unlimited πρόγραμμα ομιλίας και data βρίσκεται στα 54 ευρώ όταν δεν συνδυάζει σταθερή και κινητή στο Cosmote One, ενώ στο συνδυαστικό πακέτο η τιμή κατεβαίνει στα 48,5 ευρώ.

Η Vodafone προσφέρει unlimited πακέτο ομιλίας και data με χρέωση στα 39 ευρώ για τους συνδρομητές χωρίς Vodafone σταθερή και στα 28,2 ευρώ για τον συνδυασμό με σταθερή. Διαθέτει επίσης βασικό πακέτο με unlimited ομιλία και 4GB αντί 26,2 ευρώ τον μήνα για όσους δεν το συνδυάσουν με Vodafone σταθερή. Με συνδυασμό σταθερής, η τιμή του πακέτου πέφτει στα 22,3 ευρώ, ενώ προστίθενται και ακόμη 4 GB μηνιαίως. H Vodafone προσφέρει επίσης unlimited ομιλία και 8 GB αντί 31,3 ευρώ για τους συνδρομητές χωρίς τη σταθερή, ενώ με τον συνδυασμό της σταθερής το πακέτο πέφτει στα 25,3 ευρώ και διπλασιάζονται τα data στα 16 GB.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,