Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις περιοχές της Ουκρανίας που προσάρτησε η Ρωσία -Τι σημαίνει αυτό

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε πριν από λίγο την επιβολή στρατιωτικού νόμου, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που προσάρτησε η Ρωσία.

Mιλώντας σε συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός νόμος θα ισχύσει στις περιφέρειες του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, καθώς και στις περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορόζια, πριν γίνουν μέρος της Ρωσίας, υπήρχε καθεστώς στρατιωτικού νόμου. Και τώρα πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το καθεστώς εντός του πλαισίου της ρωσικής νομοθεσίας.

»Ως εκ τούτου, υπέγραψα ένα διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε αυτές τις τέσσερις συνιστώσες οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας», είπε ο Πούτιν.

Υποστήριξε δε ότι τα μέτρα που διέταξε θα αυξήσουν τη σταθερότητα της οικονομίας, της βιομηχανίας και της παραγωγής, για να υποστηρίξουν αυτό που η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

«Εργαζόμαστε για την επίλυση πολύ περίπλοκων, μεγάλης κλίμακας εργασιών, για να διασφαλίσουμε ένα αξιόπιστο μέλλον για τη Ρωσία, το μέλλον του λαού μας», είπε ο Πούτιν. Συμπλήρωσε δε πως όλες οι ρωσικές επαρχίες θα πρέπει να επιβάλουν μέτρα για τη διασφάλιση κρίσιμων εγκαταστάσεων.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συστήσει ένα ειδικό συντονιστικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, για να συνεργαστεί με τις περιφέρειες της Ρωσίας για την ενίσχυση της πολεμικής προσπάθειας της Μόσχας στην Ουκρανία, ενώ εξέδωσε και διάταγμα που περιορίζει την κίνηση από και προς οκτώ περιοχές που γειτνιάζουν με την Ουκρανία.

Τα μέτρα ισχύουν για τις νότιες περιοχές Krasnodar, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk και Rostov, που βρίσκονται όλες κοντά στην Ουκρανία, και τα εδάφη της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, τα οποία η Ρωσία κατέλαβε από την Ουκρανία το 2014.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής της Χερσώνας, Βολοντίμιρ Σάλντο, ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκροτούν δυνάμεις για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση και τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σχηματίσει μια ομάδα για να την αποκρούσουν. Για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής αποφασίστηκε η μετακίνησή τους στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Τι σημαίνει η απόφαση Πούτιν να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας
Η κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις τέσσερις αυτές περιοχές δίνει στο Κρεμλίνο τη δυνατότητα να ασκεί αυστηρότερο έλεγχο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ανεξάρτητου ρωσικού ΜΜΕ Meduza, Κέβιν Ρόθροκ, με τον στρατιωτικό νόμο επιβάλλονται μεταξύ άλλων απαγόρευση κυκλοφορίας, ταξιδιών, στρατιωτική λογοκρισία, απαγόρευση απεργιών, καταναγκαστική εργασία σε έργα άμυνας κ.λπ.

Για τον διευθυντή του γραφείου των Financial Times στη Μόσχα, Μαξ Σέντον, η ανακοίνωση του Πούτιν είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στις πρόσφατες στρατιωτικές αποτυχίες της Ρωσίας, καθώς συνεχίζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών.

Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις περιοχές της Ουκρανίας που προσάρτησε η Ρωσία -Τι σημαίνει αυτό

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία