Ο πρώτος διασωθείς της Χαλκιδικής περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε

Τις δραματικές στιγμές της διάσωσής του, περιγράφει στο iefimerida.gr ο Vasil Brezovski, ο τουρίστας που παρασύρθηκε στα νερά της Χαλκιδικής και διασώθηκε πρώτος.

Ο νεαρός από τη Β. Μακεδονία ήταν ο πιο τυχερός, καθώς διασώθηκε λίγα λεπτά από τη στιγμή που τον παρέσυρε το ρεύμα στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι. Το μεσημέρι της Κυριακής διασώθηκε και ο δεύτερος της παρέας, αφού κολυμπούσε επί 18 ώρες ενώ ο τρίτος αγνοείται ακόμα και αναζητείται σε επιχείρηση διάσωσης των Aρχών.

«Πήγαμε να κολυμπήσουμε με τους φίλους μου, σε ένα σημείο που εκείνη τη στιγμή δεν είχε πρόβλημα, ούτε ψηλά κύματα ούτε πολύ αέρα. Μέσα σε δύο λεπτά όμως, χωρίς να το καταλάβουμε, το σκηνικό άλλαξε», περιγράφει στο iefimerida.gr.

«Χάσαμε την προσοχή μας για ελάχιστα λεπτά, ενώ μάλιστα ήμασταν και στα ρηχά. Αυτό ήταν αρκετό όμως για να αλλάξει ο καιρός και να μας παρασύρει το νερό βαθιά μέσα στη θάλασσα», θυμάται.

«Προσπαθούσα να παραμείνω ήρεμος και να μείνω στην επιφάνεια του νερού. Κοντά σε εμένα ήταν ο άλλος φίλος μου, τον τρίτο δεν τον έβλεπα καθόλου. Ξαφνικά, τον έχασα και αυτόν μέσα σε δευτερόλεπτα», αναφέρει.

Για καλή του τύχη, ένας σέρφερ πλησίασε το σημείο που βρισκόταν. Δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, του είπε όμως να περιμένει κι ότι σύντομα θα ερχόταν βοήθεια. Πράγματι, ο σέρφερ ειδοποίησε το Λιμενικό και τους είπε την ακριβή θέση του Vasil, και για αυτό και διασώθηκε.

Ο Vasil αυτή τη στιγμή παραμένει στο νοσοκομείο του Πολύγυρου, ενώ μόλις είχε μάθει ότι βρέθηκε ο δεύτερος φίλος του και είναι σώος. «Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί και ο άλλος», μας είπε.

Πριν κλείσουμε το τηλέφωνο με τον Vasil, θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα για τους διασώστες τους. «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους διασώστες μου του Λιμενικού. Ήταν πολύ επαγγελματίες. Τους χρωστάω τη ζωή μου και θα επιδιώξω σύντομα να τους δω από κοντά, για να τους ευχαριστήσω».

Πηγή: iefimerida.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα είναι η 22η διπλωματική δύναμη στον κόσμο – Οι 10 κορυφαίες χώρες

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 22η θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη διπλωματική ισχύ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Διπλωματίας 2024 που καταρτίζει το  Ινστιτούτο Lowy της Αυστραλίας. Η έκθεση απεικονίζει τα διπλωματικά δίκτυα 66 χωρών και εδαφών της Ασίας,

Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη των δέκα – Το DNA, οι σημειώσεις και οι «γκάφες»

Στις 19 Ιανουαρίου 2024, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, δύο από τους πρόσφατα συλληφθέντες για τρομοκρατία ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία: «Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 29 μέρες, φέτος;

Χωρίς δίσεκτα έτη, το χειμερινό ηλιοστάσιο θα έπεφτε τον Ιούνιο. Αυτό θα συνέβαινε επειδή ο χρόνος περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο δεν διαρκεί ακριβώς 365 ημέρες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NASA, το ηλιακό έτος (περιστροφή Γης περί

ΑΑΔΕ: Στενεύουν τα περιθώρια λαθρεμπορίας καυσίμων – Νέα ψηφιακά εργαλεία φορολογικής εποπτείας τίθενται σε λειτουργία

Την έναρξη ηλεκτρονικής παραλαβής στο σύστημα Εισροών-Εκροών των δεδομένων από τις Φορολογικές Αποθήκες και τις Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης και τη λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων Πλωτών Μέσων (Δεξαμενοπλοίων) ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, με εγκυκλίους του διοικητή της ΑΑΔΕ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο