Ο πρώτος διασωθείς της Χαλκιδικής περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε

Τις δραματικές στιγμές της διάσωσής του, περιγράφει στο iefimerida.gr ο Vasil Brezovski, ο τουρίστας που παρασύρθηκε στα νερά της Χαλκιδικής και διασώθηκε πρώτος.

Ο νεαρός από τη Β. Μακεδονία ήταν ο πιο τυχερός, καθώς διασώθηκε λίγα λεπτά από τη στιγμή που τον παρέσυρε το ρεύμα στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι. Το μεσημέρι της Κυριακής διασώθηκε και ο δεύτερος της παρέας, αφού κολυμπούσε επί 18 ώρες ενώ ο τρίτος αγνοείται ακόμα και αναζητείται σε επιχείρηση διάσωσης των Aρχών.

«Πήγαμε να κολυμπήσουμε με τους φίλους μου, σε ένα σημείο που εκείνη τη στιγμή δεν είχε πρόβλημα, ούτε ψηλά κύματα ούτε πολύ αέρα. Μέσα σε δύο λεπτά όμως, χωρίς να το καταλάβουμε, το σκηνικό άλλαξε», περιγράφει στο iefimerida.gr.

«Χάσαμε την προσοχή μας για ελάχιστα λεπτά, ενώ μάλιστα ήμασταν και στα ρηχά. Αυτό ήταν αρκετό όμως για να αλλάξει ο καιρός και να μας παρασύρει το νερό βαθιά μέσα στη θάλασσα», θυμάται.

«Προσπαθούσα να παραμείνω ήρεμος και να μείνω στην επιφάνεια του νερού. Κοντά σε εμένα ήταν ο άλλος φίλος μου, τον τρίτο δεν τον έβλεπα καθόλου. Ξαφνικά, τον έχασα και αυτόν μέσα σε δευτερόλεπτα», αναφέρει.

Για καλή του τύχη, ένας σέρφερ πλησίασε το σημείο που βρισκόταν. Δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, του είπε όμως να περιμένει κι ότι σύντομα θα ερχόταν βοήθεια. Πράγματι, ο σέρφερ ειδοποίησε το Λιμενικό και τους είπε την ακριβή θέση του Vasil, και για αυτό και διασώθηκε.

Ο Vasil αυτή τη στιγμή παραμένει στο νοσοκομείο του Πολύγυρου, ενώ μόλις είχε μάθει ότι βρέθηκε ο δεύτερος φίλος του και είναι σώος. «Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί και ο άλλος», μας είπε.

Πριν κλείσουμε το τηλέφωνο με τον Vasil, θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα για τους διασώστες τους. «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους διασώστες μου του Λιμενικού. Ήταν πολύ επαγγελματίες. Τους χρωστάω τη ζωή μου και θα επιδιώξω σύντομα να τους δω από κοντά, για να τους ευχαριστήσω».

Πηγή: iefimerida.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή