Ο συνταξιούχος που συγκίνησε στο «Πρόσωπο με Πρόσωπο»: Αντί να βοηθάμε τα εγγόνια μας, το κάνουν εκείνα – BINTEO

Συγκίνησε ο κ. Ανδρέας με την παρέμβασή του στην εκπομπή “Πρόσωπο με Πρόσωπο“.

Ο συνταξιούχος μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της ακρίβειας. “Δυστυχώς αντί να βοηθάμε τα εγγόνια μας, μας συνδράμουν οικονομικά εκείνα”.

«Μιλάμε για τις συντάξεις των εμπόρων, οι οποίες κατά μέσο όρο είναι 600 έως 700 ευρώ. Για μία κοινωνική τάξη των εμπόρων, οι οποίοι όπως λέει η κοινωνία είμαστε η ραχοκοκαλιά της κι έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στην οικονομία και προσφέρουμε.

Καταλαβαίνετε ότι με αυτά τα χρήματα, μετά τις μειώσεις των συντάξεων που έχουν γίνει πως μπορεί να περάσει με αξιοπρέπεια ο άνθρωπος ο οποίος έχει πάρα πολλά να προσφέρει, όπως όλοι οι Έλληνες, δεν είναι μόνο οι έμποροι, αλλά να συζητάμε για τον έμπορο, οποίος είχε μια προσωπική επαφή, μια προσωπική εργασία και αυτή την στιγμή σε μία κατάσταση την οποία δεν μπορεί να την ελέγξει.

Όταν συζητάμε ότι το κόστος ζωής έχει ανέβει τόσο ψηλά ενώ η διατροφή και η βόμβα που έσκασε τελευταία με την ενέργεια και κατά αυτόν τον τρόπο η ΔΕΗ, η Βενζίνη και όλη η οικονομική κατάσταση έχει πάει σε υψηλά επίπεδα και αν έχει ο συνταξιούχος έμπορος κάνει το λάθος του αιώνα κι έχει πάρει κάποιο δάνειο και πρέπει να το αποπληρώνει ή ακόμα κι αν έχει και ενοίκιο, τα χρήματα που παίρνει αυτή τη στιγμή είναι… πείνας.

Θα έπρεπε για κάποιες κοινωνικές τάξεις να επανέλθει ο 14 μισθός. Το έχουμε ξαναπεί. Αν τα χρήματα αυτά πέσουν μέσα στην οικογένεια, τι θα τα κάνει ο συνταξιούχος; Θα τα πάρει να τα κάνει χρυσό στην Ελβετία; Μέσα εδώ θα μείνουν. Στη χώρα μας. Στην κατανάλωση.

Ξέρετε, ο συνταξιούχος είναι πολύ πιο ευαίσθητος, από πριν γίνει συνταξιούχος. Θέλει τα εγγόνια του. Θέλει τα παιδιά του. Θέλει να δώσει κάτι, από το περίσσευμα. Από ποιό περίσσευμα;  Απεναντίας, τα παιδιά θα πρέπει να συνδράμουν για να περάσουμε αξιοπρεπώς. Άμα δε, έχει και την ατυχία να αρρωστήσει; Δεν θέλω να συνεχίσω».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομικές διαδικασίες κατά Ψαριανού προανήγγειλε η ΟΛΜΕ για την επίθεσή του στους καθηγητές

«Για απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία δεν θα γίνει ανεκτή» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά κατά του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος σε δημόσια τοποθέτησή του χαρακτήρισε τους καθηγητές «καθάρματα,

Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Οι θανατώσεις ζωνοδέλφινων στο ΒΑ Αιγαίο συνεχίζονται

Δύο ακόμα θανατωμένα ζωνοδέλφινα (Stenella coeruleoalba), εντοπίστηκαν εχθές το απόγευμα στο ανοιχτό πέλαγος στο ΒΑ Αιγαίο, από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Όπως τονίζουν οι επικεφαλής της οργάνωσης: «Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή καταγράφουμε εδώ και δεκαετίες ζωνοδέλφινα

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο της σπείρας που άρπαξε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ

Το κόλπο με το… αλουμινόχαρτο εφάρμοζε η σπείρα που δρούσε από τον περασμένο Μάρτιο στα νότια προάστια της Αττικής και έκλεβε ηλικιωμένους που νόμιζαν ότι οι νεαροί που έμπαιναν στα σπίτια τους ήταν υπάλληλοι παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ.

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Έφυγε σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, βουλευτής, υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της οικογένειάς του στο Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά

Μετάβαση στο περιεχόμενο