Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το market pass -Αλλά καταθέτει τροπολογία ζητώντας μείωση του ΦΠΑ

Θετική θα είναι η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ στη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και αφορά την ενίσχυση των νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης για έξι μήνες με 10% επί των αγορών σε supermarket και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Από την Κουμουνδούρου θύμιζαν παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «ακόμα και ένα ευρώ που δίνεται στην κατεύθυνση της ανακούφισης της Κοινωνίας από την Κυβέρνηση, εμείς θα το ψηφίζουμε».

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ρελάνς με την κατάθεση τροπολογίας με την οποία ζητά τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν πως «την ώρα που ο Μητσοτάκης απέναντι στην πληθωριστική κρίση και την αισχροκέρδεια που συρρικνώνουν τα εισοδήματα συνεχίζει με μέτρα ασπιρίνες την επιδότησή της, ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει όλο και περισσότερο την πίεση στην κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τις προγραμματικές του προτάσεις».

Το προγραμματικό τρίπτυχο τόνιζαν από την Κουμουνδούρου, το οποίο συμπυκνώνεται στο λαϊκό αίτημα για «δικαιοσύνη παντού» στο σκέλος της οικονομίας και της τσέπης των πολιτών και θα προτάσσει όλο και πιο έντονα το επόμενο διάστημα είναι: δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, ρύθμιση χρεών.

Ο Τσίπρας προλογίζει Τσακαλώτο
Το μέτωπο της οικονομίας θα βρεθεί στο επίκεντρο και της σημερινής παρουσίασης του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015 – 2019» του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον τόμο που έχει επιμεληθεί ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, η Ομάδα Διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει στοιχεία για το 2015-2019 και επικεντρώνεται σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής και στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

Στην εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης”, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναμένεται να δώσει το παρών το σύνολο σχεδόν των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το market pass -Αλλά καταθέτει τροπολογία ζητώντας μείωση του ΦΠΑ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,