Ο Τσίπρας συνεχίζει τη «Μακεδονική Εκστρατεία»

Αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι στη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, που εστιάζει όλο και περισσότερο στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας, εκεί όπου οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019.

Η σημερινή επίσκεψη του αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κιλκίς, θα είναι η τρίτη που πραγματοποιεί σε κάποιο νομό της Κεντρικής Μακεδονίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Είχαν προηγηθεί οι Σέρρες και η Πέλλα, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια αντιστροφής του δυσμενούς για τον ΣΥΡΙΖΑ, κλίματος, που είχε προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως, πλέον, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να κλείσουν οι «πληγές» που είχαν ανοίξει από τη διευθέτηση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, οι «Κασσάνδρες» που μιλούσαν για «ξεπούλημα» της Μακεδονίας στους βόρειους γείτονες μας, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία που συμμετείχε στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, όχι απλά εφαρμόζει τις Πρέσπες απαρέγκλιτα, αλλά ως κυβέρνηση έχει μετατραπεί στον πιο ισχυρό σύμμαχο της κυβέρνησης των Σκοπίων, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αποδείχθηκε ότι το παραμύθι δεν είχε “δράκο”. Εμείς είπαμε την αλήθεια στους Μακεδόνες, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που τους κορόιδεψε, για να εκμεταλλευτεί την αγάπη τους για την πατρίδα τους και να αρπάξει την ψήφο τους», είπε στο Newsbomb.gr, πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, τα προβλήματα στη Μακεδονία δεν αρχίζουν, ούτε και τελειώνουν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η περιοχή μαστίζεται από μεγάλη ανεργία, κάνοντας την ακρίβεια δυσβάστακτη για τους κατοίκους της. Οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχουν σε πρώτο πλάνο την περιφέρεια και ειδικά τη Μακεδονία. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στους μακεδόνες.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο το ότι ο τέως πρωθυπουργός έχει πάντα στο πρόγραμμα των συναντήσεων του στους νομούς που επισκέπτεται, συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους. Πρόκειται για δύο κλάδους που έχουν χτυπηθεί σκληρά από την τρέχουσα κρίση. Σε σημείο που αρκετοί θεωρού ασύμφορη την καλλιέργεια της γης και την συντήρηση κοπαδιού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις στην αγορά.

Αυτούς τους ανθρώπους θέλει να φέρει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, πείθοντας τους για την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του κόμματος του.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βουλευτής Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με το διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο των θεσμικών της συναντήσεων η βουλευτής Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα συναντήθηκε  με το διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης, Πλωτάρχη  κ. Αδαμίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας. κ. Θοδωρή Κουστιάνη. Στη συνάντηση με τον 

WSJ: Πώς η Τουρκία κρατά ζωντανή την πολεμική μηχανή της Ρωσίας

Τουρκικές εταιρείες πραγματοποίησαν το περασμένο έτος εξαγωγές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσαν μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές, ανταλλακτικά και άλλη είδη, τα οποία η Ρωσία χρειάζεται για τον στρατό της, σύμφωνα με έρευνα, που δείχνει το πώς «τροφοδοτεί» η Μόσχα την

Φάκελος «Ακροδεξιά στην Ελλάδα» – Η απόρρητη έκθεση της Αντιτρομοκρατικής

«Η ακροδεξιά εξτρεμιστική δράση έχει περιοριστεί μετά τις συλλήψεις μελών της COMBAT 18, των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών (ΑΜΕ) και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό και η πανδημία έχουν οδηγήσει στην εξάπλωση της ακροδεξιάς ιδεολογίας. Το Εθνικό Κόμμα Ελληνες του Ηλία Κασιδιάρη

Δείτε την παρέμβαση της ΕΑΑΛΣ στη Βουλή

Δείτε τη 2η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (Τετάρτη, 1.2.2023) για το πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, στη διάρκεια της οποίας οι βουλευτές-μέλη της είχαν τη δυνατότητα να έχουν ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων. Ανάμεσα στους φορείς που παρουσίασαν τις