Ο Βλαχοδήμος κορυφαίος τερματοφύλακας του αιώνα στη Primeira Liga

Το βράδυ του Σαββάτου ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Πορτογαλία γράφοντας Ιστορία.

Ο Έλληνας διεθής τερματοφύλακας «κατοχυρώθηκε» ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας αυτού του αιώνα στην Primeira Liga, αφού κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στο τελευταίο ματς της σεζόν (σ.σ: έγινε αλλαγή στο 88′ δίνοντας τη θέση του στον Σάμουελ Σουάρες) με τη Σάντα Κλάρα (3-0). Έτσι σε 21 από τα 34 ματς πρωταθλήματος (και 28 σε όλες τις διοργανώσεις) δεν δέχθηκε γκολ.

Σε αυτόν τον αιώνα μόνο σε δύο περιπτώσεις ένας τερματοφύλακας είχε φτάσει στα 20 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ στην πορτογαλική Λίγκα, ο Μαρτσέλο Μορέτο το 2005/2006 (Σετούμπαλ και Μπενφίκα) και ο Ρικάρντο, το 2001/2002 (Μποαβίστα), όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα ης Πορτογαλίας A Bola σε πρόσφατο δημοσίευμά της.

Η Μπενφίκα αυτή τη σεζόν έχει δεχτεί μόλις 20 γκολ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, μπροστά την Πόρτο (22) και τη Μπράγκα (30).

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει συνολικά 54 αγώνες αυτή τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Δηλαδή, δεν ήταν παρών μόνο σε ένα από τα 55 παιχνίδια της Μπενφίκα, όταν ο Χέλτον Λέιτε έπαιξε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Πορτογαλίας κόντρα στην Κάλντας (1-1), ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι.

Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας έχει έτσι 21 ματς στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχθεί γκολ (σε 34 αγώνες), τέσσερα στο Champions League (σε 14 αγώνες), ένα στο Λιγκ Καπ (δύο αγώνες) και δύο στο Κύπελλο Πορτογαλίας (τέσσερις αγώνες). Σε αυτά τα 54 παιχνίδια ο Έλληνας διεθνής δέχθηκε 38 γκολ, που ισοδυναμούν με μέσο όρο 0,7 γκολ ανά αγώνα.

Για να γίνει αντιληπτή η εξαιρετική παρουσία του τη τρέχουσα σεζόν, αρκεί να σημειωθεί ότι την περασμένη σεζόν, στην οποία έχασε μόνο δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, κατάφερε να κρατήσει μόνο σε δέκα ματς ανέπαφη την εστία του, 18 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις (συν οκτώ στο Champions Champions). Κοιτάζοντας ακόμα πιο πίσω, το 2020/2021 είχε μόνο επτά παιχνίδια χωρίς γκολ (σε 18 παιχνίδια, στα υπόλοιπα ήταν ο Χέλτον Λέιτε), το 2019/2020 16 ματς (18 σε όλες τις διοργανώσεις) και το 2018 / 2019, πρώτη σεζόν του στη Μπενφίκα 15 αγώνες (19 συνολικά).

Στη Μπενφίκα, φεύγοντας από τον αιώνα μας και γυρνώντας πιο πίσω, ο Σιλβίνο Λούρο κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα ματς χωρίς γκολ σε μία σεζόν (το 1988/1989) φτάνοντας τα 27 σε 38 αγώνες πρωταθλήματος.

Επίσης ήδη σε αυτόν τον αιώνα, το 2014/2015 η Μπενφίκα κατέγραψε 21 αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ, αλλά τα ματς «μοιράστηκαν» μεταξύ του Ζούλιο Σέζαρ (15) και του Αρτούρ Μοράες (7). Το 2016/2017, οι «αετοί» έφτασαν επίσης τους 20 αγώνες χωρίς γκολ, αλλά τα ματς «μοιράστηκαν» μεταξύ Έντερσον (18) και Ζούλιο Σέζαρ (2).

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει την ΕΛ.ΑΣ.

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η είδηση πως ο αστυνομικός φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, ο οποίος φέρεται να έμεινε απαθής μπροστά στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που έλαβε χώρα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του, είχε καταδικαστεί σε οκτώ

«My coast»: Η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες – Τέσσερις αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων κανόνων

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες εξειδικεύονται όλοι οι νέοι κανόνες για τη δημόσια περιουσία στις παραλίες, διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και κατοχυρώνουν όρους διαφάνειας στην παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος,

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης

Χρονικά όρια εργασίας: Υπερεργασία και Υπερωρία

Ο επιτρεπόμενος χρόνος εργασίας είναι ένα θέμα που καθορίζεται από κανόνες δημοσίου δικαίου και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, αν λάβει κανείς υπόψη και τη διαφορά δυναμικής των δύο πλευρών (εργοδότη και εργαζόμενου) σε μια σύμβαση εργασίας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο