Super League: Αναβάλλεται η 9η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος

Super League: Η Λίγκα γνωστοποίησε την αναβολή της 9ης αγωνιστικής των playoffs, μετά τα κρούσματα κορονοϊού στον Παναθηναϊκό.

Ανακοινώνεται ότι δυνάμει απόφασης του Προέδρου και της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δ.Σ., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ΚΑΠ, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των Stoiximan Playoffs του Πρωταθλήματος ανδρών που είχαν οριστεί για την 7η Μαΐου 2023 και ώρα 20:00.

Θυμίζουμε πως π Παναθηναϊκός είχε ζητήσει αναβολή της αγωνιστικής λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε τουλάχιστον 14 παίκτες με την ΠΑΕ να στέλνει αίτημα από την Παρασκευή (5/5) προς τη Λίγκα ζητώντας αναβολή των αγώνων για λόγους ισονομίας, καθότι υπάρχουν 24 κρούσματα κορονοϊού εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, μετά τον τελευταίο κύκλο εξετάσεων που έγιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού υπάρχουν επιβεβαιωμένα 14 θετικά τεστ ποδοσφαιριστών της ομάδας κι άλλα 10 σε μέλη του επιτελείου του «τριφυλλιού». Τα κρούσματα είναι διαρκώς αυξανόμενα, σε σημείο που να μην μπορεί ο Παναθηναϊκός να συμπληρώσει καν αποστολή για το κυριακάτικο (7/5) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει ξεκινήσει απ’ την περασμένη Κυριακή (30/4) ως ένα «ντόμινο» ιώσεων ανάμεσα σε ομάδες που αγωνίστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Παναθηναϊκός: Η επιστολή προς τη Super League με το αίτημα αναβολής του αγώνα με τον Ολυμπιακό λόγω κρουσμάτων Covid

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«1. ΠΡΟΣ SUPER LEAGUE

2. ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

Δια της παρούσης αιτούμεθα όπως συγκαλέσετε άμεσα Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναβολή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 07.05.2023 στις 20:00, λόγω ανωτέρας βίας, σύμφωνα με την παρ. 5 και 6 του Άρθρου 11 του Κ.Α.Π., καθώς σήμερα έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον Covid-19 14 ποδοσφαιριστές μας και 10 λοιπά μέλη της ομάδας μας(μέλη προπονητικού επιτελείου, φυσιοθεραπευτές κλπ.). Σημειωτέον ο ως άνω αριθμός των θετικών κρουσμάτων στον ιό Covid-19 εντός της ομάδας αυξάνεται συνεχώς.

Με εκτίμηση,

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Λεωνίδας Μπουτσικάρης»

Τι αναφέρει το άρθρο 11 του ΚΑΠ, επί του αιτήματος αναβολής των «πράσινων» για «λόγους ανωτέρας βίας»

Αναλυτικά τι αναφέρει ο ΚΑΠ για τους λόγους ανωτέρας βίας στις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 11:

«Άρθρο 11 Διάρκεια, ημέρα και ώρα τέλεσης αγώνα

5.Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ημέρα, την ώρα και το γήπεδο τέλεσης αγώνα, υποχρεούται όμως να ειδοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους και το αρμόδιο Τμήμα Τάξης τουλάχιστον σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν από την εκ νέου ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα.

Το 48ωρο αρχίζει από την αποστολή της ειδοποίησης, με FAX ή ηλεκτρονική αλληλογραφία, από τη διοργανώτρια στους εμπλεκόμενους. Κατ’ εξαίρεση για υγειονομικούς λόγους και μόνο όταν πρόκειται για την περίπτωση πανδημίας (Covid-19), η ανωτέρω προθεσμία δύναται να συντμηθεί περαιτέρω σε τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

6.Η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ και η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή για τα επαγγελματικά και τα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της ή του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου / Αντιπροέδρου αυτής, μπορούν να αποφασίζουν την αναβολή αγώνων ή αγωνιστικών ημερών σε ειδικές περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Αντιστοίχως με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας μπορεί να αναστέλλεται η έναρξη ή η συνέχιση ενός πρωταθλήματος ή ακόμα και να διακόπτεται αυτό οριστικά υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζονται διατάξεις του παρόντος κανονισμού(SL).

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η (παρα)πληροφόρηση στο διαδίκτυο…

Ποιους πραγματικά υπερασπίζονται  τα ΜΜΕ ; Ποιοι μπορεί να έχουν εισόδημα από μερίσματα άνω των 50.000 ή 100.000 ευρώ; Μα τα αφεντικά τους!!! Δηλαδή οι μεγαλομέτοχοι των Α.Ε. (κυρίως μελών του ΣΕΒ, π.χ. τραπεζών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, AEGEAN, INTRACOM, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ,

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» στη Νίσυρο, στην Τήλο, στην Χάλκη, στην Θύμαινα και στους Φούρνους

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκαν οι 2 προγραμματισμένες αποστολές για το Α΄ εξάμηνο του 2023, του πολυμελούς διακλαδικού κινητού υγειονομικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το Έτος 2023

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 υπεγράφη στην Λευκωσία το «Κοινό Σχέδιο Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το έτος 2023 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη, τον Διευθυντή των Διευθύνσεων Τεθωρακισμένων και

Εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία(φωτο)

Από την Τρίτη 09 έως την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο