Οι επενδύσεις, τα εισιτήρια και τα ρυμουλκά στο “τραπέζι” των διοικήσεων των λιμένων

Η “αφρόκρεμα” των διοικήσεων των λιμανιών της χώρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο Ηράκλειο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεπορτάζ : Μάνος Μπανασάκης

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Μάξιμου Σενετάκη, συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Το “παρών” δίνουν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και η Διοίκηση του ΟΛΗ, με ζητήματα επενδύσεων να μπαίνουν στο τραπέζι αλλά και θέματα σχετικά με την Ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, ενώ σε ερώτηση του Cretalive, τονίστηκε η σημασία της μείωσης της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι πολύ σημαντικό και η χαρά μας σήμερα είναι μεγάλη με αυτή τη συνεδρίαση. Συζητάμε για την “πράσινη” μετάβαση και την ιδιωτικοποίηση των λιμένων. Ήδη, με τη Διοίκηση του ΟΛΗ υλοποιούνται μελέτες για τέτοιες υποδομές. Χαιρόμαστε που πρωτοπορούμε σε αυτόν τον τομέα της μετάβασης”, επισήμανε ο Υφυπουργός, Μάξιμος Σενετάκης ενώ ερωτηθείς από το Cretalive για το θέμα της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων, έκανε λόγο για άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης.

olh

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρης Πολίτης δήλωσε ότι το λιμάνι του Ηρακλείου πρωτοπορεί σε πολλά θέματα κι εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτό, ενώ για την περίπτωση των Γουρνών επισήμανε ότι ο επενδυτής είναι αξιόπιστος και αναμένεται να πάρει άδεια καζίνο. “Καταβάλλονται προσπάθειες για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων σε συνεννόηση με την Αθήνα…Τα επιμέρους θέματα επιλύθηκαν, γι’ αυτό και είχαμε την υπογραφή της σύμβασης”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, κ. Γιάννης Βαρδαβάς ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση αφορά σε όλα τα θέματα λειτουργίας των λιμανιών όλης της χώρας, τόσο σχετικά με τους χρήστες όσο και για τις πάσης φύσεως διεργασίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Μηνάς Παπαδάκης τόνισε ότι τα λιμάνια μετασχηματίζονται σε ενεργειακούς κόμβους παραγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης ενέργειας. “Αυτό απαιτεί αυξημένη συνεργασία. Σήμερα έχουμε πλούσια ατζέντα θεμάτων“, πρόσθεσε.

Η ατζέντα μας είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύουμε στη διοίκηση του ΟΛΗ και ως Ένωση Λιμένων στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες. Το εύρος των θεμάτων είναι μεγάλο και λύνουμε προβλήματα. Ένα θέμα στο Ηράκλειο είναι το θέμα με τα ρυμουλκά”, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, κ. Θάνος Λιάγκος ενώ σε ερώτηση του Cretalive είπε ότι η Ένωση είναι σαφώς υπέρ της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων και “θα πρέπει το μέτρο να επεκταθεί προς όφελος των πολιτών. Ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο” 

Ο κ Δημήτρης Ιατρίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα θα υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας για τα ρυμουλκά και την τροφοδοσία των πλοίων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια