Οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν 5 τόνους κοκαΐνης που είχαν μεταφερθεί από φορτηγό πλοίο σε αλιευτικό! (video)

Η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας ανέφεραν την κατάσχεση των 5,3 τόνων κοκαΐνης ως την σημαντικότερη κατάσχεση κοκαΐνης που έγινε ποτέ στην Ιταλία και μια από τις πιο σημαντικές παγκοσμίως.

Κατάσχεσαν ναρκωτικά αξίας περίπου 950 εκατομμυρίων δολαρίων, καταφέρνοντας να εντοπίσουν και να θέσουν υπό κράτηση το φορτηγό πλοίο που μετέφερε την κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική και μια ιταλική αλιευτική τράτα που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών από την θάλασσα στη στεριά.

Με τη συμμετοχή μονάδων από το Παλέρμο και τη Μεσίνα, η Guardia di Finanza περιέγραψε ως δύσκολη την όλη επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε με τον εντοπισμό ενός ανώνυμου εμπορικού πλοίου νηολογημένο στο Παλάου που έφτανε από τη Νότια Αμερική.

Αεροπορικές μονάδες άρχισαν να παρακολουθούν το πλοίο στις 18 Ιουλίου καθώς έφτανε στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας.

Τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου, διαπίστωσαν ότι το φορτηγό πλοίο είχε σταματήσει στα όρια των ιταλικών χωρικών υδάτων.

Πίστευαν ότι το φορτηγό πλοίο περίμενε κάποιο άλλο πλοίο να έρθει από τις ακτές της Ιταλίας για την παράνομη μεταφόρτωση.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, εντόπισαν ένα ιταλικό αλιευτικό σκάφος που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι και είχε απενεργοποιήσει το AIS. Καθώς το αλιευτικό πλησίασε το εμπορικό πλοίο, η ιταλική αστυνομία αναφέρει ότι είδε να πετάγονται στο νερό πακέτα από το φορτηγό πλοίο.

Οι Ναυτικές δυνάμεις συνέλαβαν το αλιευτικό σκάφος που εκείνη την ώρα επέστρεφε στην Ιταλία. Το έψαξαν και βρήκαν την κρυμμένη κοκαΐνη. Το αλιευτικό σκάφος τέθηκε υπό κράτηση μαζί με πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τα άτομα είναι ένας Ιταλός, ένας Γάλλος, ένας Αλβανός και δύο Τυνήσιοι που οδηγήθηκαν όλοι στους εισαγγελείς και στη συνεχεία σε ιταλική φυλακή. Το αλιευτικό μεταφέρθηκε στο Porto Empedocle.

Οι ιταλικές αρχές καταδίωξαν το εμπορικό πλοίο, το οποίο εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να διαφύγει. Προσπαθούσε να εισέλθει σε διεθνή ύδατα και κατευθυνόταν προς την Τουρκία όταν οι ιταλικές δυνάμεις κατάφεραν να το θέσουν υπό έλεγχο και να το συλλάβουν.

Το πλοίο, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του, μεταφέρεται στο Παλέρμο για περαιτέρω έρευνα. Έχει πλήρωμα 15 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών, Τούρκων και Αζέρων πολιτών.

Οι εισαγγελείς λένε ότι η συγκεκριμένη κατάσχεση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Μεσόγειος είναι μια από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.

Η έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Η ολονύχτια μάχη απέναντι σε drones και βαλλιστικούς πυραύλους

Ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα νύχτα για την φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, με το πλοίο να βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό και το σύνολο του πληρώματος σε θέσεις μάχης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επιθέσεων όχι μόνο

Η διάρκεια στον χρόνο αποδεικνύει την αξία της…(*)

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου 1949 για την ίδρυση της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, μέχρι και την προχθεσινή πανηγυρική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η αποτροπή του τότε Σοβιετικού και νυν Ρωσικού επεκτατισμού αποτελούσε κοινή πρόκληση για

«Εδώ είναι άγριες οι θάλασσες»

Η πρώτη ειδοποίηση έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Ένα ακατάλληλο σκαρί γεμάτο ανθρώπους θαλασσόδερνε ανοιχτά της Γαύδου. Το επείγον σήμα βρήκε τον καπετάν Στράτο στη γέφυρα του επιβατηγού «Δασκαλογιάννης». Μετέφερε κοντά στα 400 άτομα, κυρίως τουρίστες, στο παράκτιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο