Οι παλαιοί απόστρατοι θύματα των νόμων των μνημονίων ….Κατάφορα Άδικη η Προσωπική Διαφορά!!!

_Και πάλι οι μεγάλοι χαμένοι . _
Να καταργηθεί η κατάφορα άδικη προσωπική διαφορά
 
 

Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)

Αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, ήταν το Δ.Ν.Τ και η Τρόικα, που την οδήγησαν στους κατά ανάγκην, νόμους των μνημονίων Ν.3863/10, Ν.3865/10(Ε.Α.Σ), Ν.4024/11,Ν,4051/12, Ν.4093/12 (νόμοι μείωσης σύνταξης). Αυτοί οι νόμοι αφορούσαν κυρίως συνταξιούχους με ………..μεικτή σύνταξη άνω των 1.000,00 € και φτώχυναν κυρίως την μεσαία τάξη του ελληνικού λαού , στην οποία ανήκουν και οι απόστρατοι, μείωσαν τις συντάξεις τους κάτω του 50%.
Η προσφυγή στη δικαιοσύνη αρκετών αποστράτων αλλά και πολιτών δικαιώθηκαν και πολλοί νόμοι των μνημονίων κηρύχθηκαν αντισυνταγματικοί. Αποτέλεσμα ο Ν.4307/ 14 επανάφερε τις συντάξεις στο 50% του 2010(προ μνημονίων) και ο Ν.4387/16 κατάργησε τους νόμους μείωσης συντάξεων, με το τέχνασμα αλλαγής του τρόπου υπολογισμού συντάξεων (Εθνική συν Ανταποδοτική) και έτσι προέκυψε η απαράδεκτη κατάφορα άδικη προσωπική διαφορά που καθήλωνε τις συντάξεις σε πολλούς αποστράτους από κάθε μελλοντική αύξηση.
 Η αδικία της προσωπικής διαφοράς έκανε την εμφάνισή της με την πρώτη αύξηση, μετά από δώδεκα χρόνια, κατά 7.75% και έπληξε κυρίως τους παλαιούς αποστράτους με θετική προσωπική διαφορά , η οποία συμψηφίστηκε με την αύξηση και έλαβαν πολύ μικρό ποσό, αλλά ακόμα και μηδενικό. .
 Η Κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι της κατάφωρης αδικίας αποφάσισε να χορηγήσει εφ άπαξ επιδόματα στους αδικούμενους που πήραν μειωμένη αύξηση , ακόμα και μηδενική. Τα επιδόματα ορίστηκαν σε 300.00€ , 250,00€ και 200,00€, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με το ύψος της μεικτής σύνταξης και το ποσοστό της αύξησης της σύνταξης.
Δυστυχώς η προϋπόθεση του ορίου μεικτής σύνταξης 1.600,00€ που αποκλείει από τα επιδόματα , πλήττει κυρίως τους παλαιούς αποστράτους με πολλά συντάξιμα χρόνια (εκστρατείας, πτητικά , πραγματικά) .
 Από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτή η διάταξη που αποκλείει κυρίως τους αποστράτους με μεικτή σύνταξη άνω των 1.600,00€ ,έστω και από το εφάπαξ επίδομα των 200,0€ πλήττει αρκετούς συναδέλφους και είναι κατάφωρα άδικο κυρίως για αυτούς που υπηρέτησαν την πατρίδα σε δύσκολες υπηρεσίες για να πάρουν μια σύνταξη και να έχουν αξιοπρεπή ζωή στα δύσκολα χρόνια με πολλές απαιτήσεις υγείας και κοινωνικές υποχρεώσεις.
Όσοι συμμετείχαν και ενέκριναν να πλήξουν την τάξη των αποστράτων διέπραξαν ένα ακόμα ατόπημα. Η λύση είναι μία την έχουμε προτείνει κατ επανάληψη
  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ του Ν.4387/16, άλλωστε κηρύχθηκε αντισυνταγματικός στην πλειονότητά του. 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο