Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην περιοχή Sumy… είχαν αποχωρήσει το 2022 – Ανοίγει νέο μέτωπο στην Βόρεια Ουκρανία

Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά για τον Ουκρανικό στρατό.
Στις 9 και 10 Ιουνίου 2024, μονάδες του ρωσικού στρατού εισήλθαν στην περιοχή Sumy και ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Ryzhivka, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη ρωσική περιοχή Kursk.
Η Rijevka έγινε ο πρώτος οικισμός στον οποίο η ρωσική πλευρά δημιούργησε μόνιμο έλεγχο στην περιοχή Sumy από όπου είχε αποχωρήσει τον Απρίλιο του 2022.
Την ίδια ώρα, έντονες μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Vovchansk στην περιοχή του Kharkiv.
Οι δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποίησαν μια σειρά από προσπάθειες να επιτεθούν στις ρωσικές θέσεις που είχαν εγκατασταθεί εκεί, αλλά υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν.
O Ρωσικός στρατός σημείωσε τακτικά κέρδη προς την κατεύθυνση του εργοστασίου κατασκευής μηχανημάτων.
Οι επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου γύρω από τον οικισμό Glubokoe αποκρούστηκαν επίσης.
Τοπικές συγκρούσεις ήταν επίσης σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Zelenoe, όπου οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να κατέλαβαν ορισμένες θέσεις.
Οι μάχεες συνεχίζονται στην ύπαιθρο Avdiivka, κοντά στην πόλη Donetsk.
Τις τελευταίες ημέρες, ρωσικές μονάδες προελαύνουν βόρεια και δυτικά του Umanskoe.
Επίσης συνεχίζονται οι θέσεις μάχης στις αστικές περιοχές στην Krasnogorovka.
Η κατάσταση παραμένει επίσης τεταμένη γύρω από το Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά μήκος του καναλιού Seversky Donetsk-Donbass ανατολικά του Chasiv Yar το οποίο είναι θέμα χρόνου να πέσει στα ρωσικά χέρια.
Ένα άλλο σημείο των συγκρούσεων είναι η ύπαιθρος Soledar όπου τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν προς το χωριό Razdolovka, το οποίο παραμένει στα χέρια του καθεστώτος του Κιέβου.
Όλα αυτά τα ρωσικά τακτικά κέρδη συνέβησαν παρά την έντονη αντίσταση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου.
Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν τακτικές αντεπιθέσεις σε διάφορες κατευθύνσεις.

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν πυραυλικά πλήγματα

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν 6 ουκρανικές επιθέσεις με πυραύλους και UAV διαφόρων τύπων στο Bryansk και στο Belgorod.
Έγινε επίσης γνωστό ότι το βράδυ της 8ης Ιουνίου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ένα πολιτικό ρυμουλκό και φορτηγίδα που κινούνταν στον κόλπο Taganrog στη Θάλασσα του Azov.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η φορτηγίδα υπέστη μικρές ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Έτσι, η εργαλειοθήκη του καθεστώτος του Κιέβου περιλαμβάνει όχι μόνο τακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ρωσικών πόλεων και οικισμών, αλλά και απόπειρες διακοπής της αστικής θαλάσσιας κυκλοφορίας στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Βίκινγκς έρχονται στο Αιγαίο Πέλαγος

Το νορβηγικό πλοίο «Saga Farmann» αποτελεί το πιο σύγχρονο πλοίο των Βίκινγκ, μια πιστή ανακατασκευή στα πρότυπα των παραδοσιακών πλοίων, υπογραμμίζει η νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, το «Saga Farmann» είναι σχεδιασμένο

«Καμπανάκι» κατά επιβολής τελών σε πλοία κινεζικής κατασκευής

Αποστάσεις από ενδεχόμενη απόφαση των ΗΠΑ για μονομερή μέτρα κατά της Κίνας, στο πλαίσιο έρευνας «περί αθέμιτων πρακτικών ενίσχυσης της ναυτιλίας», κρατούν η Ε.Ε. και η ναυτιλιακή βιομηχανία, εκπροσωπούμενη από το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο. Σύμφωνα με ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας

Κατασχέθηκε κρουαζιερόπλοιο

Κρουαζιερόπλοιο, που επρόκειτο να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς που θα παρείχαν ασφάλεια στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά ηγετών (G7) αυτήν την εβδομάδα στην Ιταλία, κατασχέθηκε χθες Τετάρτη έπειτα από καταγγελίες για κακές συνθήκες στο πλοίο, σύμφωνα με

Αμέτρητες ανθρώπινες τραγωδίες

Εδώ και δώδεκα συνεχόμενα χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο κατοικίας του είτε εντός της χώρας τους είτε να μεταναστεύσουν εκτός συνόρων, αυξάνεται σταθερά σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για

Μετάβαση στο περιεχόμενο