Οι Τούρκοι μεταφέρουν μαζικά μετανάστες προς τα σύνορα

Το τριαξονικό παρκάρει μέσα σε έναν περιφραγμένο και άρα ελεγχόμενο χώρο. Βρισκόμαστε στην πόλη Gebze, προς τις ακτές της Θάλασσας του Μαρμαρά, 50 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη.

Ανοίγει η πίσω πόρτα του τριαξονικού και δεκάδες μετανάστες αρχίζουν να πηδούν έξω. Μεταξύ τους γυναίκες και κάποια μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν. Στρίβουν δεξιά από την είσοδο του χώρου. Ακολουθούν πίσω τους τα επόμενα κύματα. Κοιτούν τoν άνθρωπο που μαγνητοσκοπεί τις σκηνές με το κινητό του και δεν αντιδρούν. Προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Μόνη λογική εξήγηση είναι πως μια τόσο μαζική μεταφορά μεταναστών μόνον οργανωμένα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το σημείο «εκφόρτωσης», δηλαδή η πόλη Gebze, αφήνει επίσης περιθώρια ερμηνειών. Οι άνθρωποι αυτοί λογικά θα ακολουθήσουν μια πορεία παράλληλη με τον αυτοκινητόδρομο προς την Κωνσταντινούπολη εκτός εάν υπάρχουν άλλες οδηγίες να κατευθυνθούν (πολύ δύσκολα) προς την ακτή του Αιγαίου. Από την Πόλη ο δρόμος οδηγεί αναπόφευκτα στον Έβρο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σμύρνης, τα οποία ελέγχονται λιγότερο από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν κυκλοφορήσει με τίτλους όπως «Αδειάζουν τους μετανάστες στους δρόμους».

Η πόλη Gebze, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη
Η πόλη Gebze, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη

Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Στην πινακίδα κυκλοφορίας του φορτηγού αναγράφεται ο αριθμός 59, που σημαίνει ότι το όχημα έχει καταγραφεί στο Τεκιρντάγκ, δηλαδή στη Ραιδεστό, στην ευρωπαϊκή ακτή της Τουρκίας απέναντι  από το σημείο όπου εγκαταλείφθηκαν οι μετανάστες.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερα προς το παρόν. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι αποκαλύπτεται το εύρος συντονισμένης επιχείρησης μεταφοράς πολύ μεγάλου αριθμού μεταναστών προς σημεία διαφυγής προς τα δυτικά, δηλαδή την Ευρώπη. Που σημαίνει ότι κατευθύνονται είτε προς τον Έβρο, όπου έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, είτε προς τα παράλια της Ιωνίας, όπου επίσης παρατηρείται μεγάλη μεταναστευτική κινητικότητα.

Δείτε το βίντεο:

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ