Οι Τούρκοι μεταφέρουν μαζικά μετανάστες προς τα σύνορα

Το τριαξονικό παρκάρει μέσα σε έναν περιφραγμένο και άρα ελεγχόμενο χώρο. Βρισκόμαστε στην πόλη Gebze, προς τις ακτές της Θάλασσας του Μαρμαρά, 50 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη.

Ανοίγει η πίσω πόρτα του τριαξονικού και δεκάδες μετανάστες αρχίζουν να πηδούν έξω. Μεταξύ τους γυναίκες και κάποια μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν. Στρίβουν δεξιά από την είσοδο του χώρου. Ακολουθούν πίσω τους τα επόμενα κύματα. Κοιτούν τoν άνθρωπο που μαγνητοσκοπεί τις σκηνές με το κινητό του και δεν αντιδρούν. Προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Μόνη λογική εξήγηση είναι πως μια τόσο μαζική μεταφορά μεταναστών μόνον οργανωμένα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το σημείο «εκφόρτωσης», δηλαδή η πόλη Gebze, αφήνει επίσης περιθώρια ερμηνειών. Οι άνθρωποι αυτοί λογικά θα ακολουθήσουν μια πορεία παράλληλη με τον αυτοκινητόδρομο προς την Κωνσταντινούπολη εκτός εάν υπάρχουν άλλες οδηγίες να κατευθυνθούν (πολύ δύσκολα) προς την ακτή του Αιγαίου. Από την Πόλη ο δρόμος οδηγεί αναπόφευκτα στον Έβρο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σμύρνης, τα οποία ελέγχονται λιγότερο από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν κυκλοφορήσει με τίτλους όπως «Αδειάζουν τους μετανάστες στους δρόμους».

Η πόλη Gebze, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη
Η πόλη Gebze, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη

Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Στην πινακίδα κυκλοφορίας του φορτηγού αναγράφεται ο αριθμός 59, που σημαίνει ότι το όχημα έχει καταγραφεί στο Τεκιρντάγκ, δηλαδή στη Ραιδεστό, στην ευρωπαϊκή ακτή της Τουρκίας απέναντι  από το σημείο όπου εγκαταλείφθηκαν οι μετανάστες.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερα προς το παρόν. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι αποκαλύπτεται το εύρος συντονισμένης επιχείρησης μεταφοράς πολύ μεγάλου αριθμού μεταναστών προς σημεία διαφυγής προς τα δυτικά, δηλαδή την Ευρώπη. Που σημαίνει ότι κατευθύνονται είτε προς τον Έβρο, όπου έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, είτε προς τα παράλια της Ιωνίας, όπου επίσης παρατηρείται μεγάλη μεταναστευτική κινητικότητα.

Δείτε το βίντεο:

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράσινο φως» σε τρία εξοπλιστικά προγράμματα στη Βουλή – Αγοράζουμε αμφίβια AAV-7 και UAV και πουλάμε Mirage

Του Κώστα Αλατζά Τρία εξοπλιστικά προγράμματα έλαβαν, κατά πλειοψηφία, τη θετική γνώμη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής. Τα δύο για να υλοποιηθούν θα πρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες πιστώσεις των 670 εκατομμυρίων ευρώ στους προϋπολογισμούς

Συναγερμός στο Αιγαίο: Ακυβέρνητο ιστιοφόρο μεταξύ Κύθνου και Σύρου

Επί ποδός βρίσκεται το Λιμενικό, καθώς ιστιοφόρο σκάφος με 8 επιβαίνοντες πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύθνου και Σύρου. Στο σκάφος επιβαίνουν 3 Αμερικανοί 2 Ελβετοί και 3 ημεδαποί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στο σημείο βρίσκονται δύο παραπλέοντα πλοία ενώ

Με εκλογές-pass o Μητσοτάκης και ένα σενάριο – έκπληξη για αιφνιδιασμό

Πυρετωδώς ετοιμάζονται όλες οι πτέρυγες της βουλής για την αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με πρωτοβουλία της ΝΔ για την κοινωνική πολιτική, καθώς θα είναι πιθανότατα η τελευταία εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση πριν τις καλοκαιρινές εν μέσω

Power Pass: Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος,ξεκαθάρισε ότι όσο ποιο γρήγορα ολοκληρωθεί η διαδικασία για το Power Pass τόσο γρηγορότερα οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα τους και για το λόγο αυτό δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση. Κατά συνέπεια