Οικονόμου: Αυστηρή αλλά απολύτως δίκαιη η μεταναστευτική πολιτική της χώρας

Την «τεράστια, πολύ αποτελεσματική και πολύ σημαντική προσπάθεια επιτήρησης των συνόρων μας από την Ελληνική Αστυνομία» που συντελείται στον φράχτη του Έβρου υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Σε δηλώσεις που έκανε δίπλα στον φράχτη, στην περιοχή των Φερών, ανέφερε ότι είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με στελέχη και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στελέχη της Frontex, σημειώνοντας την πολύ αγαστή και ουσιαστική μεταξύ τους συνεργασία.

Χαρακτήρισε αυστηρή αλλά απολύτως δίκαιη τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η χώρα, η οποία εδράζεται στον σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις, «την ανθρωπιστική μας παράδοση πάντοτε δίπλα σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη, πάντοτε υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα, σε κάθε προσπάθεια παράνομης εισόδου, σε διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους λαθροδιακινητές και όσους δε σέβονται τα σύνορά μας, τα σύνορα της χώρας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε σέβονται ούτε την ανθρώπινη ζωή υποβάλλοντας σε πολύ μεγάλους κινδύνους τους ανθρώπους».

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική Πολιτεία ήταν και θα εξακολουθεί να είναι με κάθε πρόσφορο τρόπο δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία, για να ενισχύουμε την παρουσία μας, για να προσαρμόζουμε την επιχειρησιακή μας δράση, για να αναβαθμίζουμε τα τεχνολογικά μας μέσα και τις τεχνολογικές μας υποδομές, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε στην πολιτική μας ευθύνη και στο πατριωτικό μας καθήκον. Να φυλάμε ουσιαστικά τα σύνορά μας, να είμαστε απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις και στους λαθροδιακινητές, να εμπεδώνουμε ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Ε.Σ. – Σε εξέλιξη οι άμεσες διαγραφές των αποστρατευθέντων

ΘΕΜΑ:   Ατζέντα 2030 και Σταδιοδρομία Αξιωματικών ΣΧΕΤ. :   α.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 916/2024 έγγραφό μας β.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1025/2024 έγγραφό μας γ.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1199/2024 έγγραφό μας δ.  Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1439/2024 έγγραφό μας               ε.    Υπ’ αριθμ. πρωτ. 226/2025 έγγραφό μας στ.  Υπ’ αριθμ.

«Καφκικό» περιβάλλον στη Ρουμανία πριν τις προεδρικές κάλπες: Ο πόλεμος των τρολ, η λογοκρισία, τα βαριά πρόστιμα και οι φόβοι για ενίσχυση της ακροδεξιάς

Η ρουμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει κατηγορίες για λογοκρισία εν όψει των επαναληπτικών προεδρικών εκλογών της Κυριακής, με αυστηρούς νόμους που εισήχθησαν για την καταπολέμηση της ρωσικής προπαγάνδας με bots και τρολ, μετά την ακύρωση των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου. Όπως γράφει το Politico, φιλελεύθερες οργανώσεις και

Γυναίκες στη ναυτιλία: Η αποκαλυπτική έρευνα των IMO και WISTA

Η συμπερίληψη αποτελεί καίρια πρόκληση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, με τα ευρήματα της έρευνας των IMO και WISTA «Women in Maritime» να αναδεικνύουν ότι οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα με στόχο την ενίσχυση της ισότητας στη ναυτιλία πρέπει να αυξηθούν. Ειδικότερα, η

Σαν σήμερα: Όταν όλοι «έβλεπαν» καταστροφή, ο Ελληνικός Στρατός μεγαλούργησε: Μάχη του Σκρα και οι Βούλγαροι κατατροπώνονται

Ήταν μια από τις σημαντικότερες μάχες που ενεπλάκη ο Ελληνικός Στρατός στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου· μια μέρα σαν σήμερα 17 Μαΐου του 1918 (με το νέο ημερολόγιο 30 Μαΐου) ολοκληρώνεται με νίκη των ελληνικών δυνάμεων η Μάχη του Σκρα.   Εκείνη

Μετάβαση στο περιεχόμενο