Οικονόμου: Αυστηρή αλλά απολύτως δίκαιη η μεταναστευτική πολιτική της χώρας

Την «τεράστια, πολύ αποτελεσματική και πολύ σημαντική προσπάθεια επιτήρησης των συνόρων μας από την Ελληνική Αστυνομία» που συντελείται στον φράχτη του Έβρου υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Σε δηλώσεις που έκανε δίπλα στον φράχτη, στην περιοχή των Φερών, ανέφερε ότι είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με στελέχη και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στελέχη της Frontex, σημειώνοντας την πολύ αγαστή και ουσιαστική μεταξύ τους συνεργασία.

Χαρακτήρισε αυστηρή αλλά απολύτως δίκαιη τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η χώρα, η οποία εδράζεται στον σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις, «την ανθρωπιστική μας παράδοση πάντοτε δίπλα σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη, πάντοτε υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα, σε κάθε προσπάθεια παράνομης εισόδου, σε διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους λαθροδιακινητές και όσους δε σέβονται τα σύνορά μας, τα σύνορα της χώρας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε σέβονται ούτε την ανθρώπινη ζωή υποβάλλοντας σε πολύ μεγάλους κινδύνους τους ανθρώπους».

Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική Πολιτεία ήταν και θα εξακολουθεί να είναι με κάθε πρόσφορο τρόπο δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία, για να ενισχύουμε την παρουσία μας, για να προσαρμόζουμε την επιχειρησιακή μας δράση, για να αναβαθμίζουμε τα τεχνολογικά μας μέσα και τις τεχνολογικές μας υποδομές, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε στην πολιτική μας ευθύνη και στο πατριωτικό μας καθήκον. Να φυλάμε ουσιαστικά τα σύνορά μας, να είμαστε απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις και στους λαθροδιακινητές, να εμπεδώνουμε ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο