Ολλανδία: Νέα στοιχεία για τη φωτιά στο φορτηγό πλοίο – Στο «μικροσκόπιο» οι μπαταρίες ιόντων 500 ηλεκτρικών οχημάτων

Το υπό παναμαϊκή σημαία φορτηγό πλοίο Fremantle Highway που φλέγεται ανοικτά των ακτών της Ολλανδίας από την νύκτα της Τρίτης μεταφέρει περί τα 500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πολύ περισσότερα από τα 25 στα οποία αναφέρθηκαν οι αρχικές πληροφορίες, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία.

Υπήρχαν 3.783 αυτοκίνητα επί του πλοίου, ανάμεσά τους 498 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε εκπρόσωπος της K Line (Kawasaki Kisen Kaisha), που έχει ναυλώσει το πλοίο. Αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για τις μάρκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ούτε αν μεταξύ τους περιλαμβάνονται αυτοκίνητα ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στην ιστοσελίδα της ολλανδικής ακτοφυλακής αναφέρεται ότι το αίτιο της πυρκαγιάς είναι άγνωστο, αλλά πυροσβέστης ακούστηκε σε ηχητική καταγραφή του δικτύου RTL να λέει ότι «η φωτιά ξεκίνησε από μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Η μπαταρίες ιόντων λιθίου καίγονται με διπλάσια ενέργεια από μία κανονική φωτιά και πηγές του ναυτιλιακού και του ασφαλιστικού τομέα δήλωσαν ότι η βιομηχανία δεν έχει αρθεί στο ύψος των κινδύνων.

Ερευνα διεξάγεται από την Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά και η Ολλανδία συμμετέχει στην έρευνα, ανακοίνωσε η Ολλανδική Υπηρεσία Ασφαλείας (Dutch Safety Board).

Το Fremantle Highway, μήκους 199 μέτρων, που εξακολουθεί να φλέγεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τις ολλανδικές ακτές, είχε αποπλεύσει από την Γερμανία και κατευθυνόταν προς την Αίγυπτο.

Tε γεγονός ότι η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο αυξάνει το φόβο για μια περιβαλλοντική καταστροφή σε περίπτωση που το φορτηγό πλοίο βυθιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο