Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά

Όλοι οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν τα αναδρομικά του 11μήνου 2015-2016, είτε έχουν δικαιωθεί δικαστικά, είτε δεν προσέφυγαν καν.

Η κυβέρνηση ενέδωσε στις μεγάλες πιέσεις των συνταξιούχων, που στην κυριολεξία ένιωθαν ριγμένοι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια των μνημονίων κράτησαν όρθια την ελληνική κοινωνία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλους τους συνταξιούχους και το ποσό που θα απαιτηθεί ανέρχεται στα € 2,5 δισεκατομμύρια και η αποπληρωμή τους θα γίνει σε τρεις δόσεις εντός του 2024.  Το ποσό που θα λάβουν οι συνταξιούχοι κυμαίνεται από €800-€3.000.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η “60+” από την πρώτη μέρα της έκδοσής της ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε αρθρογραφήσει επ’ αυτού.  Οπότε λογικά νιώθουμε όλοι δικαιωμένοι από τη θετική εξέλιξη.

Κι άλλες παρεμβάσεις

Όμως το 2024 θα υπάρξουν κι άλλες θετικές παρεμβάσεις.  Κατ’ αρχάς η αύξηση στις συντάξεις θα είναι μόνιμη.  Και ήδη προς ώρας καθορίζεται στο 4%.  Επίσης θα υπάρξει και νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς για όλους όσοι δεν θα δουν στους λογαριασμούς τους την αύξηση.

Παράλληλα, βάσει των ίδιων δηλώσεων, σχεδιάζεται κατάργηση κάθε συμμετοχής στα φάρμακα για τους συνταξιούχους οι οποίοι έχασαν το ΕΚΑΣ κατά την περίοδο 2016-2019.  Πρόκειται για την τρίτη παρέμβαση.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εργασίας οι παραπάνω δεν είναι οι μόνες παρεμβάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι.  Βρίσκονται επίσης παρεμβάσεις όπως η μείωση των εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων με τις οποίες βαρύνονται οι κύριες συντάξεις άνω των €1.400.  Οι εν λόγω εισφορές είναι κλιμακωτές και ξεκινούν από το 3% για να φτάσουν στο 14%.

Στο τραπέζι, επίσης, βρίσκεται η μείωση των εισφορών υγείας σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.  Εκείνο το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση είναι μια μείωση των εισφορών υγείας στις κύριες συντάξεις κατά 1 μονάδα.  Επίσης εξετάζεται το σενάριο να καταργηθεί η εισφορά 6% στις επικουρικές συντάξεις.

ΠΗΓΗ:  60+ (έντυπη έκδοση)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΑΑΣ: Χωρίς καταβολή αντιτίμου η είσοδος Αποστράτων (τ. Χωροφυλακής-ΕΛ.ΑΣ.) στις Στρατιωτικές Λέσχες ΣΞ

Με την υπ΄ αριθ. 207/17/31-5-2023/01 απόφαση του το ΔΣ/Ε.Α.Α.Σ., τροποποιεί τον Κανονισμό Μητρώου Μελών του, ως προς τους δικαιούχους εισόδου στις Στρατιωτικές Λέσχες του Στρατού Ξηράς. Κατόπιν του παραπάνω, όλοι οι απόστρατοι Συνάδελφοι οι προερχόμενοι από την τέως Χωροφυλακή (υποχρεωτικώς εγγεγραμμένα Τακτικά

Πάλι κατά της Ελλάδας γνωστή Ευρωβουλευτής

Με χθεσινοβραδινή επιστολή της προς τον Αντιπρόεδρο της Commission κ. Μαργαρίτη Σχοινά και την επίτροπο κα. Ylva Johansson, η κα. Sophie in ‘t Veld, Ευρωβουλευτής (Κάτω Χώρες), μέλος της Επιτροπής LIBE και Συντονίστρια της πολιτικής ομάδας Renew Europe (στην οποία

Υπ. Μετανάστευσης για συμφωνία ΕΕ: Ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα – Τι προβλέπει

Ο υπουργός κ. Δανιήλ Εσδράς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο τακτικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελεί υπό Σουηδική προεδρία. Η ανακοίνωση “Το νέο

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν – Ποια “κόπηκαν”

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44). Μετά την χθεσινή (8/6/2023) ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου τα

Μετάβαση στο περιεχόμενο