Ολοκλήρωση εργασιών 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 23ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., που πραγματοποιήθηκε 13, 14 και 15 Μαΐου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους των εργασιών παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν:

  • Διοικητικός απολογισμός
  • Οικονομικός απολογισμός
  • Οικονομικός προϋπολογισμός
  • Πρόγραμμα δράσης

Με το σύνθημα «Έχουμε ιστορία. Δημιουργούμε το μέλλον.» τονίστηκε η ξεχωριστή σημασία του συνεδρίου μας για το συνδικαλιστικό κίνημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αφού συμπίπτει χρονικά με τα 20 χρόνια ύπαρξης της Ομοσπονδίας μας.

20 χρόνια με έντονη συνδικαλιστική δράση και παρουσία, με στόχο την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, την ενίσχυση του θεσμικού μας ρόλου, τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, την οικονομική μας αναβάθμιση, την κοινωνική μας καταξίωση και την ανύψωση του κύρους όλου του στελεχιακού δυναμικού, προς όφελος του ίδιου του Σώματος και κατ’ επέκταση της Ελληνικής κοινωνίας και του Έλληνα πολίτη.

20 χρόνια, πάλης και αντίστασης, απέναντι σε ένα σύστημα, που μέχρι τότε ήταν αρνητικό στο συνδικαλιστικό κίνημα των ένστολων, στη συνέχεια έγινε επιφυλακτικό, μετά ανεκτικό και σήμερα πιστεύουμε ότι έχει αντιληφθεί πλήρως την αναγκαιότητα ύπαρξής του, ως δημιουργικό και γόνιμο μέσο επίτευξης των στόχων, που προαναφέρθηκαν.

Το επίσημο μέρος του 23ου συνεδρίου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Διευθυντής Κλάδου Δ΄ Υποναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Μάζης Αντώνιος, ο Διοικητής της 1ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Υποναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πολέμης Νικόλαος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ευαγγελίδης Σπυρίδων, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ελευσίνας Πλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Γραμματέας Άγγελος και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Λαυρίου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ζούμπος Χρήστος.

Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν από τον πολιτικό χώρο η κα. Μονογυιού Κατερίνα Βουλευτής Κυκλάδων με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο κ. Δρίτσας Θεόδωρος Βουλευτής Α΄ Πειραιά με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και πρώην Υπουργός Υ.ΝΑ.Ν.Π., ο κ. Χριστοδουλάκης Μανώλης Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Παπαναστάσης Νικόλαος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΚΕ και Υπεύθυνος Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ο κ. Λάμπρου Δημήτριος Υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας του ΜΕΡΑ 25.

Έδωσαν επίσης το ”παρών” οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Γερακαράκος Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) κ. Βέλλιος Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) κ. Σταθόπουλος Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) κ. Ρώτας Δημήτριος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) κ. Τσίγκας Κωνσταντίνος.

Τέλος, χαιρετισμούς απέστειλαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, η Βουλευτής Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κασιμάτη Νίνα, ο υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μπιάγκης  Δημήτριος.

Στη διάρκεια του συνεδρίου μας τοποθετήθηκαν οι σύνεδροι και κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Τσιάνος Παναγιώτης επισήμανε ότι “σήμερα πιο ώριμοι και πιο σοφοί, με ξεκάθαρες θέσεις και αντιλήψεις, διαπιστώνουμε ότι με τις κατάλληλες προϋποθέσεις υπάρχει προοπτική, αρκεί να υπάρχει θέληση, να υπάρχει βούληση ώστε με συντεταγμένες και συντονισμένες ενέργειες να κινηθούμε για το σκοπό αυτό. Επιδίωξή μας είναι ένα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενιαίο, ισχυρό, αυτόνομο, δυνατό και ένας εργαζόμενος – Λιμενικός προστατευμένος από την πολιτεία και ικανός να ανταποκριθεί στο ρόλο του και στις ανάγκες της εποχής μας”

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σας καλεί να σταθείτε, δίπλα μας, κοντά μας, στην κοινή πολυμέτωπη προσπάθεια, που πρέπει να καταβάλλουμε το προσεχές διάστημα σε θεσμικό, και κοινωνικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ανοιχτά και κρίσιμα ζητήματα!

Για το Σώμα και τα Στελέχη του!

Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σιγουριά, για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.