Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 1978 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε χθες η ειδική εκπαίδευση αστυνομικών και ειδικών φρουρών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής , με τη συμμετοχή συνολικά 1.978 στελεχών.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της δια ζώσης εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Νοεμβρίου 2021 έως 2 Ιουλίου 2022, σε 21 εκπαιδευτικές σειρές.

Η εκπαίδευση είχε σκοπό να δώσει στους συμμετέχοντες αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς την απαραίτητη κατάρτιση και εξάσκηση, ώστε να καταστούν ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εξαήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με πρακτικό και θεωρητικό μέρος, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων, εισαγγελικοί λειτουργοί, ειδικά καταρτισμένοι ιδιώτες καθηγητές και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:
Στοιχεία Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου,
Στοιχεία Δικονομικού Ποινικού Δικαίου,
Ανθρώπινα Δικαιώματα – Ρατσισμός – Ξενοφοβία – Διεθνής Προστασία,
Θέματα Ψυχολογίας,
Οργανισμός – Κανονισμοί Ελληνικής Αστυνομίας,
Επαγγελματική Αγωγή – Κανόνες Δεοντολογίας – Στοιχεία Επικοινωνίας,
Αστυνομική Αυτοάμυνα και Αυτοπροστασία και
Οπλοτεχνική.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλάθι των Χριστουγέννων μόνο με 6 προϊόντα – Εκτός κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Αντίστροφη μέτρηση και επίσημα για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ, το οποίο θα περιλαμβάνει μόλις 6 προϊόντα, όχι τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στις 13 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (04/12).

Ιδού γιατί θησαυρίζουν οι τράπεζες: Δανείζουν με 6,39% και αποδίδουν στους καταθέτες μόλις 0,46%

Για άλλη μια φορά καταγράφεται αύξηση στα περιθώρια κέρδους των τραπεζών, με την κερδοφορία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος να καλπάζει μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ακριβού χρήματος στη ζώνη του ευρώ. Οι τράπεζες ετοιμάζονται να κλείσουν τη χρονιά με κέρδη

«Χρυσόμαλλο Δέρας 2023»: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση στη Θεσσαλονίκη

Η τελική φάση της πολυεθνικής Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων επιπέδου τακτικού συγκροτήματος μηχανοκίνητου τάγματος Πεζικού «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ – 23»/ «GOLDEN FLEECE-23», του Γ΄ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR) «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διεξήχθη στο πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ», την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου,

Γιάννης Παππάς στη Βουλή: Το Αγαθονήσι δεν έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά

Σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Γιώργου Νικητιάδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου απάντησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς το μεσημέρι της Δευτέρας. Αντικείμενο της ερώτησης ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου. Στην πρωτολογία του

Μετάβαση στο περιεχόμενο