ΟΛΠ Α.Ε. Ειδική Εκδήλωση στον Πειραιά για τη συνεργασία με τη Viking Cruises – Το Λιμάνι του Πειραιά κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας στον κόσμο

Η ΟΛΠ Α.Ε. και η Viking Cruises, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας, πραγματοποίησαν ειδική εκδήλωση στο Λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή πλακετών για το καλωσόρισμα του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου Viking Mars, του οποίου το παρθενικό ταξίδι έλαβε χώρα τον Μάϊο του 2022.

Σημειώνεται ότι ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις της Viking Cruises στον Λιμένα Πειραιά για το 2022. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προκρατήσεις της εταιρείας, της οποίας κρουαζιερόπλοια καταφθάνουν στο Λιμάνι Πειραιά κατά τη διάρκεια όλου του έτους, προβλέπεται συνολική αύξηση της τάξεως του 48% και παράλληλη αύξηση των homeport αφίξεών της στον Πειραιά σε ποσοστό 107% σε σχέση με το 2021.

Τα ανωτέρω αποτελούν μέρος της συνολικά απόλυτα αισιόδοξης πορείας στον Λιμένα Πειραιά και κυρίως σημαντική ένδειξη της δυναμικής επανεκκίνησης της κρουαζιέρας. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα, πιο προηγμένα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου έκαναν ήδη το ντεμπούτο τους στον Λιμένα Πειραιά, ενώ και αφίξεις νέων εταιρειών συστηματικά προστίθενται σε αυτό. Κατά τη διάρκεια του 2022 κατέφθασαν στον Πειραιά σε εβδομαδιαία βάση νέα μεγάλης κλίμακας κρουαζιερόπλοια, τα οποία ξεπερνούν σε μήκος τα 300 μέτρα. Ωστόσο, με βάση τις προκρατήσεις για το έτος 2023 η δυναμική αυτή πορεία αναμένεται να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και τον επόμενο χρόνο.

Ο Λιμένας Πειραιά αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο διαθέτοντας 11 θέσεις για μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Σημειώνεται, ότι το 2019, πριν δηλαδή από την πανδημία ο Λιμένας ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ το 2021 το λιμάνι όπως ήδη προαναφέρθηκε εξυπηρέτησε και πάλι αξιοσημείωτο αριθμό κρουαζιερόπλοιων, συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Σήμερα, η ανάκαμψη του κλάδου της κρουαζιέρας κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα προωθείται και μια σημαντική δομική τροποποίηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού τομέα συνολικά, αν αναλογιστεί κανείς τον μεγάλο αριθμό πλοίων που πλέον χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως έδρα, όπως το παράδειγμα της Viking Cruise. Αυτή η τάση ήταν ιδιαιτέρως εμφανής κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 με το 65% των κρουαζιερόπλοιων να έχουν έδρα τους τον Πειραιά. Την ίδια περίοδο η συνολική ανάπτυξη των επιβατών της κρουαζιέρας ήταν εκθετική με αύξηση άνω του 800% σε σχέση με το 2021. Η ταχεία υιοθέτηση των δρομολογίων κρουαζιέρας αλλά και των πλοίων που έχουν έδρα πλέον τον Λιμένα Πειραιά δημιουργούν θετικές προοπτικές για τα επόμενα έτη και συμβάλλουν σημαντικά στην εθνική προσπάθεια ανάπτυξης της λιμενικής βιομηχανίας στο σύνολό της καθώς και της νησιωτικής ανάπτυξης.

The Chief Deputy Manager of PPA S.A.’s Strategic Development & Marketing Dpt. Mr. Chen Tianen, the Operations Manager of Davelor Ships Services Mr. Athanasios Petavatzis, the Deputy CEO of PPA S.A. Capt. Jin Beiyuan and the ship’s Captain Mr. Tony Fast.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια