ΟΛΠ: Αλλαγές κορυφής στη διοίκηση

Οι αλλαγές έρχονται σε μια στιγμή που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία της, αναφορικά με τα έσοδα και την κερδοφορία

Σήμερα το πρωί το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ προχώρησε σε διοικητικές αλλαγές στις ηγετικές θέσεις του οργάνου. Ο κ. Lim ji διορίσθηκε πρόεδρος του διοικητού συμβουλίου του ΟΛΠ και ο κ. Su Xudong ως διευθύνων σύμβουλος, επιβεβαιώντας πλήρως τη στήλη IL Postino.

O κ. Yu Zenggang αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως εκτελεστικός πρόεδρος και ο κ. Zhang Anming από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στα δυο στελέχη που αποχωρούν για την συμβολή του στην πορεία της εταιρείας κατά την διάρκεια της θητείας τους.

Οι αλλαγές έρχονται σε μια στιγμή που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία της, αναφορικά με τα έσοδα και την κερδοφορία.

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν πάντως ότι οι αλλαγές συνδέονται με την πορεία των έργων της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ από την διοίκηση μεταφέρεται ότι οι αλλαγές αποδίδονται στην πολιτική της Cosco να αλλάζει ανά 5ετία τα στελέχη της.

Ο Yu Zenggang τοποθετήθηκε πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ το 2019 και ο Zhang Anming διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ το 2020 διατηρώντας αρχικά και την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΠ ΑΕ  ανακοίνωσε στη χρήση 2023 έσοδα ύψους 219,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση ποσού € 25,2 εκατ. ή ποσοστό 12,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2022 (€ 194,6 εκατ.). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €96,2 εκατ. έναντι €74,7 εκατ. της χρήσης 2022, σημειώνοντας αύξηση 28,8%. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €66,8 εκατ. αυξημένα κατά 26,3% σε σχέση με τα €52,9 εκατ. της χρήσης του 2022. Τέλος, το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε €1,34 αυξημένο κατά 29% σε σχέση με το 2022 όπου ήταν €1,04. Επισημαίνεται παράλληλα, ότι οι υψηλές επιδόσεις της εταιρείας δεν καταγράφονται μόνο συνολικά, αλλά σημειώνονται και σε  όλες τις επιμέρους δραστηριότητες του λιμένα, την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Η Εταιρεία όπως τόνισε σε εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της σε θεσμικούς επενδυτές συνεχίζει να εφαρμόζει με απόλυτη συνέπεια τον σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά, υλοποιώντας τα έργα και τις απαραίτητες επενδύσεις που το εκσυγχρονίζουν και το καθιστούν διαχρονικά πλέον ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης στο οποίο παρέχονται υψηλές υπηρεσίες για το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Ρωσικό το 86% του πετρελαίου μέσω Σουέζ, με ροή προς νότο

Τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο με κατεύθυνση την Ασία κυριαρχούν στις διελεύσεις της εμπορικής ναυτιλίας από την Ερυθρά Θάλασσα. Την ίδια ώρα, ελαφρά άνοδο σημείωσαν τις τελευταίες ημέρες οι διελεύσεις συνολικά των crude tankers, αλλά και των LPG carriers από τη Διώρυγα του

Γάζα: Έφθασαν πάνω από 569 τόνοι βοήθειας μέσω της τεχνητής προβλήτας των ΗΠΑ

Πάνω από 569 μετρικοί τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν παραδοθεί μέσω της τεχνητής προβλήτας που έστησαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε χθες μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»),

Σοκ σε παραλία της Λάρισας: Φίδι έκανε βόλτες – Τρομάξαν οι λουόμενοι [εικόνες]

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάποιοι φοβήθηκαν αρκετά καθώς θυμήθηκαν ότι προ ημερών στην παραλία Σουτραλί της Αγριάς Βόλου, μια 40χρονη δέχθηκε δάγκωμα από φίδι την ώρα που κολυμπούσε, με αποτέλεσμα να μελανιάσει το πόδι της.

Συνελήφθη ανήλικος με γεμάτο περίστροφο στον Κολωνό

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τα αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της

Μετάβαση στο περιεχόμενο