ΟΛΠ: Σε νέα υψηλά έσοδα και κέρδη -Αύξηση στο προτεινόμενο μέρισμα κατά 29% (€1,34/μετοχή)

Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2023 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους της Εταιρείας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης κ. Jin Hui, και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις σε σχέση με την πορεία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του λιμένος.

Οι υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του ΟΛΠ

Η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία της, αναφορικά με τα έσοδα και την κερδοφορία.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της χρήσης ανήλθαν σε €219,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση ποσού €25,2 εκατ. ή ποσοστό 12,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του 2022 (€194,6 εκατ.).

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €96,2 εκατ. έναντι €74,7 εκατ. της χρήσης 2022, σημειώνοντας αύξηση 28,8%.

Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €66,8 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 26,3% σε σχέση με τα €52,9 εκατ. της χρήσης του 2022.

Τέλος, το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε €1,34, αυξημένο κατά 29% σε σχέση με το 2022, που ήταν €1,04.

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι οι υψηλές επιδόσεις της εταιρείας δεν καταγράφονται μόνο συνολικά, αλλά σημειώνονται και σε όλες τις επιμέρους δραστηριότητες του λιμένα, την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Η Εταιρεία συνεχίζει να εφαρμόζει με απόλυτη συνέπεια τον σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά, υλοποιώντας τα έργα και τις απαραίτητες επενδύσεις που το εκσυγχρονίζουν και το καθιστούν διαχρονικά πλέον ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης, στο οποίο παρέχονται υψηλές υπηρεσίες για το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμφωνίες ΗΠΑ με Ουκρανία και Ρωσία για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα

Επειτα από διμερείς -τεχνικού επιπέδου- συνομιλίες που είχαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας το διάστημα μεταξύ 23 και 25 Μαρτίου, οι Αμερικανοί με αντιπροσωπείες Ρώσων από τη μία πλευρά και Ουκρανών από την άλλη, παρουσιάστηκαν σήμερα να έχουν συμφωνήσει και με τις δύο πλευρές σε μια σειρά από θέματα.

Φαρμακονήσι: Συνελήφθη 33χρονος ως διακινητής αλλοδαπών σε δύο περιστατικά

Στη σύλληψη ενός 33χρονου Ιρανού πολίτη που φέρεται ως ο διακινητής με ταχύπλοο στο Φαρμακονήσι 16 αλλοδαπών την Κυριακή και άλλων 19 το Σάββατο, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα. Σημειώνεται ότι ο 33χρονος αφού αποβίβασε τους 16 αλλοδαπούς σε απόκρημνη περιοχή του νησιού προσπάθησε να

Απάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ερώτηση ΚΚΕ για το Λ/Χ Θήρας

Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Σωματείου της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου (ΕΛΝΑ) σχετικά με προβλήματα που υπάρχουν στην Υπηρεσία του Λ/Χ Θήρας κατά την περίοδο της έντονης σεισμικής δραστηριότητας και κατόπιν ερωτήματος βουλευτών του ΚΚΕ δείτε παρακάτω τη  σχετική απάντηση του

Σύλλογοι Αποφοίτων ΑΣΣΥ: Μεροληπτική και ρατσιστική αντιμετώπιση των αποφοίτων ΑΣΣΥ από το Υπουργείο Άμυνας

Η «Κατάργηση της πρακτικής της παραμονής Εκτός Οργανικών Θέσεων (ΕΟΘ) Αξιωματικών (εξ Υπαξιωματικών)  κατόπιν οδηγιών του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στα Γενικά Επιτελεία», εξαγγέλθηκε με μια κατάπτυστη και προσβλητική ανακοίνωση από το ΥΠΕΘΑ. Αν κι αποσύρθηκε προσωρινά ώστε να διορθωθεί μερικώς

Μετάβαση στο περιεχόμενο