ΟΛΘ: Προσφυγή κατά της ματαίωσης του διαγωνισμού για το λιμάνι του Βόλου!

Στις 16 Σεπτεμβρίου συζητείται στο ΣτΕ το αίτημα για ακύρωση της απόφασης του Υπερταμείου – Αναμενόμενη εξέλιξη, με βάση τις δηλώσεις προθέσεων που είχαν προηγηθεί από την πλευρά του μεγαλομετόχου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Το… μπρα ντε φερ μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και της κυβέρνησης κορυφώνεται, καθώς πεποίθηση του επιχειρηματία είναι ότι η εν λόγω απόφαση του Υπερταμείου δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη

κ. Ιβάν Σαββίδης

Στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του 67% της ΟΛΒ Α.Ε. ο ΟΛΘ είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής, με τίμημα 51 εκατ. ευρώ, έναντι 26 εκατ. του δεύτερου συμμετέχοντος.

Το είπε και το έκανε ο Ιβάν Σαββίδης! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», προσέφυγε δικαστικά, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Υπερταμείου, με την οποία ματαιώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του 67% της ΟΛΒ Α.Ε. (σ.σ.: Οργανισμός Λιμένος Βόλου), στον οποίο ο ΟΛΘ είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής με τίμημα 51 εκατ. ευρώ, έναντι 26 εκατ. του δεύτερου συμμετέχοντος.

Το εν λόγω αίτημα, μάλιστα, έχει ήδη λάβει ημερομηνία συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την 16η Σεπτεμβρίου.

Από πλευράς της ΟΛΘ Α.Ε. επισημαίνεται απλά στη «Θεσσαλονίκη» ότι «η ΟΛΘ Α.Ε. έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων της και θα προβεί σε όσες επιπλέον απαιτούνται».

Μετά την ανακοίνωση της εν λόγω απόφασης του Υπερταμείου να ματαιώσει τον διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΒ, η ΟΛΘ Α.Ε. είχε αποστείλει στις 21 Σεπτεμβρίου 2024 επιστολή στο Υπερταμείο, με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή της στη ματαίωση του διαγωνισμού. Ζητούσε, επίσης, ακριβές αντίγραφο της σχετικής απόφασης και των σχετικών εγγράφων, καθώς και ενημέρωση για τους λόγους της απόφασης, βάσει του Ν. 4413/2016. Η ΟΛΘ Α.Ε. τα ζητούσε άμεσα, ώστε να προβεί εμπρόθεσμα στην ενάσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός της.

Αναμενόμενη εξέλιξη

Κατά συνέπεια, η προσφυγή στο ΣτΕ αποτελεί τη λογική και αναμενόμενη εξέλιξη με βάση τις δηλώσεις προθέσεων που είχαν προηγηθεί από την πλευρά του μεγαλομετόχου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Με απλά λόγια, το… μπρα ντε φερ μεταξύ του ιδίου και της κυβέρνησης κορυφώνεται, καθώς πεποίθηση της πλευράς Σαββίδη είναι ότι η εν λόγω απόφαση του Υπερταμείου δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι στα τέλη του φετινού Μαρτίου το ΣτΕ είχε δικαιώσει την ΟΛΘ Α.Ε. όσον αφορά την προσφυγή που είχε κάνει η εταιρία Goldair κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού για το 67% του ΟΛΒ, στον οποίο, όπως προαναφέρθηκε, είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής ο ΟΛΘ.

Νέα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουλίου και σε πνεύμα συνεργασίας υπεγράφη νέα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

Η ΣΣΕ έχει τριετή διάρκεια και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Θεσσαλονίκης», προβλέπει μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξης του 4,5% ανά έτος, όπως και αυξήσεις σε κάποιες άλλες αποδοχές, όπως οι μηνιαίες διατακτικές σίτισης.

Από πλευράς ΟΜΥΛΕ, ο πρόεδρός της, Απόστολος Ντάλλας, δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή της νέας ΣΣΕ είναι αποτέλεσμα γόνιμης διαπραγμάτευσης, με στόχο τη διασφάλιση αμοιβαία επωφελών όρων. Η προώθηση ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο υποστηρίζει τη σταθερότητα και την ευημερία των εργαζομένων, παραμένει κοινή προτεραιότητα. Η συμφωνία αυτή συμβάλλει στη διατήρηση ενός πλαισίου αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εργασιακής ασφάλειας, γεγονός που αποτελεί σταθερό και διαρκές αίτημα του συνόλου των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., δρ Ιωάννης Τσάρας, τόνισε: «Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αποτελεί εργαλείο συνεργασίας και προόδου. Η επιτυχής ολοκλήρωση του διαλόγου επιβεβαιώνει έμπρακτα τη δέσμευσή μας να επενδύουμε στους ανθρώπους μας και να συνδιαμορφώνουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που ενισχύει τον αναπτυξιακό ρόλο του λιμένα Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ (1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),