ΟΛΒ: Αίτημα για επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Μυτιλήνη

Την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου – Μυτιλήνης, ζητάνε με κοινή τους επιστολή ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου και ο Πρόεδρος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Ευστράτιος Κύτελης – Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Η επιστολή απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο ενώ κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές των δύο περιοχών.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Θα θέλαμε με την παρούσα να σας ενημερώσουμε για ένα αίτημα των λιμένων Βόλου, και Μυτιλήνης.

Όπως θα γνωρίζετε, τα λιμάνια του Βόλου, της Μυτιλήνης και της Χίου, δεν συνδέονται ακτοπλοϊκά, παρά την εκπεφρασμένη κατά καιρούς βούληση που έχουν εκφράσει οι εκπρόσωποι των λιμένων.

Ωστόσο καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, διακινούνται φορτία από τη Θεσσαλία αλλά και επιβάτες προς τους παραπάνω προορισμούς και ως γνωστόν σήμερα, πολλοί εξυπηρετούνται από τις επίσης επιδοτούμενες γραμμές της Θεσσαλονίκης.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής, θα διευκολύνει την πρόσβαση της Θεσσαλίας και τη θαλάσσια επικοινωνία επιβατών και εμπορευμάτων με τους λιμένες του Ανατολικού Αιγαίου.

Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε να εξετάσετε την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Μυτιλήνη – Χίος, η οποία θα προσφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και θα διευκολύνει, μειώνοντας χρονικά την μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων .

Υπενθυμίζεται ότι, παλαιότερα, λειτουργούσε ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Βόλου – Μυτιλήνης. Επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για την περιφερειακή ανάπτυξη και με δεδομένο ότι είστε καλός γνώστης του αντικειμένου, ευελπιστούμε όπως εξετάσετε θετικά το αίτημά μας για την επιδότηση της γραμμής”.

ΟΛΒ: Αίτημα για επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλος – Μυτιλήνη

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προμήθεια αεροπλάνων ΛΣ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις με προμηθευτές

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, το Αρχηγείο ΛΣ – ΕΛΑΚΤ στην ιστοσελίδα του μας ενημερώνει ότι, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων (ΔΕΜ) του Κλάδου Ασφαλείας & Αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ενημερωτικές συναντήσεις για την προμήθεια δύο (02) αεροπλάνων θαλάσσιας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το ιστορικό Το 1972 θεωρείται το

Φετίχ ποδιών και φίλοι επί πληρωμή: Μερικά από τα πιο παράξενα κερδοφόρα «επαγγέλματα» στο διαδίκτυο

Ο νέος διαδικτυακός κόσμος είναι αναμφίβολα ένα παράξενο μέρος. Και ενώ η σύγχρονη τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ανησυχίες, στο χώρο του διαδικτύου έχουν ξεπηδήσει «επαγγέλματα» που ενδεχομένως θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο για την

Θρίλερ με το αεροπλάνο που έπεσε στη Βιρτζίνια σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες

Τον γρίφο του Cessna που κατέπεσε στη Βιρτζίνια προσπαθούν να λύσουν οι αρχές στις ΗΠΑ. Όπως φαίνεται το αεροπλάνο πατούσε με τον αυτόματο πιλότο με τον χειριστή του να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Τα πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν για

Μετάβαση στο περιεχόμενο