Ορκωμοσία νέων πλοηγών[ΦΩΤΟ]

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης παρέστη σήμερα 17/9/2018 στην ορκωμοσία των 12 νέων πλοηγών, οι θέσεις των οποίων προκηρύχτηκαν τον Ιούλιο. Η ορκωμοσία έγινε στην Πλοηγική Υπηρεσία.

Ο Φώτης Κουβέλης στον χαιρετισμό του προς τους νέους πλοηγούς, τόνισε:

«Η παροχή πλοηγικών υπηρεσιών αποτελεί στρατηγικής σημασίας λιμενική υπηρεσία που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τη ναυτική ασφάλεια στον τομέα των πλοηγήσεων, στοχεύοντας παράλληλα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και του θαλασσίου περιβάλλοντος, με την τήρηση διεθνών προτύπων και κανόνων ασφάλειας.

image2772.jpgDSC_2790.jpgDSC_2744.jpg

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εντάσσονται στους άξονες στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής. Η διατήρηση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και των μέσων αποτελούν πρωταρχικό μέλημα τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων στους οποίους λειτουργούν οργανωμένα οι δεκατρείς (13) Πλοηγικοί Σταθμοί και στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες πλοήγησης, όσο και για την εν γένει επέκταση – ίδρυση νέων πλοηγικών σταθμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων στην Πλοηγική Υπηρεσία, το 2014, με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεσμοθετήθηκαν, σαράντα τέσσερις (44) νέες οργανικές θέσεις ναυτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στους Πλοηγικούς σταθμούς, συνολικά δηλαδή, είναι σήμερα θεσμοθετημένες εκατόν πενήντα τέσσερις (154) θέσεις.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η επιλογή για την πλήρωση των δεκατεσσάρων (14) κενών οργανικών θέσεων κατώτερου ναυτικού προσωπικού του κλάδου Κυβερνητών και του κλάδου Μηχανοδηγών στους Πλοηγικούς Σταθμούς Πειραιά – Θεσσαλονίκης – Σύρου – Βόλου – Πάτρας.

Τέλος όταν ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές, θα ανακοινωθεί ο δημόσιος διαγωνισμός για την ναυπήγηση των επτά (07) πλωτών μέσων (πλοηγίδων ) που θα καλύψουν τις ανάγκες των Πλοηγικών Σταθμών.»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Απονομή ξιφών σε Αξιωματικούς ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (ε.α.)

Παραθέτουμε την σχετική με το θέμα επιστολή της Ε.Α.Α.Λ.Σ.   ΠΡΟΣ: 1.  Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη 2. Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,   ΘΕΜΑ: 

Διώρυγα Κορίνθου: κλείνει για τη β’ φάση των έργων

Κλείνει από σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επαναλειτουργίας της. Άμεσα αρχίζουν οι εργασίες, όπως είχε προαναγγελθεί, για την αποκατάσταση της δεύτερης φάσης, με σκοπό την ολοκλήρωση της θωράκισής της μέχρι την έναρξη

Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε.: Πρωτεργάτης στην ανάδειξη της πόλης

Με τη φροντίδα και επιμέλεια της υπεύθυνης τύπου και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε. κας Ελίνας Ιατρίδου, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, θέση Λιμανάκι Αλιέων (παραπλεύρως του κεντρικού εμπορικού Λιμένα Ελευσίνας) μια πολύ όμορφη

Παραλίες χωρίς Ναυαγοσώστες Στους 24 οι νεκροί από πνιγμό στην Κρήτη!!!

Στους 24 ανέβηκε αριθμός των νεκρών στην Κρήτη από πνιγμό το φετινό καλοκαίρι (10/5-3/10) , με έναν ακόμη άνδρα αγνώστων στοιχείων να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα των Απτέρων. Το νέο περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα και