Ορκωμοσία νέων πλοηγών[ΦΩΤΟ]

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης παρέστη σήμερα 17/9/2018 στην ορκωμοσία των 12 νέων πλοηγών, οι θέσεις των οποίων προκηρύχτηκαν τον Ιούλιο. Η ορκωμοσία έγινε στην Πλοηγική Υπηρεσία.

Ο Φώτης Κουβέλης στον χαιρετισμό του προς τους νέους πλοηγούς, τόνισε:

«Η παροχή πλοηγικών υπηρεσιών αποτελεί στρατηγικής σημασίας λιμενική υπηρεσία που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τη ναυτική ασφάλεια στον τομέα των πλοηγήσεων, στοχεύοντας παράλληλα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και του θαλασσίου περιβάλλοντος, με την τήρηση διεθνών προτύπων και κανόνων ασφάλειας.

image2772.jpgDSC_2790.jpgDSC_2744.jpg

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εντάσσονται στους άξονες στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής. Η διατήρηση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και των μέσων αποτελούν πρωταρχικό μέλημα τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των λιμένων στους οποίους λειτουργούν οργανωμένα οι δεκατρείς (13) Πλοηγικοί Σταθμοί και στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες πλοήγησης, όσο και για την εν γένει επέκταση – ίδρυση νέων πλοηγικών σταθμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων στην Πλοηγική Υπηρεσία, το 2014, με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεσμοθετήθηκαν, σαράντα τέσσερις (44) νέες οργανικές θέσεις ναυτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στους Πλοηγικούς σταθμούς, συνολικά δηλαδή, είναι σήμερα θεσμοθετημένες εκατόν πενήντα τέσσερις (154) θέσεις.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η επιλογή για την πλήρωση των δεκατεσσάρων (14) κενών οργανικών θέσεων κατώτερου ναυτικού προσωπικού του κλάδου Κυβερνητών και του κλάδου Μηχανοδηγών στους Πλοηγικούς Σταθμούς Πειραιά – Θεσσαλονίκης – Σύρου – Βόλου – Πάτρας.

Τέλος όταν ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές, θα ανακοινωθεί ο δημόσιος διαγωνισμός για την ναυπήγηση των επτά (07) πλωτών μέσων (πλοηγίδων ) που θα καλύψουν τις ανάγκες των Πλοηγικών Σταθμών.»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο