Π. Αλεξανδρής: “Κλειδί” οι Κοινές Ομάδες Έρευνας στην πάταξη διασυνοριακών εγκλημάτων, όπως οργανωμένο έγκλημα, εμπορία ανθρώπων και λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Τι ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης στη συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στην πολύτιμη εμπειρία της Ελλάδας που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια για την συμβολή των Κοινών Ομάδων Εργασίας (ΚΟΕ), ενός θεσμού που συμβάλλει στην πάταξη σοβαρών διασυνοριακών εγκλημάτων, όπως το οργανωμένο έγκλημα, η εμπορία ανθρώπων και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής «η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει πολύτιμη εθνική εμπειρία στις κοινές ομάδες έρευνας, με τη συμμετοχή της χώρας από το 2019 έως το 2022 σε τουλάχιστον 8 ΚΟΕ. Η εμπειρία αυτή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση εγκλημάτων διασυνοριακού χαρακτήρα, όπου η αποτελεσματική συνεργασία των κρατών, που πλήττονται από το έγκλημα, αποδεικνύεται ο μόνος τρόπος πάταξής του».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης παρευρέθηκε στην ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeast European Prosecutors Advisory Group- SEEPAG), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Αλεξανδρής αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο και τη συμβολή τους στην εξέλιξη των κοινών ομάδων έρευνας. Στο συνέδριο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Εισαγγελείς από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκαν στην πρακτική εφαρμογή και τα αποτελέσματα των κοινών ομάδων έρευνας, ενώ εξετάστηκαν διεξοδικά οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEPAG) στην Αθήνα

Στην ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeast European Prosecutors Advisory Group- SEEPAG), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής.

Ο κ. Πάνος Αλεξανδρής αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο και τη συμβολή τους στην εξέλιξη των κοινών ομάδων έρευνας. Τόνισε τη σημασία του θεσμού αυτού στην πάταξη σοβαρών διασυνοριακών εγκλημάτων, όπως το οργανωμένο έγκλημα, η εμπορία ανθρώπων και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας, η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει πολύτιμη εθνική εμπειρία στις κοινές ομάδες έρευνας, με τη συμμετοχή της χώρας από το 2019 έως το 2022 σε τουλάχιστον 8 ΚΟΕ. Η εμπειρία αυτή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση εγκλημάτων διασυνοριακού χαρακτήρα, όπου η αποτελεσματική συνεργασία των κρατών, που πλήττονται από το έγκλημα, αποδεικνύεται ο μόνος τρόπος πάταξής του.

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Εισαγγελείς από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκαν στην πρακτική εφαρμογή και τα αποτελέσματα των κοινών ομάδων έρευνας, ενώ εξετάστηκαν διεξοδικά οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ σε παραλία της Λάρισας: Φίδι έκανε βόλτες – Τρομάξαν οι λουόμενοι [εικόνες]

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάποιοι φοβήθηκαν αρκετά καθώς θυμήθηκαν ότι προ ημερών στην παραλία Σουτραλί της Αγριάς Βόλου, μια 40χρονη δέχθηκε δάγκωμα από φίδι την ώρα που κολυμπούσε, με αποτέλεσμα να μελανιάσει το πόδι της.

Συνελήφθη ανήλικος με γεμάτο περίστροφο στον Κολωνό

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τα αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της

Το Γιβραλτάρ βάζει το… κερασάκι στην τούρτα του Brexit: Η συμφωνία οδηγός για να χαθούν στη συνέχεια η βόρεια Ιρλανδία και οι βάσεις στην Κύπρο

Όπως αναφέρεται σε αυτό, οι βουλευτές προειδοποιούν πως η υπόσχεση του Brexit για ισχυρότερη κυριαρχία απέτυχε και, αντίθετα, οδηγεί σε απώλεια του ελέγχου των βρετανικών εδαφών. Ο ισχυρισμός έρχεται πριν από μια αντιπαράθεση τη Δευτέρα μεταξύ του David Cameron και

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα – Δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξε ένταση ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Να σημειωθεί ότι για τις 9 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις συλλογικοτήτων. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του tharrosnews:

Μετάβαση στο περιεχόμενο